Ik krijg geen 'Return' in mijn mail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

John de Winkel

John de Winkel

18/05/2011 21:07:50
Quote Anchor link
Even uitleggen:
Wanneer ik een wijziging maak in een bestand dan moet er een mail worden verstuurd naar de klant.
Dat werkt. Maar om het wat fraaier te maken wil ik ook graag een 'groet' toevoegen.

Ik zal wel weer verkeerd kijken maar ik krijg de tekst niet onder elkaar (met Returns) maar achter elkaar.

[script]
// After record updated
function AfterEdit(&$values, $where, &$oldvalues, &$keys,$inline)
{
// ********** Send conformation email ************

ini_set('SMTP','smtp.winkel-advies.nl');

// variables
$to = $values["email"];
$from = "[email protected]";
// $datum= $values["Schadedatum"];

$subject = "Voortgang schade van ".$values["Schadedatum"];

$message = $values["Commentaar"];
//$message.= 'Met vriendelijke groet,';
//$message.= 'De Winkel Advies & Support';
//$message.= 'Administratie';


//Headers
$headers = "To: $to" . "\r\n";
$headers.= "From: $from" . "\r\n";
$headers.= "MIME-Version: 1.0" . "\r\n";
$headers.= "Content-Type: text/html; charset=\"iso-8859-1" . "\r\n";



// Send the message
mail($to, $subject, $message, $headers);


header("Location:Part__schades_list.php?a=return");
exit();

} // function AfterEdit
[/script]

Hierboven gebruik ik "\r\n" maar ik heb ook al "PHP_EOL" geprobeerd.


- - -

Probleem nummer twee is dat dit script ook tweemaal dezelfde mail verzend.


Wie kan me even een zetje in de juiste richting geven?

groetjes,
John
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 02:25:26
 
- SanThe -

- SanThe -

18/05/2011 21:24:13
Quote Anchor link
John de Winkel op 18/05/2011 21:07:50:
Hierboven gebruik ik "\r\n" maar ik heb ook al "PHP_EOL" geprobeerd.


Je hebt een html mailtje gemaakt. Dan moet je ook een html enter gebruiken en dat is een <br />.


John de Winkel op 18/05/2011 21:07:50:
Probleem nummer twee is dat dit script ook tweemaal dezelfde mail verzend.


Je mailheaders zijn niet correct.
http://phpwiki.santhe.nl/index.php/De_juiste_mailheaders
 
John de Winkel

John de Winkel

18/05/2011 21:37:54
Quote Anchor link
Hoi SanThe,

Ik heb toegepast wat je me zei maar helaas zonder resultaat.
Het de $html = true; toegevoegd.

Ook heb ik je headers gebruikt maar stuurt nog altijd twee maal.

Wanneer ik <br /> krijg ik een foutmelding die zegt dat hij een unexpected < vindt.

Uiteraard doe ik iets verkeerd. Maar weet je zo wat?
 
- SanThe -

- SanThe -

18/05/2011 22:03:04
Quote Anchor link
Post het scriptje eens. Zet het tussen php-tags zodat het beter leesbaar is.
 
John de Winkel

John de Winkel

18/05/2011 22:28:52
Quote Anchor link
Hij is nu helemaal naar zijn grootje, ik begin eerst eens overnieuw vanaf jouw headers

Toevoeging op 18/05/2011 23:00:24:

De 'groet' doet het nu dankzij jouw tip.

Maar wanneer ik de <br /> gebruik in de headers dan wordt de hele mail plain text en wanneer ik PHP_EOL of "r\n" gebruik is de mail perfect maar verstuurd hij hem twee keer.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?php


// After record updated
function AfterEdit(&$values, $where, &$oldvalues, &$keys,$inline)
{

// **********  Send conformation email  ************

ini_set('SMTP','smtp.winkel-advies.nl');
$html = true;
// variables
    $to = $values["email"];
    $from = "[email protected]";

$subject = "Voortgang schade van ".$values["Schadedatum"];

$message   = $values["Commentaar"] . "<br />" . "<br />" . "<br />" . "<br />";
$message  .= 'Met vriendelijke groet,' . "<br />";
$message  .= 'De Winkel Advies & Support' . "<br />" . "<br />";
$message  .= 'Administratie';


//Headers
$headers     = "To: $to" . "\r\n";
$headers    .= "From: $from" . "\r\n";
$headers    .= 'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . "\r\n";
$headers    .= 'X-Priority: Normal' . "\r\n";
$headers    .= ($html) ? 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n" : '';
$headers    .= ($html) ? 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n" : '';


    
// Send the message
mail($to, $subject, $message, $headers);


header("Location:Part__schades_list.php?a=return");
exit();

}
// function AfterEdit



/ After record added
function AfterAdd(&$values,&$keys,$inline)
{

// Parameters:
// $values - Array object.
// Each field on the Add form is represented as a 'Field name'-'Field value' pair
// $keys - Array object with added record key column values


//**********  Redirect to another page  ************

header("Location:Part__schades_list.php?a=return");
exit();

}
// function AfterAdd

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2011 10:16:13
Quote Anchor link
John de Winkel op 18/05/2011 22:28:52:
Maar wanneer ik de <br /> gebruik in de headers ....


De <br /> hoort alléén in de message. In de headers gebruik je geen html, dus daar komt de PHP_EOL.

- SanThe - op 18/05/2011 21:24:13:


Dat twee keer verzenden komt doordat je headers nog steeds niet correct zijn. De TO hoort niet in de headers.
 
John de Winkel

John de Winkel

19/05/2011 13:37:12
Quote Anchor link
Gelukt.

Zowel de 'groet' werkt nu goed en ze wordt ook slechts éénmaal verzonden.
Heb tevens jouw headers gebruikt voor wat betreft de afzender (Bedrijfsnaam).
Heb alleen de datum weggehaald en het schadenummer toegevoegd.

Persoonlijk denk ik dat een klant veel liever de schadedatum ziet maar die gaf in de subject naast de datum ook de tijd aan (00:00) en dat vind ik er niet uitzien.

Dank je wel voor je hulp.
We gaan eens zien hoe hierop wordt gereageerd.

John
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2011 13:39:40
Quote Anchor link
Mocht het nodig zijn dan is de tijd er simpel af te halen zodat je alleen de datum krijgt.

Succes verder.
 
John de Winkel

John de Winkel

19/05/2011 14:09:18
Quote Anchor link
Oh? Daarvoor hou ik me graag aanbevolen.

Ik heb geprobeerd in de database de DATE te wijzigen in VARCHAR maar dat zorgde ervoor dat alle bestaande data verdween.
Was ik niet echt blij mee
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.