IF statement in mySQL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

P Widdershoven

P Widdershoven

09/11/2010 14:24:53
Quote Anchor link
Ik kom iets tegen wat ik eerder nog niet tegen ben gekomen.
Ik heb 3 velden in mijn tabel:
- datumcheck (1/0)
- begindatum
- einddatum

Nu wil ik in 1 query het voor elkaar krijgen dat wanneer datumcheck gelijk is aan 1 dat deze dan gaat checken als de datum van vandaag tussen de begindatum of einddatum valt.
Zoja -> Die regel zal worden weergegeven
Zonee -> Dan niet

Heb wat liggen googlen maar kan niets in de trand van bovenstaande vinden (Als voorbeeld uiteraard).
Wie kan mij op weg helpen (ik ben bekend met de CASE, WHEN, IF ... THEN maar i.c.m. een SELECT en in een WHERE nog nooit gedaan)

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 08:13:31
 
- SanThe -

- SanThe -

09/11/2010 14:31:58
Quote Anchor link
WHERE datumcheck = 1 AND NOW() BETWEEN begindatum AND einddatum
 
P Widdershoven

P Widdershoven

09/11/2010 14:35:33
Quote Anchor link
Ben blijkbaar een stuk vergeten.
Als datumcheck 0 is moet er niet gecheckt worden op begindatum en einddatum :) Dat was het probleem excuses!
 
Jurgen Meijer

Jurgen Meijer

09/11/2010 14:42:10
Quote Anchor link
Ik zou SanThe zijn oplossing nemen. Hij kijkt enkel naar het resultaat 1. Het heeft geen zin om de rijen met 0 na te gaan aangezien je die toch niet wil tonen.
 
Chris -

Chris -

09/11/2010 14:43:14
Quote Anchor link
SELECT (
IF(condition) THEN ()
ELSE ()
) AS datumcheck_result

Volgens mij was het zoiets (die select dus in je huidige select doen..)
 
P Widdershoven

P Widdershoven

09/11/2010 15:07:38
Quote Anchor link
@Jurgen, ik wil juist WEL dat er resultaat wordt gegeven als datumcheck 0 is. Wanneer datumcheck 1 is dan wil ik dat het tussen de begin en einddatum ligt :)

@Chris, dus eigenlijk 2 queries waarvan 1tje tussen de datums checkt en de ander niet? Zal er i.i.g. eens mee gaan stoeien
 
- SanThe -

- SanThe -

09/11/2010 15:33:11
Quote Anchor link
WHERE datumcheck = 0 OR (datumcheck = 1 AND NOW() BETWEEN begindatum AND einddatum)
 
Pim -

Pim -

09/11/2010 17:02:55
Quote Anchor link
datumcheck = 0 XOR NOW() BETWEEN begindatum AND einddatum
dus
 
P Widdershoven

P Widdershoven

09/11/2010 19:15:17
Quote Anchor link
- SanThe - op 09/11/2010 15:33:11:
WHERE datumcheck = 0 OR (datumcheck = 1 AND NOW() BETWEEN begindatum AND einddatum)


Thx dat was hem!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.