Iframe responsive maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »
G Jansma

G Jansma

17/11/2018 16:57:05
Quote Anchor link
Hallo,

Op mijn website bied ik de mogelijkheid aan anderen om een gedeelte van mijn site te embedden. Nou geef ik, net als bijvoorbeeld Youtube, een width en height mee aan het iframe. Het probleem is alleen dat dat op mobiele websites niet helemaal goed uitkomt.

Ik heb gezocht hoe ik dat kan oplossen, maar kom eigenlijk alleen maar uitleg tegen waarbij je zelf het iframe op je site wilt. Dus waarbij je zelf de mogelijkheid hebt om een div om het iframe heen kan bouwen. Dat heb ik dus niet in dit geval.

Enig idee hoe ik kan zorgen dat het iframe responsive is, maar dan binnen de <iframe>...</iframe> tags wordt geregeld?

Groet
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:50:38
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

17/11/2018 18:17:28
Quote Anchor link
Hier is code die ik ooit tegenkwam.

Bij de tweede <style> vul je bij #video max-width de breedte in.

Bij canvas en iframe de breedte en de hoogte.

Bij iframe src de link naar de video.

Als je een andere max-width wilt hebben hoef je alleen bij #video de juiste waarde in te vullen.

De rest is oefenen met de juiste verhouding.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<style>

#video img,
#video iframe,
#video embed,
#video object,
#video video,
#video canvas {
    top: 0px;
    left: 0px;
    width: 100%;
    max-width: 100%;
    height: auto;
    }

#video img,
#video iframe,
#video embed,
#video object,
#video video {
    height: 100%;
    position: absolute;
    }

</style>

<style>

#video {
    max-width: 720px;
    overflow: hidden;
    position: relative;
}

</style>

<h2>Scalable video</h2>

<div id="video">

<canvas width="720" height="405" ></canvas>

<iframe src="//player.vimeo.com/video/88198290?badge=0" width="720" height="405" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

</div>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/11/2018 00:15:46
Quote Anchor link
Wat je ook vaak ziet is een klein formaat, en in het paneel van youtube zelf zit gewoon een knop om dit schermvullend te maken?
 
G Jansma

G Jansma

18/11/2018 00:33:51
Quote Anchor link
Het is een site met sportuitslagen. Om de bekendheid van de site te vergroten is het voor mij goed als veelbezochte sites een deel van de uitslag embedden. Dus het gaat niet om video's in dit geval.

De code die ik nu aanbied is van <iframe> tot </iframe> met width en height. Youtube doet dat ook zo zag ik bij insluiten.

In het voorbeeld van Adoptive Solution zit je wel buiten het iframe te kleuren met #video. Of zou ik dan gewoon een div eromheen moeten zetten met inline style element? Dat ziet er misschien wat raar uit voor degene die het embed, maar kan in principe geen kwaad toch? Ik had al zoiets geprobeerd met die voorbeelden maar dan gaat het telkens mis met de hoogte, meeste voorbeelden gaan allemaal uit van video namelijk.

@Thomas: Heb je een concreet voorbeeld? Of gaat dat ook specifiek over video?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/11/2018 16:37:26
Quote Anchor link
Deze code kan je voor elk soort media gebruiken waarvoor het nodig is om, in dit geval, een iframe te gebruiken.

Alleen de width en height in de 2de <style> set en <canvas> aanpassen.

Voor het leuk is de scrollbar aangepast. Ben vergeten waar ik het heb gevonden.

Code werkt op Desktop en, in mijn geval, een iPad.

Paginavenster vergroten, verkleinen, in landschap of portret. Het werkt.

Het helpt ook als de in de sluiten pagina ook responsive is.

Hoe je de code verspreid naar derden moet u zelf oplossen. Misschien in een makkelijk pakketje aanbieden zodat de ontvanger het alleen hoeft te plakken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
<style>

#display img,
#display iframe,
#display embed,
#display object,
#display video,
#display canvas {
    top: 0px;
    left: 0px;
    width: 100%;
    max-width: 100%;
    height: auto;
    }

#display img,
#display iframe,
#display embed,
#display object,
#display video {
    height: 100%;
    position: absolute;
    border-collapse: collapse;
    }

</style>

<!-- BEGIN in style hierna eigen waarden gebruiken -->

<style>

#display {
    max-width: 920px;
    position: relative;
    -webkit-overflow-scrolling: touch;
}

#display iframe {
    height: 100%;
    width: 100%;
    border:none;
}

@media (min-device-width:320px) and (max-device-width:1200px) {
    #display {
        overflow-y: scroll;
    }
}

</style>

<!-- EINDE in style hierna eigen waarden gebruiken -->

<!-- Geef de standaard scrollbar een leuke uiterlijk -->

<style>

#display ::-webkit-scrollbar {
    width: 12px;
}

/* Track */
#display ::-webkit-scrollbar-track {
    -webkit-box-shadow: inset 0 0 6px rgba(0,0,0,0.3);
    -webkit-border-radius: 10px;
    border-radius: 10px;
}
 
/* Handle */
#display ::-webkit-scrollbar-thumb {
    -webkit-border-radius: 10px;
    border-radius: 10px;
    background: rgba(255,0,0,0.8);
    -webkit-box-shadow: inset 0 0 6px rgba(0,0,0,0.5);
}
#display ::-webkit-scrollbar-thumb:window-inactive {
    background: rgba(255,0,0,0.4);
}
</style>

<h2>Scalable webpagina in iframe</h2>

<div id="display">
    <canvas width="920" height="550" ></canvas>
    <iframe src="https://maken.wikiwijs.nl/96699/" width="100%" height="100%"></iframe>
</div>
Gewijzigd op 18/11/2018 16:38:58 door Adoptive Solution
 
G Jansma

G Jansma

19/11/2018 13:31:24
Quote Anchor link
Ik heb je voorbeeld even geprobeerd, maar in dat voorbeeld wordt een iframe met scroll gebruikt, dat wil ik niet. De breedte gaat op die manier wel goed op de mobiel, maar de hoogte niet.

Mijn iframe is (maximaal) 600x450. Op de desktop doet hij het dan goed als ik dat in de canvas en #display zet. Op de mobiel krijg ik dan maar 2/3 van de hoogte, waardoor een deel verstopt is. Enig idee hoe ik dat kan voorkomen?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

19/11/2018 14:04:59
Quote Anchor link
Kijk eens of dit helpt :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
@media (min-device-width:320px) and (max-device-width:1200px) {
    #display {
        overflow-y: scroll;
    }
    #display canvas,
    #display iframe {
        height: 450px;
    }
}
 
G Jansma

G Jansma

19/11/2018 15:56:04
Quote Anchor link
Kijk aan, dat werkt! Ik bied nu ook gewoon de code kant-en-klaar aan, maar dan dus alleen <iframe>...</iframe>.

Het enige is dat ik dan dus een soort eigen CSS-pakketje voor de responsive versie moet meegeven denk ik? Zodat de display en canvas de juiste styling krijgen?

Dus:
<responsive css voor iframe>
<display>
<canvas>
<iframe>
...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.