if statement met sql query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 volgende »

Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

20/06/2016 09:20:08
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een formulier, waarbij je op basis van gegevens uit de database naar een bepaalde pagina word gestuurd.
Staat er in de database dat je een Gebruiker bent, dan ga je naar gebruiker.php?...
ben je volgens de database een Medewerker, dan ga je naar admin.php

De volgende code heb ik geprobeerd met eerst alleen een check of je gebruiker bent, zonder succes:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php
session_start(); // Start a new session
if(isset($_GET['Medewerkerscode']))
{

  $ID = intval($_GET['Medewerkerscode']);
  // getting info from db
}
?>

<?php
if(isset($_GET['Gebruikersnaam']))
{

  $username = $_GET['Gebruikersnaam'];
  // getting info from db
}?>
<?php
                        
$con
=mysqli_connect("-t");
// Check connection
if (mysqli_connect_errno())
{

echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
};

// Get the data passed from the form
$username = $_POST['Gebruikersnaam'];
$password = $_POST['Wachtwoord'];

// escape variables for security
$username = mysqli_real_escape_string($con, $_POST['Gebruikersnaam']);
$password = mysqli_real_escape_string($con, $_POST['Wachtwoord']);
$ID = mysqli_real_escape_string($con, $_POST['Medewerkerscode']);

$sql = "select * FROM gebruikers WHERE Gebruikersnaam = '$username' and id = '$ID' and Wachtwoord = '$password'";

$result = mysqli_query($con, $sql) or die ( mysql_error() );

$nrOfRows = mysqli_num_rows($result);
if ($nrOfRows > 0)
{

    if(mysqli_query("SELECT Functie FROM gebruikers WHERE Functie = 'Medewerker'")){
    $_SESSION['Inloggen'] = "true";
    header("Location:admin.php?id=" . $row['Medewerkerscode'] . "&&Gebruikersnaam=" . $row['Gebruikersnaam'] . "&&Wachtwoord=" . $row['Wachtwoord'] . "");
}
}

else
{
    echo "Het inloggen is mislukt.";
}

mysqli_close($con);
?>
</body></html>
Gewijzigd op 20/06/2016 09:21:52 door Bart de kinkelaar
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:50:13
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/06/2016 09:24:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    if(mysqli_query("SELECT Functie FROM gebruikers WHERE Functie = 'Medewerker'")){

Je moet wel aangeven welke gebruiker het is.

Maar kan je de functies niet opslaan in de ledentabel? Dan kan je direct als een account goed is gevalideerd het record fetchen en kijken of diegene een gebruiker of medewerker is.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

20/06/2016 09:26:46
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
    if(mysqli_query("SELECT * FROM gebruikers WHERE Functie = 'Medewerker' and id = '$ID'")){
    $_SESSION['Inloggen'] = "true";
    header("Location:admin.php?id=" . $row['Medewerkerscode'] . "&&Gebruikersnaam=" . $row['Gebruikersnaam'] . "&&Wachtwoord=" . $row['Wachtwoord'] . "");
}


meer zoiets?
De tabel Gebruikers is de enige tabel die ik op dit moment heb.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/06/2016 09:36:24
Quote Anchor link
Ik zou het anders doen, en in het algemeen de gebruiker eerst ophalen, ongeacht zijn functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

$result
= mysqli_query("SELECT * FROM gebruikers WHERE id = '".$ID."'");
if($result) {
    $data = mysqli_fetch_assoc($result);
        $_SESSION['Inloggen'] = true;
    if($data['Functie']=='Medewerker') {
    }

            if($data['Functie']=='Medewerker') {
                $_SESSION['Medewerker'] = true;
                header("Location:admin.php");
                exit();
            }
else {
                header("Location:gebruiker.php");
                exit();
            }
}
else {
    // je query is foutgegaan, bouw hier foutafhandeling in
}
?>

En wachtwoorden in een URL geven? Ai ai ai ai ai.......
Verder kan je in plaats van de functie op te slaan in een sessie, deze ook op admin.php opnieuw ophalen. Zo voorkom je dat iemand nog vrolijk doorgaat met zijn beheerderstaken na het degraderen ervan in de database terwijl hij nog vrolijk ingelogd is.
Gewijzigd op 20/06/2016 09:38:36 door - Ariën -
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

