Iframe opbouwen mbv JavaScript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christian Snijders

Christian Snijders

23/01/2012 16:53:58
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

vandaag probeerde ik een iframe inclusief de locatie waar hij heen moest op te laten bouwen door JavaScript.
helaas lukte me dit niet.

Het iframe werd steelds links bovenin de pagina gebouwd terwijl hij in een div moet blijven.

de pagina die door javascript ingeladen moet worden is: ucp/ads.ucp
het iframe mag 200 x 200 zijn.

wie kan mij een eindje op weg helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 19:58:12
 
- SanThe -

- SanThe -

23/01/2012 16:59:59
Quote Anchor link
Wat heb je al?
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

23/01/2012 17:01:09
Quote Anchor link
Post eventjes een stuk code van wet je al hebt. Dan kunnen we helpen met toevoegen/ verbeteren van je scriptje.
 
Christian Snijders

Christian Snijders

23/01/2012 17:05:47
Quote Anchor link
hier is het:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<script language="JavaScript" type="text/javascript">
function makeFrame() {
   ifrm = document.createElement("IFRAME");
   ifrm.setAttribute("src", "http://chaterz.nl/ucp/ads.ucp");
   ifrm.style.width = 200+"px";
   ifrm.style.height = 200+"px";
   document.body.appendChild(ifrm);
}
makeFrame();
</script>

zie hier wat hij doet:

http://chaterz.nl/test.uspx

hij zou nu waar ik het post direct onder de blauwe balk moeteen komen
Gewijzigd op 23/01/2012 17:10:31 door Christian Snijders
 
Kris Peeters

Kris Peeters

23/01/2012 17:16:10
Quote Anchor link
Het gaat hier om:
document.body.appendChild(ifrm);

Dit voegt html toe aan de body. Jij wil het toevoegen aan "content"; je moet dat dan ook duidelijk maken.

Probeer eens met:
document.getElementById("content").appendChild(ifrm);
 
Christian Snijders

Christian Snijders

23/01/2012 17:20:40
Quote Anchor link
kan zijn dat dat de boosdoener was dus, ik zal het is testen

Toevoeging op 23/01/2012 17:25:10:

ik heb em nu zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<script type="text/javascript">
function BuildAdvertisement(age,width,height) {
   ifrm = document.createElement("IFRAME");
   ifrm.setAttribute("src", "http://chaterz.nl/ucp/ads.ucp?a=age");
   ifrm.style.width = 200+"px";
   ifrm.style.height = 200+"px";
   ifrm.style.border = 0+"px";
   document.getElementById("content").appendChild(ifrm);
}
BuildAdvertisement(16,200,200);
</script>
nu moet ads.ucp?a=age ?a=16 worden hoe doe ik dat?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

23/01/2012 17:31:18
Quote Anchor link
Dat hangt dan weer af van hoe die HTML gegenereerd is.

http://chaterz.nl/test.uspx

.uspx is dat php?
 
Christian Snijders

Christian Snijders

23/01/2012 17:34:07
Quote Anchor link
ja dat is php, ik vond het wel een leuk gevalletje dat uspx :p maar ik wil de age zogezegd door laten gaan via de javascript
BuildAdvertisement(16,200,200); 16 is dus de age, die moet in het script op de plaats age staan

heeft te maken omdat ik het in een .js file wil gooien
Gewijzigd op 23/01/2012 17:35:35 door Christian Snijders
 
- SanThe -

- SanThe -

23/01/2012 17:44:44
Quote Anchor link
Het woord 'age' deleten en '16' typen?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

23/01/2012 17:45:17
Quote Anchor link
Christian Snijders op 23/01/2012 17:34:07:
... omdat ik het in een .js file wil gooien


Wel ja, daar gaat het om.

javascript functies kan je bijna altijd in een aparte .js zetten.
Maar als je variabelen een waarde wil geven die kan variëren, moet je op 1 of andere manier connectie hebben tussen php en javascript.
Dan is de simpelste manier om javascript te laten genereren door php, binnen een <script></script> element (simpelste; niet per se de beste).

Je kan beide ook combineren: functies laten staan in aparte files, maar met php toch zoiets doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
...
echo '<script>
  var age = '
. $_GET['age'] . ';
</script>
'
;
?>


Toon eens hoe je in php aan die age komt. Zit dat in een GET?
 
Christian Snijders

Christian Snijders

23/01/2012 17:49:51
Quote Anchor link
het is me al gelukt door onderstaand te doen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<script type="text/javascript">
function BuildAdvertisement(age,width,height,lang) {
   ifrm = document.createElement("IFRAME");
var ads="http://chaterz.nl/ucp/ads.ucp?a="+age+"&lang="+lang;
   ifrm.setAttribute("src", ads);
   ifrm.style.width = width+"px";
   ifrm.style.height = height+"px";
   ifrm.style.border = 0+"px";
   document.getElementById("content").appendChild(ifrm);
}
BuildAdvertisement(16,200,200,'nl');
</script>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.