Ik moet als huiswerk een php script maken waar je de oppervlakte moet berekenen van een balk.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ferdynel Rosa

Ferdynel Rosa

05/05/2019 18:18:39
Quote Anchor link
Alleen ik weet niet hoe ik ervoor moet zorgen dat je in de website die gegevens moet invullen maar ik weet wel hoe het berekening gedeelte maken
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 05:40:09
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

05/05/2019 18:28:18
Quote Anchor link
Maak een HTML FORM met INPUT velden,

Die stuur je naar de server om te verwerken,

https://www.w3schools.com/html/html_forms.asp

https://www.w3schools.com/php/php_forms.asp

Anders weet de meester wel hoe het moet.
Gewijzigd op 05/05/2019 18:29:39 door Adoptive Solution
 
Ferdynel Rosa

Ferdynel Rosa

05/05/2019 18:44:59
Quote Anchor link
dankjewel ik zal dit proberen

Toevoeging op 05/05/2019 21:51:15:

uiteindelijk ben ik op dit gekomen het werkt maar is niet fantastisch

<html>
<body>
<form action="Balk.php" method="post">
Breedte: <input type="text" name="Breedte"><br>
Lengte: <input type="text" name="Lengte"><br>
<input type="submit">
</form>
</body>
</html>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php      
$Lengte
=$_POST['Lengte'];
$Breedte=$_POST['Breedte'];

$Oppervlakte=$Lengte * $Breedte ;

      
echo "De oppervlakte = $Lengte * $Breedte= $Oppervlakte";

?>
 
Jan R

Jan R

06/05/2019 06:59:57
Quote Anchor link
Uw wiskunde laat je in de steek.
Een balk heeft 6 vlakken of kanten en de oppervlakte van een balk is de som van de oppervlakte van elk vlak.
Met slechts 2 parameters kan je dit dus nooit uitrekenen.

gezien een balk bestaat uit rechte hoeken en vlakken is dit dus 2h*b + 2h*l + 2l*b (hoogte breede en lengte)
Voor de oppervlakte van een rechthoek is je formule wel juist.

Jan
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

06/05/2019 09:54:49
Quote Anchor link
@Ferdynel: Wat is er "niet fantastisch"?

@Jan: Voor de doorsnee-oppervlakte van een balk (bijv. voor de berekening van gewicht of sterkte) is dit een prima formule. De totale oppervlakte zoals jij die omschrijft is iets wat je zelden nodig hebt (als je 'm moet schilderen?).
 
Aad B

Aad B

07/05/2019 11:48:21
Quote Anchor link
Rob Doemaarwat op 06/05/2019 09:54:49:
iets wat je zelden nodig hebt (als je 'm moet schilderen?).
Als het een schoolopdracht is dan kan dat natuurlijk. Je hebt drie waarden nodig voor het totale oppervlak: lengte, breedte en dikte. Vervolgens reken je de vlakken uit:
lengte x breedte x 2
lengte x dikte x 2
breeedte x dikte x 2
Simpel toch??
Gewijzigd op 07/05/2019 11:51:03 door Aad B
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

07/05/2019 14:52:50
Quote Anchor link
@Aad: Alles kan, zeker met scholopdrachten, maar *meestal* heb je alleen het doorsnede oppervlak van een balk nodig om bijvoorbeeld sterkteberekeningen te doen: de hoofdletter "A" in https://nl.wikipedia.org/wiki/Sterkteleer#De_verschillende_soorten_belastingen (oude hobby van me - ik was er vrij goed in). Om dan zoals Jan maar meteen te veronderstellen dat de vraagsteller het fout heeft vind ik een beetje ruig door de bocht.
 
Aad B

Aad B

07/05/2019 21:48:55
Quote Anchor link
@Rob, geheel mee eens en wellicht had TS wat uitgebreider moeten zijn met zijn vraag.
 
Ferdynel Rosa

Ferdynel Rosa

07/05/2019 22:11:32
Quote Anchor link
Allemaal bedankt voor jullie hulp met mijn huiswerk dat eignelijk was voor maandag jullie hebben me vraag al beantwoord .
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.