iframe & bootstrap

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

24/03/2015 11:09:43
Quote Anchor link
Het Iframe gedeelte werkt. Aangezien het idee is dat mensen een categorie kunnen aanklikken, vervolgens een winkelnaam invullen en daarvan de site verschijnt in het iframe-gedeelte, hier mijn volgende vraag:

Is het mogelijk om waar standaard een plaatje met een bootstrap-button dropdown staat, die te laten verdwijnen als er een winkelnaam word aangeklikt, en op de plek van het plaatje en de bootstrap dropdown, de winkelsite te laten verschijnen?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 14:09:28
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

24/03/2015 11:42:31
Quote Anchor link
Alles kan, en alles is mogelijk!
Je kunt dit het beste oplossen doormiddel van een klein javascriptje.

Zou je misschien wat code kunnen laten zien zodat we meer het idee hebben wat je precies bedoeld?
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

24/03/2015 11:45:04
Quote Anchor link
Ben nu niet thuis, waarschijnlijk vanavond kan ik wel wat laten zien.
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

24/03/2015 11:54:50
Quote Anchor link
Als ik het goed begrijp moet je via jQuery er voor zorgen dat als je op een link klikt de source daarvan in de source van het iframe komt (oftewel je vervangt de img door een iframe en de keren daarop vervang je alleen de source van de iframe).

Wanneer ik de code zie zou ik misschien een klein stukje voor je uit kunnen schrijven om je de goede kant op te helpen :) Vanavond ben ik niet online dus wellicht geef ik je morgen antwoord (of een ander lid moet mij voor zijn).
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

24/03/2015 17:19:47
Quote Anchor link
Tussendoor een andere vraag. Hoe kan ik boven het IFRAME scherm, de url laten verschijnen van de pagina die in de iframe te zien is op dat moment?
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

25/03/2015 09:46:05
Quote Anchor link
Dat kan met een simpele .html() functie in jQuery. Hiermee vervang je de html in een <div id="elementID"></div> bijvoorbeeld.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$('#elementID').html('http://hierkomtjeurl.nl');
Gewijzigd op 25/03/2015 09:46:29 door Eschwin Moerkerken
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

25/03/2015 12:38:05
Quote Anchor link
Mijn Iframe gedeelte is op dit moment:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<style type="text/css">
html, body, div, iframe {margin: 0px; padding: 0px; border: none;}
iframe {display: block; border: none; height:750px; width:920px;}
</style>
<iframe id="iFrame1" src="MiniMail.png" name="b"></iframe>


Waar zou het moeten plaatsen volgens jou?
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

25/03/2015 12:51:00
Quote Anchor link
Ik zou boven je iframe een divje maken zoals in mijn vorig voorbeeld.

Wanneer jij op een

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="http://source.com" title="klik hier" class="anchor-iframe">Klik hier om in iframe in te laden</a>


klikt, dan moet de source van je anchor naar je iframe geëxporteerd worden middels javascript (jQuery).

dat komt er ongeveer zoiets uit te zien (ik heb dit niet getest en type dit uit de losse hand)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$( document ).ready(function() {
    $('a.anchor-iframe').on('click', function(e) {
        e.preventDefault();

        var source = $(this).attr('src');

        $('#iframe').attr('src', source);
        $('#elementID').html(source);
    })
})    


Ik ga er van uit dat je weet waar je dit blok code moet plaatsen en dat je de jQuery library gebruikt omdat ik aan je beginpost kan afleiden dat je met bootstrap werkt.

Je zou in principe dus 1 iframe op je pagina hebben met de id='iframe' (in mijn voorbeeld), en meerdere anchor linkjes met een href="source.com" en een class='anchor-iframe' in mijn voorbeeld.

Indien je nog meer vragen hebt of als je vind dat mijn antwoord onduidelijk is hoor ik het graag van je. :)

Veel succes!

edit:

Ik heb het even voor je uitgetypt aangezien ik zulke dingen altijd wel interessant vind.
Je totale plaatje zou er dan zo uit moeten komen te zien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<head>
    <style type="text/css">
        html, body, div, iframe {margin: 0px; padding: 0px; border: none;}
        iframe {display: block; border: none; height:750px; width:920px;}
    </style>
</head>

<!-- Verzameling linkjes -->
<a class="anchor-iframe" title="phphulp" href="http://www.phphulp.nl/">phphulp</a><br />
<a class="anchor-iframe" title="Wat is mijn ip?" href="http://www.watismijnip.nl/">Wat is mijn ip?</a><br />
<a class="anchor-iframe" title="What is my ip?" href="http://www.whatismyip.com/">What is my ip?</a>

<!-- Iframe inclusief title -->
<div id="elementID">http://www.phphulp.nl/</div>
<iframe id="iframe" src="http://www.phphulp.nl/"></iframe>

<!-- Include jQuery via hun CDN -->
<script src="https://code.jquery.com/jquery-2.1.3.min.js"></script>

<!-- Voer script uit om iframe source te veranderen. -->
<!-- Hier hoef je in principe niks meer te veranderen, behalve misschien de selector ID's en classes zoals op jouw website. -->
<script>
    $( document ).ready(function() {
        $('a.anchor-iframe').on('click', function(e) {
            e.preventDefault();

            var source = $(this).attr('href');

            console.log(source);

            $('#iframe').attr('src', source);
            $('#elementID').html(source);
        })
    })    
</script>


Codepen
Gewijzigd op 25/03/2015 13:09:59 door Eschwin Moerkerken
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

25/03/2015 13:40:25
Quote Anchor link
wat nu zo is, is al ga ik naar een topic op PHPhulp in die Iframe, daarboven blijft de tekst gewoon Phphulp.nl/, en dat zou up-to-date steeds moeten veranderen op het moment dat ik in de iframe naar een andere pagina ga.
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

25/03/2015 13:52:18
Quote Anchor link
Ik weet zo snel uit mijn hoofd niet of hier een callback functie voor is, ik zie dat de source van de iframe niet wordt aangepast. Ik snap wat je bedoeld alleen zou zo snel niet weten hoe je zoiets kunt realiseren.
 
Eddy E

Eddy E

25/03/2015 21:17:50
Quote Anchor link
Persoonlijk zou ik het gewoon zo doen: zonder Javascript oid:

Iframe, vanaf begin:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<iframe name="iframeempje" scr="plaatje.jpg">


Je iframe toont dus standaard het plaatje.
En elke 'link' naar een winkel ziet er zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="www.c1000.nl" target="iframeempje">


Heb je geen Javascript nodig, werkt het ook in browsers uit 1990 én blijft het simpel.

Toevoeging op 25/03/2015 21:26:51:

En de huidige pagina in het iframe uitlezen moet met Javascript (dat dan weer wel), ook mogelijk zijn.
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

26/03/2015 09:29:00
Quote Anchor link
@Eddy E, jouw manier kende ik nog helemaal niet maar ik ben ook niet heel bekend met iframes, gebruik ze eigenlijk helemaal nooit. Ik ben wel erg nieuwsgierig hoe je de data uit de iframe kan uitlezen met javascript! :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.