ik kan de fout niet oplossen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roy

Roy

11/07/2008 12:38:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
<script type="text/javascript">
function addSmilie(code) {
    document.form1.bericht.value+=code;
    document.form1.bericht.focus();
}
</script>
<?php
include('class/smiley.class.php');


if(isset($_GET['nid']) && !empty($_GET['nid']) && is_numeric($_GET['nid'])) {

    $nid = mysql_real_escape_string(substr($_GET['nid'],0,30));

    // Toevoegen van reacties //
    if(isset($_POST['submit']) && !empty($_POST['bericht'])) {
    
        if(isset($_SESSION['id'])) {
            $timeoutseconds = 15;
            $timestamp = time();
            $timeout = $timestamp-$timeoutseconds;
            mysql_query("DELETE FROM blogs_reacties_ip WHERE moment<$timeout AND ip='".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'");
            
            $sql_spam = mysql_query("SELECT * FROM blogs_reacties_ip WHERE ip='".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'");
    
            if(mysql_num_rows($sql_spam) == 1) {
                echo "<span style='color: red; font-weight: bold;'>Je mag maar 1 keer in de 15 seconde een reactie posten.<br /><a href='javascript:history.go(-1)'>Ga terug</a></span>";
            }
else{
                $bericht = mysql_real_escape_string(substr($_POST['bericht'],0,200));
                mysql_query("INSERT INTO blogs_reacties (blogs_id,ip,member_id,bericht,datum)
                            VALUES ('"
.$nid."','".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."','".$_SESSION['id']."','".$bericht."',NOW())");
                mysql_query("INSERT INTO blogs_reacties_ip (ip,moment) VALUES ('".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."','".$timestamp."')");
                mysql_query("UPDATE leden SET muntjes=muntjes + ".$bedragperreactie." WHERE member_id='".$_SESSION['id']."'");    
                            
                if(mysql_error() == "") {
                    echo "<span style='color: green; font-weight: bold;'>Reactie is succesvol toegevoegd.<br>Je hebt hiermee ".$bedragperreactie." muntjes verdient.</span>";
                }
else{
                    echo "<span style='color: red; font-weight: bold;'>Reactie is niet toegevoegd, er is iets fout gegaan.<br>Misschien heeft iemand hetzelfde bericht gepost<br></span>";
                }
            }
        }
else{
            echo "Je moet ingelogd zijn om een reactie te posten.<br /><a href='#' onclick='history.go(-1)'>Ga terug</a>";
        }
    }

    
    // Eind van reacties //
    
    $sql = mysql_query("SELECT * FROM blogs_berichten WHERE blogs_id = '".$nid."'");
    $row = mysql_fetch_assoc($sql);    
    
    if($row['actief'] == "aan") {
        
        $sql_member = mysql_query("SELECT gebruikersnaam FROM leden WHERE member_id = '".$row['member_id']."'");
        $row_member = mysql_fetch_assoc($sql_member);
        $bericht = $row['bericht'];
        $bericht = str_replace("<script","",$bericht);
        $bericht = str_replace("<javascript","",$bericht);
        $bericht = str_replace("noscript","",$bericht);
        $bericht = str_replace("alert(","",$bericht);
        $bericht = str_replace("window.","",$bericht);
        $langbericht = $row['langbericht'];
        $langbericht = str_replace("<script","",$langbericht);
        $langbericht = str_replace("<javascript","",$langbericht);
        $langbericht = str_replace("noscript","",$langbericht);
        $langbericht = str_replace("alert(","",$langbericht);
        $langbericht = str_replace("window.","",$langbericht);
        
        //// Laat blogs zien ////
        
        ?>


        <table width="259" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
          <tr>
            <td height="24" background="images/habstract-3.png"><div align="center"><img src="http://font.habbolight.de/2/index.php?text=<? echo stripslashes($row['titel']); ?>"></div></td>
          </tr>
          <tr>
            <td background="images/habstract-2.png"><table width="443" height="23" border="0" align="right" cellpadding="0" cellspacing="0">
                <tr>
                  <td width="397" height="19"><p align="left"> <span class="style1"><span class="style11"><em>Deze blog is geplaatst door : <i><strong><?php echo $row_member['gebruikersnaam']; ?></strong></i> op : <i><strong><?php echo $row['datum']; ?></strong></i></em><br>
                          <br>
                          <em><?php echo wordwrap(stripslashes(nl2br(addSmiley(ubb($row['bericht'])))),1000,"\n",1); ?></em></span></span><right>
                        <br>
                        <br>
                        <?php echo wordwrap(stripslashes(nl2br(addSmiley(ubb($row['langbericht'])))),2000,"\n",1); ?>
                        <?php
                          if(isset($_SESSION['admin']) || isset($_SESSION['moderator'])) {
                          ?>

                            <a href="?p=admin/admin_sluiten&ID=<?php echo $nid; ?>"><img src="images/action_remove.gif" width="16" height="16" border="0" align="right"></a>
                          </right>
                          <?php
                          }else{
                          echo "";
                          }

                          ?>

                  </p></td>
                </tr>
            </table></td>
          </tr>
          <tr>
            <td background="images/habstract-2.png"><img src="images/habstract-onder-1.png" width="450" height="6"></td>
          </tr>
        </table>
<br>
        <?php
        
