Image Change

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »
Wouter W

Wouter W

16/01/2012 12:55:04
Quote Anchor link
In uitbereiding op mijn vorige script wat ik hier postte en inmiddels werkt, heb ik het volgende gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
function getFirma(){
    var
firma = this.innerHTML;
    document.getElementById("pic").setAttribute("src", "afbeeldingen/" + firma + "/1.jpg");
    return false
}
?>

Wat het script doet:
Deze functie wordt aangeroepen nadat er op een link is geklikt.
Hij pakt de firma naam wat tussen <a> </a> staat.
De firma is gelijk aan de naam van het mapje waar de afbeelding in staat die hij moet laten zien. en 1.jpg heet.
vervolgens moet hij return false terug sturen omdat ik niet wil dat hij de page herlaad en opnieuw contact maakt met de server.

het probleem is dus dat hij de source van de image "pic" niet veranderd nadat ik op de link heb geklikt.

Wat doe ik hier fout?

* ipv .setAttribute heb ik ook al .src geprobeerd.


later wil ik dit script nog uitbouwen tot een slide show, maar laat m maar eerst eens de src veranderen.

Toevoeging op 16/01/2012 13:13:02:

Ik ben dmv page breaks erachter gekomen dat mijn return false niet werkt.
Hij laat de image dus wel zien, iemand een idee hoe dit op te lossen is?

Als de rest van het script nodig is dan hoor ik dat graag.
Bvd.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 12:18:03
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/01/2012 14:32:24
Quote Anchor link
Wel ja, een aantal dingen ...
Ik weet niet hoe je getFirma aanroept.

Als getFirma een callback is (toegewezen aan een EventListener...), kan je this gebruiken. Als dat in de markup gebeurt kan dat niet.

Ook die return false wordt in beide gevallen op een andere manier gebruikt.
Denk er ook aan: als je een fout maakt in een functie, zal de functie niet volledig worden uitgevoerd en wordt die return false sowieso niet uitgevoerd. Je moet dus de problemen 1 voor 1 oplossen.

Kijk, ik denk dat je zoiets wil bereiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<html>
  <head>
    <script>
      function getFirma(elm){
          var firma = elm.innerHTML;
          document.getElementById("pic").src  = "afbeeldingen/" + firma + "/1.jpg";
          return false
      }
    </script>
  </head>
  <body>
    <a href="?p=2" onclick="return getFirma(this);">Ford</a>
    <a href="?p=3" onclick="return getFirma(this);">Fiat</a>
    <a href="?p=4" onclick="return getFirma(this);">Ferrari</a>
    <img id="pic" src=""/>
  </body>
</html>


... maar waarschijnlijk wil je dit niet via onclick="..." in de markup.

-----

Kan je iets van code doorsturen van hoe en waar je getFirma aanspreekt of toewijst aan een event?
Gewijzigd op 16/01/2012 14:38:54 door Kris Peeters
 
Wouter W

Wouter W

16/01/2012 14:53:33
Quote Anchor link
Kris, jij begrijpt precies wat ik wil!

de code waarmee ik getFirma aanstuur is deze:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?

function initPortfolio() {

var as =
document.getElementById("content").getElementsByTagName("a");
    for(var i = 1;i <= as.length; i++){
            if( window.addEventListener ) {
              // Modern browser
              document.getElementById("link" + i).addEventListener('click', getFirma, false);
              return false
            }
            else if( window.attachEvent ) {
              // IE
              document.getElementById("link" + i).attachEvent('onclick', getFirmaWin(document.getElementById("link" + i)));
            }

            else {
              // Heel heel heel oud browser
              document.getElementById("link" + i).onclick = getFirma;
            }
            
    }
}


?>
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/01/2012 16:02:54
Quote Anchor link
Sowieso moet die return false op lijn 10 weg, anders stopt je for-lus.

Ik werk niet zoveel meer in javascript zonder jQuery ... ik moest het zelf opzoeken ...