20/06/2016 11:02:46
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
if($sql) {
    $data = mysqli_fetch_assoc($sql);
        $_SESSION['Inloggen'] = true;
            if($data['Functie']='1') {
                $_SESSION['Medewerker'] = true;
                header("Location:Admin.php");
                exit();
            } if($data['Functie']='0'){
                $_SESSION['Gebruiker'] = true;
                header("Location:Gebruiker.php");
                exit();
            }
} else {
    header("Location:inlog.php");
                exit();
}
mysqli_close($con);

Admin pakt hij wel maar gebruiker niet
Gewijzigd op 20/06/2016 11:17:41 door bart de kinkelaar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/06/2016 11:18:35
Quote Anchor link
Bij witte pagina's waarin de HTML-source ook zo goed als leeg is, kan het altijd geen kwaad om foutafhandeling aan te zetten, door dit bovenaan te zetten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>


Verder over je code:
- Ik hoop niet dat je je wachtwoorden onbeveiligd en in plain-text opslaat?
- Waarom als je query mislukt laat je je inlog.php pagina opnieuw? Ik zou liever een foutmelding geven dat er een 'technische storing' is. Waarbij op de achtergrond de fout gelogd wordt.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

20/06/2016 12:13:59
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
$sql = mysqli_query($con, "select * FROM gebruikers WHERE Gebruikersnaam = '$username' and id = '$ID' and Wachtwoord = '$password'");
if($sql) {
    $data = mysqli_fetch_assoc($sql);
        $_SESSION['Inloggen'] = true;
            if($data['Functie']='0') {
                $_SESSION['Gebruiker'] = true;
                header("Location:Gebruiker.php");
                exit();
            } else if($data['Functie']='1'){
                $_SESSION['Medewerker'] = true;
                header("Location:Admin.php");
                exit();
            }
} else {
    
}
mysqli_close($con);
?>
</body></html>

waarom pakt hij hier alleen de bovenste en kijkt hij uberhaupt niet naar session medewerker?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

20/06/2016 12:17:19
Quote Anchor link
Omdat je geen vergelijking doet maar een toewijzing (== vs =) en een toewijzing is altijd waar.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/06/2016 12:56:23
Quote Anchor link
Echt die dingen waar ik overheen kijk, terwijl ik ze wel in mijn code weer heb toegevoegd. ;-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/06/2016 17:07:04
Quote Anchor link
Ben van Velzen op 20/06/2016 12:17:19:
en een toewijzing is altijd waar.


Nietes! :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if ($test = false) {
    echo 'cake';
}
else {
    echo 'no cake';
}

// levert "no cake"
?>

De toekenning is alleen "waar" als de toegekende waarde "waar" is.

Of liever gezegd, de toekenning zelf "$test = false" wordt geevalueerd en het resultaat van deze evaluatie is de waarde van de toekenning, zodat er dus effectief "if (false)" staat.

@Bart, het lijk mij handiger om ook het user id mee te geven in de sessie. Je zou dan ook kunnen overwegen om de rechten die die gebruiker heeft elke keer opnieuw uit te rekenen. Op het moment dat de rechten of rol van die persoon wijzigt is deze dan ook direct doorgevoerd, en niet pas op het moment dat deze uitlogt of zijn/haar sessie verloopt...
Gewijzigd op 20/06/2016 17:13:13 door Thomas van den Heuvel
 
Harrit van beek

Harrit van beek

20/06/2016 21:24:50
Quote Anchor link
bijna correct ;)

je hebt twee opties..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(!$test === false):
    echo "no cake";
else:
  echo "cake";
endif;

  //levert "no cacke"
?>


dus met een uitroep teken zeg je het zelfde als de post hier boven ;)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/06/2016 21:36:53
Quote Anchor link
Dit is niet het punt wat ik probeerde te maken.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

