Ik probeer een login te maken, maar ik zie niks

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jake rowsell

jake rowsell

04/11/2010 15:32:52
Quote Anchor link
Hallo mensen, ik heb net een scriptje gezocht online en geprobeerd dat aan te passen, maar dat gaat niet zo goed. Mijn coding is:
Quote:
<html>
<head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$_POST
['username'];
$_POST['password'];
if (isset($username,$password)){
$query = "SELECT * FROM users WHERE username = '" . $username . "' AND password = '" . $password . "' LIMIT 0,1";
$result = mysql_query( $query ) or trigger_error( mysql_error() );
{

  if( mysql_num_rows( $result ) == 0 )
  {

    echo 'Username and password do not match, or are incorrect';
  }

  else
  {
    
    echo "yay it worked";
}
}
}

?>

</body>
</head>
</html>


Net kreeg ik steeds errors in de coding, vooral met T_variables en nu krijg ik niks te zien.. Ziet er iemand waarom ik niets zie? :)
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 12:46:28
 
Chris -

Chris -

04/11/2010 15:37:27
Quote Anchor link
Je bent niet ingelogd, en je hebt niets verstuurd met een formulier ;-)

Zie de PHP beginnershandleiding, die werkt een stuk beter dan de tutorial die je nu gebruikt. Die je nu gebruikt is verouderd / leert jou het verkeerd :-)
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

04/11/2010 15:38:32
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$username
= mysql_real_escape_string($_POST['username']);
$password = mysql_real_escape_string($_POST['password']);
?>

dat was je vergeten...
 
- Mark -

- Mark -

04/11/2010 15:38:45
Quote Anchor link
- Laat maar, Veels te laat -
Gewijzigd op 04/11/2010 15:39:27 door - Mark -
 
Jake rowsell

jake rowsell

04/11/2010 15:39:18
Quote Anchor link
Ik heb ook een form
Quote:
<body>
<form action="login.php" method="post">
<div>
Username: <input type="text" name="username">
Password: <input type="text" name="password">
<input type="submit" value="Log in">
</div>
</form>
</body>
 
Wouter J

Wouter J

04/11/2010 15:41:05
Quote Anchor link
Omdat $username en $password niet is aangemaakt. Je hebt alleen $_POST['username'] en $_POST['password'].

Die moet je dan eerst omzetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$username
= $_POST['username'];
?>


Verder is het handig om eerst te checken of het formulier is verstuurd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] {
//als het verstuurd is
}
//als het niet verstuurd is
}
?>


En foutafhandeling kan ook beter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if($result) {
//als de query goed is gegaan
}
//als de query niet goed is gegaan
}
?>
Gewijzigd op 04/11/2010 15:42:35 door Wouter J
 
Jake rowsell

jake rowsell

04/11/2010 15:47:15
Quote Anchor link
Alvast bedankt voor de feedback, ik ga er even aan sleutelen! :)
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

04/11/2010 15:52:45
Quote Anchor link
Ook wel makkelijk om daarna een sessie aan te maken anders ben je alsnog niet ingelogt
 
Niels K

Niels K

04/11/2010 16:07:37
Quote Anchor link
@Wouter

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] {
?>


? Dat gaat hem niet worden?

Correct:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
 
Milo S

Milo S

04/11/2010 16:30:58
Quote Anchor link
Dit ook niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if($result) {
//als de query goed is gegaan
}
//als de query niet goed is gegaan
}
?>


dit wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if($result) {
//als de query goed is gegaan
}
else
{
//als de query niet goed is gegaan
}
?>


In de afgelopen dagen zijn denk 4 topics geopend over inlog systemen? Kijk daar eens in...
Gewijzigd op 04/11/2010 16:58:59 door Milo S
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.