If statement herschrijven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »
Salvatore Luciano

Salvatore Luciano

22/10/2015 19:27:41
Quote Anchor link
Volgens mij moet dit niet moeilijk zijn maar hoe zou ik dit stuk kunnen herschrijven zodat de if-statement wat simpeler en mooier is?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
<div class="box" id="error_message_box" style="<?php
                                               if($errors == true){
                                                     echo "
display: block;";
                                               } else {
                                                      echo "
display: none;";
                                               }?>"
>
?>
Gewijzigd op 22/10/2015 19:29:01 door Salvatore Luciano
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:27:35
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

22/10/2015 19:41:01
Quote Anchor link
Zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div class="box" id="error_message_box" style="display: <?php echo ($errors == true) ? 'block' : 'none'; ?>;">
Gewijzigd op 22/10/2015 22:55:29 door Marthijn Buijs
 
Willem Liu

Willem Liu

22/10/2015 23:23:39
Quote Anchor link
Ik zou persoonlijk kiezen om zo min mogelijk PHP logica te verweven met HTML. De IF-statement heb ik in het voorbeeld hieronder buiten de HTML gelaten. De uiteindelijke waarde die ik nodig heb in de HTML zet ik in een variabele en parse ik in de String die ik wil tonen.

Zoals je kunt zien heb ik ook een HEREDOC voorbeeld toegevoegd. Dit is met name handig als je enorme lappen tekst wilt opslaan in een variabele, maar niet je hoofd wilt breken over single/double quotes. HEREDOC ondersteund ook variabelen dus je kan je logica buiten je HTML houden en middels variabelen injecteren.

Het is ook mogelijk om een wrapper functie te schrijven waardoor je zelfs functie-aanroepen kunt doen vanuit je HEREDOC tekst, maar misschien gaat dat wat te ver voor dit voorbeeld.

Laat maar weten of dit is wat je zocht.



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$displayStyle
= "block";
if($errors !== true){
  $displayStyle = "none;";
}


echo "<div class='box' id='error_message_box' style='display: {$displayStyle}'>";

/**
 * Dit doet hetzelfde als hierboven, maar je kan zoveel vrije tekst neerzetten als je
 * wilt zonder rekening te hoeven houden met quotes.
 */

$heredoc = <<<EOF
    <div class='box' id='error_message_box' style='display: {$displayStyle}'>
EOF
;
echo $heredoc;
?>
Gewijzigd op 23/10/2015 08:00:16 door Willem Liu
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/10/2015 00:31:21
Quote Anchor link
@Willem: waar komen die accolades vandaan? {$displayStyle}
 
Willem Liu

Willem Liu

23/10/2015 08:06:24
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 23/10/2015 00:31:21:
@Willem: waar komen die accolades vandaan? {$displayStyle}


@Ozzie: De accolades gebruik ik in Strings om duidelijker aan te geven dat er een variabele staat. Dit is ondersteund in PHP Strings als deze met dubbele quotes wordt gemaakt "{$var}". Met enkele quotes werkt het niet.

Dit gaat dus fout: '{$var}'

Verscheidene editors, waaronder Notepad++, geven bij een String de accolades aan met een andere kleur.

Ik vind het persoonlijk daarom duidelijker om altijd accolades te gebruiken voor PHP variabelen in Strings.
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

23/10/2015 09:02:27
Quote Anchor link
Mijn voorbeeld was gewoon goed hoor?
Ik kan me voorstellen dat niet iedereen zit te wachten op de HEREDOC-syntax.
 
Willem Liu

Willem Liu

23/10/2015 09:14:08
Quote Anchor link
PHP Maarten op 23/10/2015 09:02:27:
Mijn voorbeeld was gewoon goed hoor?
Ik kan me voorstellen dat niet iedereen zit te wachten op de HEREDOC-syntax.


M'n bericht was geen reactie op jou bericht, maar direct op de originele post.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

23/10/2015 09:50:28
Quote Anchor link
Het voordeel van de oplossing van Willem is dat je later gemakkelijker een scheiding kunt aanbrengen tussen de view (die $displayStyle instelt) en een template (waarin {$displayStyle} alleen wordt geëchood).