( http://bytes.com/topic/javascript/answers/157500-cant-add-return-false-addeventlistener-firefox )

in plaats van return false, gebruik je evt.preventDefault();

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<html>
  <head>
    <script>
      function getFirma(evt) {
          var firma = this.innerHTML;
          document.getElementById("pic").src  = "afbeeldingen/" + firma + "/1.jpg";
          evt.preventDefault();
      }
      function initPortfolio() {
      var as = document.getElementById("content").getElementsByTagName("a");
        for(var i = 1;i <= as.length; i++) {
          if( window.addEventListener ) {
            // Modern browser
            document.getElementById("link" + i).addEventListener('click', getFirma, false);
          }
          else if( window.attachEvent ) {
            // IE
            document.getElementById("link" + i).attachEvent('onclick', getFirmaWin(document.getElementById("link" + i)));
          }
          else {
            // Heel heel heel oud browser
            document.getElementById("link" + i).onclick = getFirma;
          }
        }
      }
      window.onload = initPortfolio;
    </script>
  </head>
  <body>
    <div id="content">
      <a id="link1" href="?p=2" >Ford</a>
      <a id="link2" href="?p=3" >Fiat</a>
      <a id="link3" href="?p=4" >Ferrari</a>
   </div>
    <img id="pic" src=""/>
  </body>
</html>


Maar of dat nu ook met IE werkt, denk ik niet.

----

Ooit al aan gedacht om met jQuery te werken?
Gewijzigd op 16/01/2012 16:03:41 door Kris Peeters
 
Wouter W

Wouter W

16/01/2012 16:32:01
Quote Anchor link
Ben nu net mijn ogen aan het openen voor Javascript. Zal maar eens op zoek moeten gaan naar een Lynda Course voor jQuery.
Zal zelfs dat microsoft het aanbeveeld, dus dan kun je er echt niet meer onderuit. lol.

Heb het script nu wel werkend met je vorige voorbeeld door de onclick event in de link te zetten.

Wil het uitbouwen met een mooie fade. Hij fade wel, maar laten zien doet hij niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?
function getFirma(ele){
    var
firma = ele.innerHTML;
    document.getElementById("pic").src = "afbeeldingen/" +  firma + "/1.jpg"
        for (var i = 1; i < 99; i++){
            setTimeout("fadeIn(" + i + ")",50);
        }

    return false
}

function
fadeIn(i){
        document.getElementById("pic").style.opacity = i/100;
}


?>


misschien dat je mij hier mee verder kan helpen?
Ik weet dat hij wel door de loop gaat maar niet de pauzes neemt (of laat zien) omdat ik de i < 100 veranderd heb in i < 50 en dan wel de opacity laat zien, maar er niet mooi naar toe fade.

Enige ideetjes?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/01/2012 17:14:52
Quote Anchor link
Die fade in ... Het gaat eigenlijk om een fade out, maar soit.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
...
  document.getElementById("pic").src  = "afbeeldingen/" + firma + "/1.jpg";
  fadeIn(100);
...
      function fadeIn(i){
        document.getElementById("pic").style.opacity = i/100;
        if (i>0) {
          setTimeout("fadeIn(" + (i - 1) + ")",50);
        }
      }


Zo laat je fadeIn zichzelf aanroepen.
Gewijzigd op 16/01/2012 17:16:57 door Kris Peeters
 
Wouter W

Wouter W

16/01/2012 19:04:50
Quote Anchor link
Hey super, Dankjewel!

Maar heb je ook enig idee waarom het beeld flikkert.
Hij springt soms weer op no-opacity lijkt het.
verder werkt het super!


Toevoeging op 16/01/2012 21:17:14:

Sorry, ik heb het verkeerd toegepast.


Nog wel een vraag. Hoe check ik of de source van een image daadwerkelijk bestaat?
Zal voor mij de laatste vraag worden :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.