iframe <-->ajax bij youtubefilmpje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kurtik watson

kurtik watson

26/02/2012 11:39:29
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb een pagina met enkele youtube-filmpjes, maar als ik een ajax call gebruik verschijnen deze filmpjes ook op een andere pagina. Dit komt door gebruik te maken van iframe denk ik ,is daar een oplossing voor?

Ik heb nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
function youtubeurl2vid($url){
    $breed = '280';
    $hoog = '180';
    
    if (preg_match('%youtube\\.com/(.+)%', $url, $match)) {
            $match = $match[1];
            $replace = array("watch?v=", "v/", "vi/");
            $match = str_replace($replace, "", $match);
            
            //var_dump($match);
    }
    
    echo '<iframe width="'.$breed.'" height="'.$hoog.'" src="http://www.youtube.com/embed/'.$match.'" frameborder="0" style="margin-right:10px; margin-top:10px;" allowfullscreen></iframe>';
}
?>

 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:17:09
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/02/2012 11:41:12
Quote Anchor link
Je wilt dus dat de filmpjes alleen op jouw site zijn te bekijken?

Je kan op je eigen site een sessie maken, en deze sessie gebruiken bij je youtube-script om te controleren.
Gewijzigd op 26/02/2012 11:41:35 door - Ariën -
 
Kurtik watson

kurtik watson

26/02/2012 12:09:47
Quote Anchor link
Wat ga je dan in sessie stoppen, de url van video? En waar doe je unset, denk dat met ajax de filmpjes terug meegestuurd worden..

mvg
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/02/2012 13:43:38
Quote Anchor link
Een boolean ofzo, waarin staat dat je de website hebt bezocht. Waardoor je in je ajax-video-popupje direct weet of deze is geembedded op een andere site of niet.

Unsetten is nergens voor nodig.
Gewijzigd op 26/02/2012 13:43:55 door - Ariën -
 
Kurtik watson

kurtik watson

26/02/2012 14:33:47
Quote Anchor link
en de code kan niet zonder iframe weergegeven worden? De ajax load neemt deze code gewoon mee waardoor het ook op de andere pagina komt wat niet de bedoeling is.

echo '<iframe width="'.$breed.'" height="'.$hoog.'" src="http://www.youtube.com/embed/'.$match.'" frameborder="0" style="margin-right:10px; margin-top:10px;" allowfullscreen></iframe>';
}
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/02/2012 17:48:49
Quote Anchor link
Heb je anders geen voorbeeld met hoe het er nu uitziet?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.