Ik heb een vreemd probleem met een query / variabele.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter van Kroonenburg

Peter van Kroonenburg

25/02/2017 11:18:01
Quote Anchor link
Ik heb een vreemd probleem met een query / variabele.

Een query werkte niet goed. Een variabele werd met $_GET en $_POST niet goed doorgegeven. en ook bij query’s gaat het niet goed.

Wat blijkt nu.
Ik gebruik een veldnaam in de tabel genaamd: ocad_ID
Ik gebruik in de scrips de variabele $ocad_ID en de veldnamen ocad_ID

Bij invoer query’s worden in het veld ocad_ID de waarden keurig weggeschreven.
Bij een query worden inhoud van alle velden goed weergegeven behalve de inhoud van het veld ocad_ID
Ik heb in de tabel een nieuw veld aangemaakt genaamd ocadID. Die inhoud wordt wel goed getoond.

Nu wordt het nog vreemder.
In twee directory’s staan scripts met ocad_ID en $ocad_ID.

Omdat ik er niet uitkwam besloot ik alle ocad_ID te vervangen met ocadID.
Met zoek en vervang in dreamweaver vindt hij in een directory de waardes niet en in de andere directory wel.
In beide dir’s komen zo toch echt tientallen keren voor.
Heeft iemand enig idee wat hier aan de hand kan zijn. Andere veldnamen met under scores werken wel correct.

Groet,
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:08:48
 
Ivo P

Ivo P

25/02/2017 11:31:19
Quote Anchor link
"Ik gebruik in de scrips de variabele $ocad_ID en de veldnamen ocad_ID"

En die ontstaan doordat jij ergens iets doet als

$ocad_ID = $_POST['ocad_ID']

of
$ocad_ID = filter_input(INPUT_POST, 'ocad_ID');

of gebruik je $ocad_ID direct (uitgaande van een 12+ jaar oude PHP setting)?
 
Peter van Kroonenburg

Peter van Kroonenburg

25/02/2017 11:48:08
Quote Anchor link
Ik gebruik
$ocad_ID = $_GET['ocad_ID'];
$ocad_ID = $_POST['ocad_ID'];

en meestal;
if(isset($_GET['ocad_ID'])){
$ocad_ID = $_GET['ocad_ID'];
}else{
$ocad_ID='1';
}

$rec_ID = $_GET['rec_ID']; // werkt bv wel

Gr
Peter
 
Ivo P

Ivo P

25/02/2017 12:54:03
Quote Anchor link
en wat me noig niet duidelijk is:

bevat $ocad_ID uiteindelijk een waarde?
En zit het probleem nu in d variabele of in de kolomnaam?

Die 2 staan namelijk compleet los van elkaar

de tabel kan bijvoorbeeld de kolomnaam Aap hebben
in je form zit een <input> met name=Noot
en tenslotte heeft je script een variabele $Mies

Waarbij me trouwens nog invalt dat zowel de naam van de variabelen als die van de kolomnaam hoofdletter gevoelig (kan ) zijn.
 
Eddy E

Eddy E

25/02/2017 13:16:46
Quote Anchor link
Als je dit gebruikt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$ocad_ID
= $_GET['ocad_ID'];
$ocad_ID = $_POST['ocad_ID'];
?>


En $_GET['ocad_ID'] is bijvoorbeeld 123, maar $_POST[ocad_ID] overschrijf dat altijd.
Ongeacht of die wel of niet bestaat .

Dus kijk met isset() én !empty() of die bestaat en gevuld is (liefst gelijk controle op goede waarde).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.