22/06/2016 15:06:49
Quote Anchor link
Nu een nieuwe vraag.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<tbody>
    <tr>
      <td>Voornaam, voorvoegsels:</td>
      <td><input type="text" name="txtVnaam" id="txtVnaam" style="width:300px;">
      <input type="text" name="txtVvg" id="txtVvg" style="width:75px;"></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>Achternaam:</td>
      <td><input type="text" name="Anaam" id="txtAnaam" style="width:383px;"></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>Straat, Huisnummer:</td>
      <td><input type="text" name="Straat" id="txtStraat" style="width:300px;">
      <input type="text" name="Huisnummer" id="txtHuisnummer" style="width:75px;"></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>Postcode:</td>
      <td><input type="text" name="PCodeNummer" id="txtPcode" style="width:150px;"></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>Plaats:</td>
      <td><input type="text" name="Plaats" id="txtPlaats" style="width:383px;"></td>
    </tr>
    <tr>
    <td>Zoeken op:</td>
    <td>
    <input type="checkbox" name="Voornaam" value="Voornaam">Voornaam
    <input type="checkbox" name="Achternaam" value="Achternaam">Achternaam<br>
    <input type="checkbox" name="Straat" value="Straat">Straat & huisnr
    <input type="checkbox" name="Postcode" value="Postcode">Postcode
    <input type="checkbox" name="Plaats" value="Plaats">Plaats
  </td></tr></tbody>

Dit is mijn formulier
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
            if(isset($_POST['zoek']))
        {

            $Vnaam        =    mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['txtVnaam']);
            $Vvg        =    mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['txtVvg']);
            $Anaam        =    mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['txtAnaam']);
            $Straat        =    mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['txtStraat']);
            $Huisnummer    =    mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['txtHuisnummer']);
            $Postcode    =    mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['txtPcode']);
            $Plaats        =    mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['txtPlaats']);
#if
if(isset($_POST['Voornaam']) && isset($_POST['Achternaam']) && isset($_POST['Straat']) && isset($_POST['Plaats'])) {
$sql = "SELECT Voornaam, Voorvoegsels, Achternaam, Straat, Huisnummer, Postcode, Plaats FROM gebruikers WHERE Voornaam='$Vnaam' AND Voorvoegsels='$Vvg' AND achternaam='$Anaam' AND Straat='$Straat' AND Huisnummer='$Huisnummer' AND Postcode='$Postcode' AND Plaats='$Plaats'";
            }

if(isset($_POST['Achternaam'])) {
$sql = "SELECT Voornaam, Voorvoegsels, Achternaam, Straat, Huisnummer, Postcode, Plaats FROM gebruikers WHERE Achternaam='$Anaam'";
            }
        
if(isset($_POST['Voornaam']) && isset($_POST['Achternaam']) ) {
$sql = "SELECT Voornaam, Voorvoegsels, Achternaam, Straat, Huisnummer, Postcode, Plaats FROM gebruikers WHERE Voornaam='$Vnaam' AND Voorvoegsels='$Vvg' AND Achternaam='$Anaam'";
            }

if(isset($_POST['Straat']) && isset($_POST['Postcode'])) {
$sql = "SELECT Voornaam, Voorvoegsels, Achternaam, Straat, Huisnummer, Postcode, Plaats FROM gebruikers WHERE Straat='$Straat' AND Huisnummer='$Huisnummer' AND Postcode='$Postcode'";
            }

if(isset($_POST['Straat'])) {
$sql = "SELECT Voornaam, Voorvoegsels, Achternaam, Straat, Huisnummer, Postcode, Plaats FROM gebruikers WHERE Straat='$Straat'";
            }

if(isset($_POST['Postcode'])) {
$sql = "SELECT Voornaam, Voorvoegsels, Achternaam, Straat, Huisnummer, Postcode, Plaats FROM gebruikers WHERE Postcode='$Postcode'";
            }
                
if(isset($_POST['Straat']) && isset($_POST['Postcode']) && isset($_POST['Plaats'])) {
$sql = "SELECT Voornaam, Voorvoegsels, Achternaam, Straat, Huisnummer, Postcode, Plaats FROM gebruikers WHERE Straat='$Straat' AND Huisnummer='$Huisnummer' AND Postcode='$Postcode' AND Plaats='$Plaats'";
            }

if(isset($_POST['Plaats'])) {
$sql = "SELECT Voornaam, Voorvoegsels, Achternaam, Straat, Huisnummer, Postcode, Plaats FROM gebruikers WHERE Plaats='$Plaats'";
            }
        
 if(isset($_POST['Voornaam'])) {
$sql = "SELECT Voornaam, Voorvoegsels, Achternaam, Straat, Huisnummer, Postcode, Plaats FROM gebruikers WHERE Voornaam='$Vnaam'";
            }
        

