if-statement voor controle lege $line

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Carla

carla

09/02/2009 14:10:00
Quote Anchor link
Ik ben op zoek naar een if statement om te verfiëren of $line inhoud heeft of niet.
De afgelopen uurtjes heb ik al veel gegoogled maar als php-beginneling wellicht met verkeerde zoektermen.

Dit het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

$filehandle
= fopen(adressen.txt,"r");
$regelteller=1;
    while (!feof($filehandle)){
    
    $line = fgets($filehandle,255); //lees de eerste 255 karakters.
    
    echo "nr. ".$regelteller." : ".$line."<br>";
    $regelteller++;
}

    fclose($filehandle);
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 13:37:14
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/02/2009 14:16:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if($line != '')
{

    // $line is een gevulde string
}
?>
 
Jacco Engel

Jacco Engel

09/02/2009 14:20:00
Quote Anchor link
kleine toevoeging op blanche :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$line
= trim($line) ;
if($line != '')
{

    // $line is een gevulde string
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/02/2009 15:01:00
Quote Anchor link
Dat natuurlijk enkel als je een string met alleen spaties of newlines ook als 'leeg' beschouwt. Vind je dat een spatie wel degelijk content is, dan zul je die trim() niet toe moeten passen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Carla

carla

11/02/2009 13:40:00
Quote Anchor link
Bedankt Blanche en Jacco!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.