Image hover in flash

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sam Koster

Sam Koster

01/08/2008 16:53:00
Quote Anchor link
Als ik met mijn muis over een plaatje ga, wil ik graag een flash filmpje tevoorschijn zien komen, en als ik er weer vanaf ga, moet dat filmpje verdwijnen en het plaatje weer verschijnen. Nu heb ik overal al rondgevraagd, maar niemand kan me er echt mee helpen.

Als stukje film script heb ik dit al wel kaar gekregen, maar voor de rest loop ik echt vast. Alles staat in een echo, maar verder weet k het echt nie meer.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<script type=\"text/javascript\">
AC_FL_RunContent( 'wmode', 'transparent', 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,28,0','width','98','height','73','src','thumb?id=$row[id]','quality','high','pluginspage','http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash','movie','thumb?id=$row[id]' ); //end AC code
</script><noscript><object classid=\"clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000\" codebase=\"http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,28,0\" width=\"98\" height=\"73\">
  <param name=\"movie\" value=\"thumb.swf?id=$row[id]\" />
  <param name=\"quality\" value=\"high\" />
  <embed src=\"thumb.swf?id=$row[id]\" quality=\"high\" pluginspage=\"http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash\" type=\"application/x-shockwave-flash\" width=\"98\" height=\"73\"></embed>
</object></noscript>


De id van de film word uit een database gehaald, het plaatje word daar ook uitgehaald (<img src=\"http://.../images/$row[id].jpg\">). Heeft iemand hier een passende oplossing voor? ik werk met het AC_RunActiveContent scriptje.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sam Koster
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:21:06
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

01/08/2008 17:03:00
Quote Anchor link
Je kan misschien met div's en display: hidden werken.

Zo'n javavscript src-switch scriptje gaat niet werken.
 
Barry

Barry

01/08/2008 20:59:00
Quote Anchor link
waarom zet je dat plaatje niet in flash en laat je 'm hiden als je er uit rolt.

Groet,

Barry
 
Sam Koster

Sam Koster

01/08/2008 23:21:00
Quote Anchor link
Barry schreef op 01.08.2008 20:59:
waarom zet je dat plaatje niet in flash en laat je 'm hiden als je er uit rolt.

Groet,

Barry


Had ik ook al aan gedacht, en dat zou op zich geen probleem zijn, maar het probleem zit hem in het feit dat de foto uit een mapje word gehaald. De naam van de foto hoord bij een id (voorbeeldje, main-1.jpg hoord bij id 1) en als die niet bestaat komt er np.jpg te staan of zoiets. Ik weet dus niet goed of dat wel mogelijk is. Suggesties?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

01/08/2008 23:26:00
Quote Anchor link
Ik neem aan, als je die flash movie in een div zet, en je zorgt dat die div display: block; krijgt op een mouseover event van het plaatje dat het gewoon moet werken.
 
Sam Koster

Sam Koster

02/08/2008 02:11:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 01.08.2008 23:26:
Ik neem aan, als je die flash movie in een div zet, en je zorgt dat die div display: block; krijgt op een mouseover event van het plaatje dat het gewoon moet werken.


Het was een beetje prutsen en testen, maar het werkt:) Voor wie wil weten wat ik heb, hieronder de code:

Stylesheet (al in de echo geplaatst)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<style type=\"text/css\">
#div$row[id] {
    position: absolute;
    width: 98;
    height: 73;
}

#divframe {
    width: 98;
    height: 73;
}
</style>


Code div tag:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<td width=\"98\" height=\"73\"><div id=\"div$row[id]\" onmouseover=\"hide('div$row[id]');\" align=\"center\"><a href=\"$ffrii\"><img src=\"$img\" alt=\"\" border=\"0\" width=\"98\" height=\"73\"></a></div>
<div id=\"divframe\" onmouseout=\"show('div$row[id]');\">
<script type=\"text/javascript\">
AC_FL_RunContent( 'wmode', 'transparent', 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,28,0','width','98','height','73','src','thumb?id=$row[id]','quality','high','pluginspage','http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash','movie','thumb?id=$row[id]' ); //end AC code
</script><noscript><object classid=\"clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000\" codebase=\"http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,28,0\" width=\"98\" height=\"73\">
  <param name=\"movie\" value=\"thumb.swf?id=$row[id]\" />
  <param name=\"quality\" value=\"high\" />
  <embed src=\"thumb.swf?id=$row[id]\" quality=\"high\" pluginspage=\"http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash\" type=\"application/x-shockwave-flash\" width=\"98\" height=\"73\"></embed>
</object></noscript>
</div>
</td>


Nogmaals, zeer bedankt:)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.