Iframe en verschilllende browsers

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

George van Baasbank

George van Baasbank

28/04/2013 15:56:22
Quote Anchor link
Hallo allemaal,
Op de site die ik nu aan het ontwikkelen ben maak ik gebruik van een iframe om een agenda weer te geven. Op zich werkt dit naar behoren. Alleen de weergave op mijn mobiel (Samsung) gaat niet goed. De agenda verdwijnt achter de footer om daarna verder te gaan. Weet iemand een oplossing hiervoor?
Kijk voor een voorbeeld op de site http://jqz.vanbaasbank.nl en selecteer de tegel webshop
George
Gewijzigd op 28/04/2013 16:07:51 door George van Baasbank
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 05:37:51
 
Frank Conijn

Frank Conijn

11/05/2013 15:21:07
Quote Anchor link
Welke browser gebruik je op je Samsung? Als je dat niet zeker weet, surf dan even naar dit browserinfo-bestand. Daar krijg je ook de versie-info.
 
George van Baasbank

George van Baasbank

11/05/2013 18:28:27
Quote Anchor link
Hoi Frank,
Het is inmiddels duidelijk dst het om meer mobiele browsers gaat.
 
Joey Drieling

Joey Drieling

11/05/2013 20:19:38
Quote Anchor link
Op mijn galaxy 3 wordt de agenda naar behoren weergegeven.
 
George van Baasbank

George van Baasbank

11/05/2013 21:54:35
Quote Anchor link
Joey,
Ook onder de footer???
 
Joey Drieling

Joey Drieling

11/05/2013 22:01:17
Quote Anchor link
Jha ik heb ff opnieuw gekeken en de agenda verschijnt achter de footer jha.
 
Frank Conijn

Frank Conijn

11/05/2013 22:35:57
Quote Anchor link
George van Baasbank op 11/05/2013 18:28:27:
Hoi Frank,
Het is inmiddels duidelijk dst het om meer mobiele browsers gaat.

Dat was me al duidelijk, want je schreef "op mijn mobiel". Maar welke mobiele browser gebruik je? Want ook daarin zijn soorten en versies. Androids standaardbrowser staat bekend als een slechte, zeker als je een oudere versie gebruikt, maar een recente versie van Firefox Mobile of Chrome Mobile zou hem goed weer moeten geven.

Edit: ik dacht dat je schreef "een mobiele browser", maar zie nu dat je schrijft dat het meerdere mobiele browsers betreft. Mijn vraag komt dus te vervallen. Ik zou eerst de fouten herstellen die de validator aangeeft. Zie het bericht van Wouter, hieronder. Als dat niet helpt, gebruik dan de z-index declaratie.
Gewijzigd op 12/05/2013 01:11:14 door Frank Conijn
 
Eddy E

Eddy E

11/05/2013 22:44:31
Quote Anchor link
Of pak eens Opera.
 
Wouter J

Wouter J

11/05/2013 22:50:45
Quote Anchor link
Nou, aangezien hij bij Joey's Galaxy S3 (toch vrij nieuw) ook verkeerd is is het toch zeker een probleem om verder te onderzoeken.

George, ik heb hem even door de validator gehaalt, vele onzin fouten. Maar even een paar die voor problemen kunnen zorgen:
- Error Line 87, Column 6: Stray start tag head.
- Error Line 93, Column 7: Stray end tag head.
- code als dit is natuurlijk hartstikke fout: <li><a href="?slider=LV 200334" target="_self"><img src="images/Tip_Festivo.jpg" alt="Slider" width="975px" /> </li></a> (en dan doel ik niet op de -overigens ook verkeerde- inline CSS, maar op het feit dat je <x><y></x></y> hebt: Tag soup noemen we dat)

Verder heel veel dubbele IDs => hartstikke verboden gebruik daarvoor class en wat inline CSS. Die errors over alt attribute of urls mag je vergeten.
Gewijzigd op 11/05/2013 22:54:00 door Wouter J
 
George van Baasbank

George van Baasbank

12/05/2013 09:41:57
Quote Anchor link
Wouter,
Ik ga eerst eens langs de errors om te kijken of e.e.a. wellicht verbeterd. In ieder geval dank voor de link met de validator. Deze ga ik zeker meer gebruiken.
Blijf alleen zitten met de vraag: Wanneer gebruik ik een id en wanneer een class.

Heb vandaag dus weer iets te doen
 
Reshad F

Reshad F

12/05/2013 10:28:05
Quote Anchor link
Een ID wordt doorgaans gebruikt wanneer je het maar 1x nodig hebt. een class kan je meerdere keren hergebruiken. simple as that
 
Wouter J

Wouter J

12/05/2013 13:38:57
Quote Anchor link
Een ID is iets wat maar 1 keer mag voorkomen. Je kan bijv. zeggen dat je per pagina maar 1 footer hebt, dus id=footer. Maar een pagina kan meerdere sidebars hebben: class=sidebar

Ik ben van mening dat je er nooit van mag uitgaan dat iets maar 1 keer voor komt en ik gebruik dus altijd alleen maar class.
 
Frank Conijn

Frank Conijn

13/05/2013 22:40:08
Quote Anchor link
Wouter J op 12/05/2013 13:38:57:
Ik ben van mening dat je er nooit van mag uitgaan dat iets maar 1 keer voor komt en ik gebruik dus altijd alleen maar class.

Dat heeft wel een serieuze beperking: je kunt dan geen gebruik maken van getElementById in javascript, en dat vind ik een groot gemis. Verder is het abusievelijk meervoudige gebruik per pagina van een ID heel makkelijk te controleren m.b.v. de validator.
Gewijzigd op 13/05/2013 22:41:11 door Frank Conijn
 
Joey Drieling

Joey Drieling

13/05/2013 22:44:00
Quote Anchor link
Je kunt ook id combineren met classes style met de class javascript de id.
 
Wouter J

Wouter J

13/05/2013 22:51:42
Quote Anchor link
Voor js gebruik ik inderdaad wel eens ids. Die zijn dan wel geprefixed met js- zodat het duidelijk is dat ik ze niet in CSS gebruik.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.