If + waarde van variabelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

12/06/2011 15:42:26
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

zit een beetje vast met volgende IF structuur.

Wat ik wil bekomen is:
IF de $_POST waarde van een veld = waarde 1 dan is $to = "email1"
IF de $_POST waarde van een veld = waarde 2 dan is $to = "email2"

De structuur van de IF zegt:

if (condition) code to be executed if condition is true;
dus ik had het volgende gedacht:

if ($firma == "4PL") $to = "waarde1";
if ($firma == "Short distance") $to = "waarde2";

maar dit werkt echter niet:-(

Iemand die hulp kan bieden? thanks alvast
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:33:49
 
Erik van de Locht

Erik van de Locht

12/06/2011 15:48:04
Quote Anchor link
Waarschijnlijk wil je $firma direct benaderen, maar moet je de superglobal gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if ($_POST['firma'] == '4PL') $to = 'waarde1';
elseif ($_POST['firma'] == 'Short distance') $to = 'waarde2';
?>


Let op: Als je geen haakjes toevoegt betekent het dat alleen het eerst volgende commando uitgevoerd wordt. Ik voeg voor de zekerheid altijd haakjes toe. Ook omdat het dan duidelijker is wat wel en niet binnen het block valt.
 
Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

12/06/2011 15:59:11
Quote Anchor link
Thanks Erik!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.