#endif
$result = mysqli_query($conn,$sql) or die ("Error in query: $query. ".mysqli_error());
if (mysqli_num_rows($result) > 0) {  
    echo "<div class='tabelle'><table height=100px width=700px>";
    echo "<tr><td><center><b><i>Voornaam</center><i></b></td>";
    echo "<td><center><b><i>Achternaam</center><i></b></td>";
    echo "<td><center><b><i>Straat & Huisnr</center><i></b></td>";
    echo "<td><center><b><i>Postcode</center><i></b></td>";
    echo "<td><center><b><i>Plaats</center><i></b></td>";
echo "</tr>";    
    while($row = mysqli_fetch_array($result))      {
echo "<tr>";
echo "<td style='background-color:#dee1e1' width='150px'><h5><b><center>" . $row['Voornaam'] . "</center></b></h4</td>";
echo "<td style='background-color:#dee1e1' width='150px'><h5><b><center>" . $row['Achternaam'] . "</center></b></h4</td>";
echo "<td style='background-color:#dee1e1' width='125px'><h5><b><center>" . $row['Straat'] . "</center></b></h4></td>";
echo "<td style='background-color:#dee1e1' width='125px'><h5><b><center>" . $row['Postcode'] . "</center></b></h4></td>";
echo "<td style='background-color:#dee1e1' width='125px'><h5><b><center>" . $row['Plaats'] . "</center></b></h4></td>";
echo "<br></tr>";
}

echo "</table></div><br>";
}

else {
    echo "De persoon die u zoekt is niet gevonden.";
}

$conn->close();
}
?>

De phpcode die eronder staat.

Maar nu is er een probleem.
Hij pakt het selecteren op voornaam wel, maar op achternaam niet.
Als ik in de database een 'bart' heb staan, vind hij hem wel als ik op enkel bart (en dus enkel op voornaam) zoek.
Maar als ik dan zoek op Derksen, een naam die als achternaam ind e database staat, weergeeft hij een leeg tabel.
Ook zoeken op Plaats of postcode werkt niet.

Waarom?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/06/2016 15:28:32
Quote Anchor link
Dit kun je makkelijk nagaan door te kijken welke query ($sql) uiteindelijk gebruikt wordt, vervolgens is vrij makkelijk te achterhalen waarom dit niet het gewenste resultaat oplevert door dit te vergelijken met de data in je database.

Los daarvan... Ik heb een déja-vu. Een betere strategie voor het uitvoeren van dit soort zoekqueries is mogelijk om deze dynamisch op te bouwen, in plaats van elke mogelijke combinatie helemaal uit te schrijven.

Dan heb je tevens nog de (zoek)keuze om alle argumenten verplicht te stellen (eigenschap 1 = waarde 1 AND eigenschap 2 = waarde 2 AND eigenschap 3 = waarde 3) of de query veel minder strict te maken door aan te geven dat er al resultaten getoond mogen worden als er aan één of meer criteria voldaan is (eigenschap 1 = waarde 1 OR eigenschap 2 = waarde 2 OR eigenschap 3 = waarde 3).

Bouw je $sql string eenmalig stap voor stap op aan de hand van wat is ingevuld in het formulier.

Ook is het voor zoekformulieren in het algemeen handiger om de GET methode te gebruiken in plaats van de POST methode.
Gewijzigd op 22/06/2016 15:29:43 door Thomas van den Heuvel
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

22/06/2016 16:07:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
if(isset($_POST['Voornaam']) && isset($_POST['Achternaam']) && isset($_POST['Straat']) && isset($_POST['Plaats'])) {
$sql = "SELECT Voornaam, Voorvoegsels, Achternaam, Straat, Huisnummer, Postcode, Plaats FROM gebruikers WHERE Voornaam='$Vnaam' OR Voorvoegsels='$Vvg' OR achternaam='$Anaam' OR Straat='$Straat' OR Huisnummer='$Huisnummer' OR Postcode='$Postcode' OR Plaats='$Plaats'";
            }
    else if(isset($_POST['Voornaam'])) {
$sql = "SELECT Voornaam, Voorvoegsels, Achternaam, Straat, Huisnummer, Postcode, Plaats FROM gebruikers WHERE Voornaam='$Vnaam'";
            }
    else if(isset($_POST['Straat'])) {
$sql = "SELECT Voornaam, Voorvoegsels, Achternaam, Straat, Huisnummer, Postcode, Plaats FROM gebruikers WHERE Straat='$Straat'";
            }    


De eerste query pakt hij, de tweede pakt hij. De derde niet?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/06/2016 16:47:30
Quote Anchor link
Je gebruikt ook een elseif. Als aan de eerste (of tweede) voorwaarde voldaan is wordt er niet naar de derde gekeken.

