ik kom er niet uit met een vegelijking

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Willem van weesenbeek

willem van weesenbeek

08/01/2008 01:16:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php virtual('/Connections/ip.php'); ?>
<?php
if (!function_exists("GetSQLValueString")) {
function
GetSQLValueString($theValue, $theType, $theDefinedValue = "", $theNotDefinedValue = "")
{

  $theValue = get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($theValue) : $theValue;

  $theValue = function_exists("mysql_real_escape_string") ? mysql_real_escape_string($theValue) : mysql_escape_string($theValue);

  switch ($theType) {
    case
"text":
      $theValue = ($theValue != "") ? "'" . $theValue . "'" : "NULL";
      break;    
    case
"long":
    case
"int":
      $theValue = ($theValue != "") ? intval($theValue) : "NULL";
      break;
    case
"double":
      $theValue = ($theValue != "") ? "'" . doubleval($theValue) . "'" : "NULL";
      break;
    case
"date":
      $theValue = ($theValue != "") ? "'" . $theValue . "'" : "NULL";
      break;
    case
"defined":
      $theValue = ($theValue != "") ? $theDefinedValue : $theNotDefinedValue;
      break;
  }

  return $theValue;
}
}


mysql_select_db($database_ip, $ip);
$query_ip = "SELECT * FROM ip ORDER BY ip ASC";
$ip = mysql_query($query_ip, $ip) or die(mysql_error());
$row_ip = mysql_fetch_assoc($ip);
$totalRows_ip = mysql_num_rows($ip);
?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>

<?php
// ip nummer vergelijken met ingevoerde ip in de database.
$deel1 = $row_ip['ip'];
$deel2 = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$totaal = $deel1 == $deel2;

if ("$totaal == 1") echo (" Ip is gebanned");
 else ("$totaal == 0") echo (" klik hier om verder te gaan");
?>




</body>
</html>
<?php
mysql_free_result($ip);
?>


ik ben bezig om een banlistje te maken wat de waarde van de gebande ip's uit de database haald er zijn er 10 tallen maar ik wil het zelf maken.

zoals je kunt zien heb ik er mijn php boekje bij gehaald en ben dus een beginner.

maar ik krijg een fout of alleen een witte pagina wat dus duid op een lege variabele of zoiets.

maar wat doe ik verkeerd ik zie het nog niet

bij klik hier om verder te gaan moet een include komen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
if ("$totaal == 1") echo (" Ip is gebanned");
 else ("$totaal == 0") echo (" klik hier om verder te gaan");


maar waar moet ik die plaatsen dat als er geen ip in de database staat men verder gaat.
dat wil ik zo oplossen

else ("$totaal == 0") include (" test.php");

maar dat pakt hij niet
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 16:31:16
 
- wes  -

- wes -

08/01/2008 08:34:00
Quote Anchor link
("$totaal == 0")

waar slaan die quotes op?
 
J V

J V

08/01/2008 09:39:00
Quote Anchor link
En kun je daarvoor niet beter een boolean gebruiken dan een integer?
Of zit ik nu heel raar te denken?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J V
 
Willem van weesenbeek

willem van weesenbeek

08/01/2008 11:19:00
Quote Anchor link
ik ben maar een beetje aan het proberen
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/01/2008 11:25:00
Quote Anchor link
De vergelijkingen die je probeer te maken horen niet tussen quotes te staan. Bovendien is het niet nodig om een variabele $totaal aan te maken. Je zou het namelijk gewoon op deze manier aan kunnen pakken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
// ip nummer vergelijken met ingevoerde ip in de database.
$deel1 = $row_ip['ip'];
$deel2 = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];

if($deel1 == $deel2)
{

    echo 'Gebanned';
}

else
{
    echo 'Klik hier om verder te gaan';
}

?>
 
Jacco Engel

Jacco Engel

08/01/2008 11:25:00
Quote Anchor link
En zij proberen je meteen de minder nette dingen weer af te leren.

[slecht voorbeeld]
Met je auto leer je toch ook niet eerst 180 rijden om vervolgens te horen "hier mag je maar 50" of "Hier mag ja maar 100"
[/slecht voorbeeld]
 
- wes  -

- wes -

08/01/2008 11:31:00
Quote Anchor link
jij wel
 
Jacco Engel

Jacco Engel

08/01/2008 11:36:00
Quote Anchor link
Ik ben een uitzondering + ik rij nooit 180 :)
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

08/01/2008 11:38:00
Quote Anchor link
Heb even een functie voor je geschreven, misschien wel handig.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php

#database
#bans
#
#ban_id
#ban_ip
#ban_status

// true voor banned

function isbanned($ip)
{

    $q = "
        SELECT  ban_ip,
            ban_status
        FROM
            bans
        WHERE
            ban_ip='"
.$ip."'
        AND
            ban_status=1    "
; //status 0 voor niet banned

    if(!$res = mysql_query($query))
    {

        echo 'Kan de query niet uitvoeren.';
    }

    elseif(mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

        return TRUE;
        //banned
    }
    else
    {
        return FAlSE;
        //niet banned
    }
}


if(isbanned($_SERVER['REMOTE_ADDR']))
{

    echo 'ban';
}

else
{
    //site weergeven
}

?>


let op: deze is voor mysql, je zou hem ook kunnen ombouwen naar PDO en dan onafhankelijk maken. Hij kan opzich wel korter, maar vind hem zelf wel handig.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
- SanThe -

- SanThe -

08/01/2008 12:56:00
Quote Anchor link
@Jurgen: En wat geeft jouw functie terug als de query niet lukt? True of false?
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

08/01/2008 15:18:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 08.01.2008 12:56:
@Jurgen: En wat geeft jouw functie terug als de query niet lukt? True of false?


idd een goede, had ik even over het hoofd gezien.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.