ik wil een bestand includen maar het lukt niet :(

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thom Snijders

Thom Snijders

16/08/2004 15:17:00
Quote Anchor link
Heey ik zou graag een oplossing willen voor mijn probleem. Ik wil graag midden in een andere php code een include zetten, dat komt er dus ongeveer zo uitm te zien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$dit
= [code]<?php include="bestandje.txt"?>
;
$dat = 5;

enz.....

?>



, maar ik krijg deze error:

Parse error: parse error, unexpected '<' "...." on line 3

Hoe kan ik dit oplossen??
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:27:20
 
Steff   an

Steff an

16/08/2004 15:20:00
Quote Anchor link
zo moet dat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php  

include("bestandje.txt");
$dat = 5;

enz.....

?>
Gewijzigd op 16/08/2004 15:21:00 door Steff an
 
Thom Snijders

Thom Snijders

16/08/2004 15:35:00
Quote Anchor link
Sorry mijn vraag was niet duidelijk genoeg:

IK wil er een som mee maken dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

$dit
= [code]<?php include="bestandje.txt"?>
;
$dat = 5;

$resultaat = $dit*$dat;

enz.....

?>


, maar ik krijg deze error:

Parse error: parse error, unexpected '<' "...." on line 3

Hoe kan ik dit oplossen??
Gewijzigd op 16/08/2004 15:38:00 door Thom Snijders
 
Steff   an

Steff an

16/08/2004 15:38:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php moet op lijn 3 weg en ?>
weg op lijn 3
 
Steff   an

Steff an

16/08/2004 15:39:00
Quote Anchor link
wat staat er in bestandje.txt dan?
 
Thom Snijders

Thom Snijders

16/08/2004 15:43:00
Quote Anchor link
Het bestand is: 5. ik heb nu gedaan wat je zei maar op mijn pagina zegt hij dat het bestand "1" is als ik:

echo "$dit";

doe
 
Steff   an

Steff an

16/08/2004 15:46:00
Quote Anchor link
waarom haal je dat uit een bestand dan?
 
Thom Snijders

Thom Snijders

16/08/2004 15:47:00
Quote Anchor link
Dan kan ik via een formulier dat getal telkens aanpassen, het geeft het uur aan van de laatste keer dat je inlogte op mijn spel. Als het getal niet bij elke inlog veranderd word krijg je een verkeerde hoeveelheid geld.
Gewijzigd op 16/08/2004 15:49:00 door Thom Snijders
 
Steff   an

Steff an

16/08/2004 15:48:00
Quote Anchor link
waarom dan keer 5
 
Thom Snijders

Thom Snijders

16/08/2004 15:50:00
Quote Anchor link
Dat is de tijd van de laatste keer dat er is ingelogt.

ik heb een hele som gemaakt om uit te rekenen hoeveel geld je moet krijgen, daar hoort dat bestand bij, zonder die kan er niet berekent worden van hoeveel uur je nog geld krijgt.
Gewijzigd op 16/08/2004 15:53:00 door Thom Snijders
 
Mitch X

Mitch X

16/08/2004 15:54:00
Quote Anchor link
Als je al in de PHP tags bent kun je die niet weer gebruiken (niet op jouw manier iig), maar als ik het goed begrijp staat er een getal in het bestand?
 
Thom Snijders

Thom Snijders

16/08/2004 15:55:00
Quote Anchor link
jah
 
Steff   an

Steff an

16/08/2004 16:07:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$open
=fopen("bestandje.txt","r+");
$getal=fgets($open,7);
echo "$getal ";
fclose($open);

$dat = 5;

$resultaat = $getal*$dat;
echo "$resultaat";
?>

zo moet het willen
 
Mitch X

Mitch X

16/08/2004 16:18:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
$open
= fopen("bestandje.txt","rb");
$getal = fread($open, filesize("bestandje.txt"));
echo $getal;
fclose($open);
$dat = 5;
$resultaat = $getal*$dat;
echo $resultaat;
?>


FF wa quotes enzo verwijderd :)
 
Steff   an

Steff an

16/08/2004 16:20:00
Quote Anchor link
oke goed
 
Thom Snijders

Thom Snijders

16/08/2004 16:28:00
Quote Anchor link
ik ben het aan het proberen :)
 
Thom Snijders

Thom Snijders

16/08/2004 16:33:00
Quote Anchor link
Hij blijft zeggen dat het document als getal bevat: 1
Gewijzigd op 16/08/2004 16:33:00 door Thom Snijders
 
Mitch X

Mitch X

16/08/2004 16:38:00
Quote Anchor link
Wat staat er in je bestandje?
Probeer eens :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
$open
= fopen("bestandje.txt","rb");
$getal = fread($open, filesize("bestandje.txt"));
echo $getal;
fclose($open);
$dat = 5;
$resultaat = (int) $getal * $dat;
echo $resultaat;
?>
 
Thom Snijders

Thom Snijders

16/08/2004 16:52:00
Quote Anchor link
Hij doet het! Heel erg bedankt allebij!

:)Thanx a lot!
Gewijzigd op 16/08/2004 16:53:00 door Thom Snijders
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.