Ik kan de fout niet vinden :S

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ken aydin

ken aydin

19/06/2010 18:24:34
Quote Anchor link
Hallo mensen,
Ik had een script die ik nu weer online probeer te plaatsen.. maar ik kom er echt niet meer uit. Script werkte prima.. maar nu ik dezelfde script weer online zet.. krijg ik een foutcode

ik krijg de volgende melding.. iemand enig idee waar de fout ligt

Fatal error: Call to undefined function begin() in /home/devde/domains/----.nl/public_html/admin.php on line 559

regel 559 is in dit geval 54

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?
}
einde("&nbsp;");
}
else{

//niet ingelogd

if(isset($_POST['submit'])) {
$user = save($_POST['user']);
$pass = save($_POST['pass']);
if(!$pass || !$user) {
begin("fout");
echo "Niet alle velden zijn correct ingevult! 1";
einde("&nbsp;");
}
else{
$result = mysql_query("SELECT * FROM admins WHERE user = '$user'");
$query++;
if(mysql_num_rows($result)==0) {
begin("fout");
echo "Niet alle velden zijn correct ingevult! 2";
einde("&nbsp;");
}
else{
$sql = mysql_fetch_assoc($result);
if(md5($pass)!=$sql['pass']) {
begin("fout");
echo "Niet alle velden zijn correct ingevult! 3";
einde("&nbsp;");
}
else{
//hehe, alle data is goed :D
$time = time();
//laatste login datum updaten
mysql_unbuffered_query("UPDATE admins SET login = '$time' WHERE user = '$user' LIMIT 1") or die(mysql_error());
$query++;

//sessions zetten

$_SESSION['user'] = $user;
$_SESSION['pass'] = md5($pass);
$_SESSION['naam'] = $sql['naam'];

// en melden dat gebruiker netjes ingelogd is.

echo "Hallo ".$_SESSION['naam'].",<br><br>U bent succesvol ingelogd op de admin.<br>";
if(!empty($sql['login'])) {
echo "De laatste keer dat je was ingelogd was op ".date("D-m-Y \o\m H:i:s",$sql['login'])."<br>";
}
else{
echo "Dit is de eerste keer dat je inlogd op de admin<br>";
}

echo "<a href=\"?p=admin\">Klik hier om verder te gaan.</a>";
}
}
}
}
else{
begin("inloggen");
?>
Gewijzigd op 19/06/2010 18:25:25 door Ken aydin
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 21:47:17
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

19/06/2010 18:39:24
Quote Anchor link
Je hebt blijkbaar de functie 'begin()' nog niet toegewezen.
Kijk of je bijvoorbeeld je functie file wel hebt geincluded, of dat je geen typfout hebt gemaakt.
 
Sander salemander

sander salemander

19/06/2010 18:41:46
Quote Anchor link
als je

begin("inloggen");

veranderd in"

echo "inloggen";

dan werkt het :)
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

19/06/2010 18:43:31
Quote Anchor link
Nee..

Wie zegt dat de functie begin(), de regel inloggen moet weergeven?
Misschien include het wel de pagina inloggen.php,

Of meer waarschijnlijk, begint het de pagina met de nodige html tags, en inloggen als de title.
 
Ken aydin

ken aydin

19/06/2010 18:47:39
Quote Anchor link
niet schrikken.. hier komt de hele pagina :)

Code verwijderd

Code is weggehaald mensen gaan geen 574 regels code door spitten. Gelieve alleen relevante code te plaatsen.[/modedit]
Gewijzigd op 19/06/2010 19:32:27 door Bas IJzelendoorn
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

19/06/2010 18:49:57
Quote Anchor link
Jep.
Ik zoek op: 'function begin(){',
en hij heeft niets gevonden.

Wel roep je de functie begin() heel vaak aan, terwijl hij helemaal nergens wordt aangemaakt.

Het lijkt me slim om daar een functie voor te maken (:
 
Ken aydin

ken aydin

19/06/2010 18:52:56
Quote Anchor link
Ik heb ook een functie bestandje

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?

function check_mail($email){
    return preg_match("/[a-z0-9_-]+(\.{1}[a-z0-9_-]+)*@[a-z0-9-]+(\.{1}[a-z0-9-]+)+/i", $email);
}

function
ip(){

    if (getenv("HTTP_CLIENT_IP") && strcasecmp(getenv("HTTP_CLIENT_IP"), "unknown"))
           return getenv("HTTP_CLIENT_IP");
       elseif (getenv("HTTP_X_FORWARDED_FOR") && strcasecmp(getenv("HTTP_X_FORWARDED_FOR"), "unknown"))
           return getenv("HTTP_X_FORWARDED_FOR");
       elseif (getenv("REMOTE_ADDR") && strcasecmp(getenv("REMOTE_ADDR"), "unknown"))
           return getenv("REMOTE_ADDR");
       elseif (isset($_SERVER['REMOTE_ADDR']) && $_SERVER['REMOTE_ADDR'] && strcasecmp($_SERVER['REMOTE_ADDR'], "unknown"))
           return $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
       else
           return "Unknown";
}

function
ubb($bericht){
        
    $bericht = htmlspecialchars($bericht);
        
    $bericht = preg_replace("/\[i\](.*?)\[\/i\]/si","<i>\\1</i>",    $bericht);
    $bericht = preg_replace("/\[s\](.*?)\[\/s\]/si","<s>\\1</s>", $bericht);
    $bericht = preg_replace("/\[b\](.*?)\[\/b\]/si","<b>\\1</b>",$bericht);
    $bericht = preg_replace("/\[u\](.*?)\[\/u\]/si","<u>\\1</u>",$bericht);
    $bericht = eregi_replace("\\[url\\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a class=a href=\"\\1\" target=_blank>\\1</a>",$bericht);

    $bericht = nl2br($bericht);        

    return $bericht;
}
  
?>
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

19/06/2010 18:55:48
Quote Anchor link
Ik zie daar de functie begin() niet in terug.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.