Er valt mij echter iets anders op in de logica. Als je een div met id="error_message_box" hebt die alleen bij $errors == true wordt getoond, wordt die klaarblijkelijk uitsluitend gebruikt voor foutmeldingen. Het is dan niet efficiënt om die div te echoën en die vervolgens met display="none" te verbergen. Dan kan het bijvoorbeeld zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php if ($errors == true): ?>
<div class="box" id="error_message_box">...</div>
<?php endif; ?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/10/2015 10:05:57
Quote Anchor link
>> Het voordeel van de oplossing van Willem is dat je later gemakkelijker een scheiding kunt aanbrengen tussen de view (die $displayStyle instelt) en een template (waarin {$displayStyle} alleen wordt geëchood).

Ieder heeft natuurlijk zo zijn voorkeuren maar als we nu over templates gaan praten pak dan gewoon direct een template engine (Twig). Persoonlijk vind ik dat een variabele in PHP al heel goed herkenbaar is door de $. Daarnaast is het plaatsen van de variabele in de tekst wat langzamer als dat je het gewoon met punten (.) er tussen plakt.
Gewijzigd op 23/10/2015 10:06:39 door Frank Nietbelangrijk
 
Willem Liu

Willem Liu

23/10/2015 11:43:34
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 23/10/2015 10:05:57:
>> Het voordeel van de oplossing van Willem is dat je later gemakkelijker een scheiding kunt aanbrengen tussen de view (die $displayStyle instelt) en een template (waarin {$displayStyle} alleen wordt geëchood).

Ieder heeft natuurlijk zo zijn voorkeuren maar als we nu over templates gaan praten pak dan gewoon direct een template engine (Twig). Persoonlijk vind ik dat een variabele in PHP al heel goed herkenbaar is door de $. Daarnaast is het plaatsen van de variabele in de tekst wat langzamer als dat je het gewoon met punten (.) er tussen plakt.


@Frank, je hebt gelijk dat een . concatenatie marginaal sneller is dan variabelen in de String te plaatsen.

Wellicht een interessante discussie om te lezen over het nut versus performance van beide technieken: http://stackoverflow.com/questions/3316060/single-quotes-or-double-quotes-for-variable-concatenation

Uiteindelijk is de performance-impact zo gering dat onderhoudbaardheid/leesbaarheid van code wellicht een belangrijkere overwegingsfactor is.

Het gebruiken van templating engines is inderdaad een goed alternatief en zeker een meer "gevorderde" oplossing op de vraag van de originele poster.

Echter denk ik ook dat het goed is om van tevoren na te denken over het gebruik van frameworks. Als je weet dat je heel veel functionaliteit van een specifiek framework gaat gebruiken dan is het uiteraard logisch dat je het betrekt in je project. Maar gebruik je echter maar een kleine fractie ervan dan is de overhead van zo'n framework wellicht niet gewenst.

Al met al denk ik dat we Salvatore veel goede mogelijkheden hebben laten zien.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/10/2015 12:38:25
Quote Anchor link
Willem,

We zijn het eens hoor, de snelheidswinst is geen overgroot voordeel. Ik zie het dan ook als persoonlijke voorkeuren. Ik ben zelf groot voorstander van (een goed) framework maar alleen als je aan een nieuwe website / nieuw project gaat beginnen. Een bestaand project dat redelijk in elkaar steekt moet je waarschijnlijk lekker zo laten. Ik zie echter ook heel veel rampzalig geschreven websites die je absoluut niet wilt aanpassen. Ook dan is het wat mij betreft tijd voor herschrijven en een framework... Maar goed we dwalen af en ik wil dit topic niet kapen...
 
Salvatore Luciano

Salvatore Luciano

25/10/2015 11:54:52
Quote Anchor link
@PHP Maarten: Hoi Maarten, dit was inderdaad wat ik bedoelde. Hartstikke bedankt!

@Willem Liu: Hoi Willem, ik denk dat ik inderdaad moet gaan beginnen met het scheiden van HTML en PHP. Bedankt voor het voorbeeld van HEREDOC. Ik denk dat ik me hier maar eens wat in ga verdiepen. Ook jij hartstikke bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.