Los daarvan is het zoals al eerder aangegeven wellicht beter af te stappen van deze werkwijze. Te meer als het bovenstaande fragment al voor verwarring zorgt.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

23/06/2016 12:23:31
Quote Anchor link
Dus in principe zeg je, maak van al die ifjes gewoon een enkel if, die kijkt naar alle velden dmv een Or, OR, OR, OR query?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2016 12:33:32
Quote Anchor link
Nee....

Het komt er op neer dat je de query aan de hand van je voorwaarden steeds verder kan uitbreiden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "SELECT id, name, email, birthdate, activated FROM customers ";
if(isset($_POST['user'])) {
    $sql.= " WHERE name = '".$db->real_escape_string($_POST['user'])."' "
}
?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/06/2016 12:44:36
Quote Anchor link
Nee... Ik stel enkel voor om de query-string $sql op te bouwen aan de hand van wat er ingevuld is. Dit resulteert dus uiteindelijk slechts in één compleet (dynamisch) SELECT-statement, in plaats van de tig varianten die je hierboven hebt.

Daarnaast opper ik de mogelijkheid om de zoekcriteria op verschillende manieren te behandelen: alles inclusief (met AND) of exclusief (met OR). In het eerste geval moeten alle argumenten voldoen, dat is een redelijk stricte match. In het tweede geval moet ten minste één criterium voldoen. Hiermee zoek je veel minder strict, maar is de kans dat je resultaten vindt groter (omdat simpelweg niet alle zoekcriteria hoeven te voldoen zoals in het eerste geval).

Om je op weg te helpen hier een schets van het idee (verder niet getest):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$sql
= 'SELECT Voornaam, Voorvoegsels, Achternaam, Straat, Huisnummer, Postcode, Plaats FROM gebruikers';
$args = array();
if (!empty($_POST['Voornaam'])) {
    $args[] = "Voornaam = '".$conn->real_escape_string($_POST['Voornaam'])."'";
}

if (!empty($_POST['Achternaam'])) {
    $args[] = "Achternaam = '".$conn->real_escape_string($_POST['Achternaam'])."'";
}

if (!empty($_POST['Straat'])) {
    $args[] = "Straat = '".$conn->real_escape_string($_POST['Straat'])."'";
}

// et cetera
if (count($args) > 0) {
    // maak een formulierveld aan waarmee je kunt aangeven of alle zoektermen overeen moeten komen
    if ($_POST['zoektermen'] == 'alle') {
        $separator = ' AND ';
    }
else {
        $separator = ' OR ';
    }

    $sql .= ' WHERE '.implode($separator, $args);
}
else {
    // geen argumenten opgegeven, de vraag is of je alles wilt opvragen
}
?>

Ik zou je trouwens nog steeds aanraden om over te stappen op de GET methode in plaats van POST, vooral op het moment dat je gaat werken met paginering van je zoekresultaten. Heb je daar al over nagedacht?
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

23/06/2016 12:55:55
Quote Anchor link
Dat met $sql. kende ik niet eens.
Maar in ieder geval.
Hoe zorg ik dat hij nu ook resultaat geeft?
Dat stukje code is alsvolgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if(isset($_POST['Plaats'])) {
    $sql.= " WHERE Plaats = '".$conn->real_escape_string($_POST['Plaats'])."' ";
}    
#endif
$result = mysqli_query($conn,$sql) or die ("Error in query: $query. ".mysqli_error());


Had ik $database op de plek van $conn->... staan, gaf hij een error.
Nu geeft hij met $conn op die plek:

Warning: mysqli_error() expects exactly 1 parameter, 0 given in C:\....\admin.php on line 107

Haal ik bij result, $conn weg:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$result = mysqli_query($sql) or die ("Error in query: $query. ".mysqli_error());


Krijg ik een dubbelzinnige error:
Warning: mysqli_query() expects at least 2 parameters, 1 given in C:\.\admin.php on line 108

Warning: mysqli_error() expects exactly 1 parameter, 0 given in C:\.\admin.php on line 108
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2016 12:59:40
Quote Anchor link
Waarom haal je $conn weg bij mysqli_query(), terwijl de eerste error over een missende parameter bij mysqli_error() gaat??
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.