        /// Reacties ///
        
        $sql_reacties = mysql_query("SELECT * FROM blogs_reacties WHERE blogs_id = '".$nid."' ORDER BY datum DESC");
        while($row = mysql_fetch_assoc($sql_reacties)) {
            if($row['member_id'] != "") {
    
                $sql_member = mysql_query("SELECT gebruikersnaam FROM leden WHERE member_id = '".$row['member_id']."'");
                $row_member = mysql_fetch_assoc($sql_member);
                $bericht = $row['bericht'];
                $bericht = str_replace("<script","",$bericht);
                $bericht = str_replace("<javascript","",$bericht);
                $bericht = str_replace("noscript","",$bericht);
                $bericht = str_replace("alert(","",$bericht);
                $bericht = str_replace("window.","",$bericht);
                ?>

        <br>        
        <table width="259" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
          <tr>
            <td height="24" background="images/habstract-3.png"><div align="center"><img src="http://font.habbolight.de/2/index.php?text=Reactie van <?php echo $row_member['gebruikersnaam']; ?>"></div></td>
          </tr>
          <tr>
            <td background="images/habstract-2.png"><table width="443" height="23" border="0" align="right" cellpadding="0" cellspacing="0">
                <tr>
                  <td width="397" height="19"><p align="left"> <span class="style1"><span class="style11"><em>Deze reactie is geplaatst door : <i><strong><?php echo $row_member['gebruikersnaam']; ?></strong></i> op : <i><strong><?php echo $row['datum']; ?></strong></i></em><br>
                    <br>
                    <?php echo wordwrap(stripslashes(nl2br(addSmiley(ubb($row['bericht'])))),150,"\n",1); ?>
                  </span></span></p></td>
                </tr>
            </table></td>
          </tr>
          <tr>
            <td background="images/habstract-2.png"><img src="images/habstract-onder-1.png" width="450" height="6"></td>
          </tr>
        </table>
<?php
            }
        }

        
        // Toevoegen van reactie //
        
        ?>

        <?php
        if(isset($_SESSION['id'])) { ?>

        <br>
        <table width="259" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
          <tr>
            <td height="24" background="images/habstract-3.png"><div align="center"><img src="http://font.habbolight.de/2/index.php?text=Reactie%20toevoegen"></div></td>
          </tr>
          <tr>
            <td background="images/habstract-2.png"><table width="443" height="23" border="0" align="right" cellpadding="0" cellspacing="0">
                <tr>
                  <td width="397" height="19">
                  <?php
                  $sluit
= $row['gesloten'];
                  if(trim($row['gesloten']) == "1")    {
                  echo "Deze blog is gesloten dus je kan er niet op reageren";
                  }
else{
                  ?>

                  <form name="form1" action="?p=pagina/blogsbekijken&nid=<?php echo $nid; ?>" method="post">
                    <div align="center"><br>
                          <img src="images/bold.gif"  alt="Dikgedrukt" onclick="javascript:addSmilie('[b]je dikgedrukte tekst[/b]')" /> <img src="images/schuin.gif" alt="Schuingedrukt" onclick="javascript:addSmilie('[i]je schuingedrukte tekst[/i]')" /> <img src="images/underlined.gif" alt="Onderstreept" onclick="javascript:addSmilie('[u]je onderstreepte tekst[/u]')" /> <img src="images/qeute.gif" alt="QUOTE" onclick="javascript:addSmilie('[quote]<?php echo wordwrap(stripslashes(nl2br(addSmiley($row['bericht']))),150,"\n",1); ?>[/quote]')" /><br />
                          <textarea name="bericht" cols="30" rows="8" id="bericht" style="border:1px solid #000000; background:url(images/stripes.png); width:429; height:100;"></textarea>
                          <br>
                          <input style="border:1px solid #000000;" type="submit" name="submit" value="Reageren">
                          <br />
                          <?php echo Smileys();
                          }
?>
<br> </div>
                    </form>
                  </td>
                </tr>
            </table></td>
          </tr>
          <tr>
            <td background="images/habstract-2.png"><img src="images/habstract-onder-1.png" width="450" height="6"></td>
          </tr>
        </table>        
            <?php
        }else{
            echo "<strong>Log in om een reactie te plaatsen.</strong>";
        }
    }
else{
        echo "Deze blog staat momenteel uit.<br>";
    }
}
else{
    echo "Je heb geen ID opgegeven.<br><a href='#' onclick='history.go(-1)'>Ga terug</a>";
}


?>



De fout is :
Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in /mnt/web8/43/96/51715496/htdocs/xxxxxxxx.php on line 183
Slechte topictitel:
Zorg ervoor dat je topic titel een goede, duidelijke naam heeft; 'hulp gevraagd', 'help' en 'hij doet het niet' zijn dus geen goede voorbeelden. Je kan je titel wijzigen door in je eerste post op het Afbeelding te klikken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:33:26
 
Robert Deiman

Robert Deiman

11/07/2008 12:59:00
Quote Anchor link
Oftewel, je hebt ergens een else staan (dus op regel 183) zonder dat op de regel daarvoor een if of else-if is afgesloten.
 
Danny@dw-designs.n

[email protected]

11/07/2008 13:46:00
Quote Anchor link
2 keer een }
Regel 172: }?><br>
Regel 183: }else{

Verwijder 1 van deze 2 }'s
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.