IF statement voorzien van 2 variables?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan Graneker

Jan Graneker

16/01/2019 14:30:14
Quote Anchor link
Goedemiddag Leden,

Ik loop tegen een probleem aan waar het script maar door kapot blijft gaan.

Dit gaat om de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
  if ($categorieIndex == 0)
                        $categorieColor = "--blue";
            // hier nog een variable            
                    elseif ($categorieIndex == 1)
                        $categorieColor = "--yellow";
                    elseif ($categorieIndex == 2)
                        $categorieColor = "--orange";
                        
                    elseif ($categorieIndex == 3)
                        $categorieColor = "--purple";


Nu zou ik graag op de plek // hier nog een variable een var willen maken. Maar dat kan niet, waarom kan dit niet? En hoe zou dit wel kunnen?

Dit wil ik bereiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
  if ($categorieIndex == 0)
                        $categorieColor = "--blue";
              $categorieImage = "naam-img.jpg";            
                    elseif ($categorieIndex == 1)
                        $categorieColor = "--yellow";
                    elseif ($categorieIndex == 2)
                        $categorieColor = "--orange";
                        
                    elseif ($categorieIndex == 3)
                        $categorieColor = "--purple";
Gewijzigd op 16/01/2019 14:31:48 door Jan Graneker
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 14:10:10
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/01/2019 14:33:49
Quote Anchor link
Dat kan prima, als je maar netjes de accolades gebruikt.
Ik gebruikt die altijd, maar het kan ook zonder, maar ik geloof dat je dan wat beperkingen hebt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/01/2019 15:15:12
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

if ($categorieIndex == 0) {
  $categorieColor = "--blue";
  $categorieImage = "naam-img.jpg";
}
elseif ($categorieIndex == 1) {
  $categorieColor = "--yellow";
}
elseif ($categorieIndex == 2) {
  $categorieColor = "--orange";
}
elseif ($categorieIndex == 3) {
  $categorieColor = "--purple";
}


?>

Waarom gebruik je hier trouwens niet mooi een array voor?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$categories
= [
  1 => ['color' => '--blue'  , 'img' => 'bla.jpg'],
  2 => ['color' => '--yellow', 'img' => 'bli.jpg'],
  3 => ['color' => '--green' , 'img' => 'blo.jpg'],
];


echo $categories[1]['color']; // --blue

?>
Gewijzigd op 16/01/2019 15:15:56 door Ozzie PHP
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.