Image laden in PHP lukt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robbert B

Robbert B

05/06/2013 16:27:54
Quote Anchor link
Heey omdat het weer een andere onderdeel is de volgende vraag en een nieuw topic.

Mij lukt het niet om afbeeldingen te laden in php, nu niet en eerder ook niet.

Het gaat om het volgende deel:

<tr style="width:640px; height:149px; background-image: '.$plaatje.';"><td>
</td></tr>

$plaatje = "/plaatje.jpg";

Enkel lukt het me niet dit plaatje te laden, kan iemand mij helpen
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:37:52
 
Arjan hazewinkel

arjan hazewinkel

05/06/2013 16:53:25
Quote Anchor link
background-image:url('$plaatje');
 
Robbert B

Robbert B

05/06/2013 16:55:56
Quote Anchor link
Dan krijg ik de volgende foutmelding

Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/a4596531/public_html/beta/action.php on line 78

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
<?php

////////////////////////////////////////////////
//////// robbert.uphero.com ////////////////////
//////// Door Robbert B ////////////////////////
////////////////////////////////////////////////



//Kijken of er op de submit button is gedrukt.

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"){


// Definiëren variablen
// Vaste variablen


$ontvanger = 'x.com';         //Email van de ontvanger
$naar = 'Robbert B';                             //Naam
$onderwerp = "Ingevuld contactformulier";         //Onderwerp van de mail
$spam = 30;                                      //Anti Spam, in seconden
$afbeelding = "/erasmusbrug.jpg";

//Controle of de waarden zijn ingevuld!

$error = '';                                     // Begint met het aantal aanwezige errors
$aantal = 0;                                     // Telt het aantal errors

    if(isset($_COOKIE['mailform']))    
    {
$show = true;     
    echo 'Vanwege veiligheids redenen kunt u maar eens in de '.$spam.' seconden een e-mail versturen!';     
    }

    
    else {
    
    if(strlen($_POST['naam']) < 2)
    {
$error .= "- U heeft u naam niet ingevuld! <BR />";
        $aantal++;
    }

    if(strlen($_POST['email']) < 6 || preg_match('~^(?=[^a-z]*[a-z])(?=[^A-Z]*[A-Z])(?=\D*\d)(?=[A-Za-z0-9]*[^A-Za-z0-9])\S{6,}$~', $_POST['email']))
    {
$error .= "- U heeft geen geldig e-mailadres ingevuld! <BR />";
        $aantal++;
    }

    if(strlen($_POST['telefoon']) > 1 && !preg_match('/^[0-9]{10}$/', $_POST['telefoon']))
    {
$error .= "- Uw telefoonnummer bestaat niet uit 10 cijfers! <BR />";
        $aantal++;
    }

    if (strlen($_POST['tekst']) < 10 )
    {
$error .= "- U heeft geen geldige bericht ingevuld. <BR />";
        $aantal++;
    }

        if (!empty($error))                     // Als er fouten zijn
        {
        
        echo ($aantal == 1) ? 'De volgende fout is opgetreden: <BR />' : 'De volgende fouten zijn opgetreden <BR />';  //Controllen enkelfout of meervoud.
        echo "".$error."<BR />";
        }

        
        else { // Het mailen
                
        //Headers    

        $header = "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
         $header .= "MIME-Version: 1.0\r\n";  
        $header .= "To: ".$naar." <".ontvanger.">\r\n";
        $header .= "From: ".$_POST['naam']." <".$_POST['email'].">\r\n";
        $header .= "Reply-To: ".$naar." <".$ontvanger.">\r\n";
  
        //Het daadwerkelijke bericht

        $bericht = '
        <html>
        <head>
          <title>Some title</title>
        </head>
        <body>
        
        <table style="margin:auto; width: 640px; background-color: #FBFBEF; border-color:black; border:1px; border-style:solid;">

        <tr style="width:640px; height:149px; background-image: url('
$afbeelding');"><td>
        </td></tr>

        <tr style="min-height:30px; width:640px;"><td>
        <p style="margin-top: 5px; margin-left:5px;">Geachte '
.$_POST['naam'].', <br /></p>

        <p style="margin-left:5px;">Hierbij ontvangt u een kopie van de door u verstuurde e-mail:</p>

        <p style="margin-left:30px;">
        Afzender:             '
.$_POST['naam'].'<br />
        E-mailadres:         '
.$_POST['email'].'<br />
        Telefoonnummer:        '
.$_POST['telefoon'].'<br />
        Onderwerp:            '
.$_POST['subject'].'<br />
        Bericht:              '
.$_POST['tekst'].'"<br /></p>
        
        <p style="margin-left: 5px;">
        Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u gerust nogmaals contact opnemen.</p>

        <p style="margin-left: 5px;">
        Met vriendelijke groet,</p>

        <p style="margin-left: 5px; margin-bottom: 5px;">
        Robbert Bruin</p>


        </td></tr>
        <tr style="width:580px; margin-left: auto; margin-right: auto;"><td>
        </td></tr>
        </table>
        </body>
        </html>
        '
;
                exit($afbeelding);
        //De mail
        
        mail($ontvanger, $onderwerp, $bericht, $header);
        
        //Bevestigingsbericht

        echo "Uw bericht is verzonden, u ontvangt zo spoedig mogelijk reactie.";
        setcookie('mailform',1,time()+($spam*1));                         // cookie zetten tegen spammen
        $show = true; // foutmelding wordt weergeven
        
        //Als het copy is aangevinkt


        if(isset($_POST['mailmij'])) {
        mail($_POST['email'], "Kopie emailbericht", $bericht, $header);
        
        echo "Tevens is er een copy van deze email toegestuurd.";
        }
        }
        
    }
    }

    
?>
Gewijzigd op 05/06/2013 16:56:24 door Robbert B
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

05/06/2013 17:07:04
Quote Anchor link
Let op de kleurtjes op regel 78.
Punten om $afbeelding zal veel uitmaken.
 
Robbert B

Robbert B

05/06/2013 17:09:44
Quote Anchor link
Ahaha fijn, dat werkt.

Alleen nu zie ik me afbeelding nog niet wat gaat er hierin fout

$afbeelding = "/erasmusbrug.jpg";
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

05/06/2013 17:23:31
Quote Anchor link
Omdat je inline css gebruikt, het pad naar de image misschien?
 
Robbert B

Robbert B

05/06/2013 18:30:51
Quote Anchor link
Iemand die mij er verder mee kan helpen het is me nog niet gelukt hierbij de code



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
<?php

////////////////////////////////////////////////
//////// robbert.uphero.com ////////////////////
//////// Door Robbert B ////////////////////////
////////////////////////////////////////////////



//Kijken of er op de submit button is gedrukt.

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"){


// Definiëren variablen
// Vaste variablen


$ontvanger = '[email protected]';         //Email van de ontvanger
$naar = 'Robbert B';                             //Naam
$onderwerp = "Ingevuld contactformulier";         //Onderwerp van de mail
$spam = 30;                                      //Anti Spam, in seconden
$afbeelding = url("http://robbert.uphero.com/images/erasmusbrug.jpg");

//Controle of de waarden zijn ingevuld!

$error = '';                                     // Begint met het aantal aanwezige errors
$aantal = 0;                                     // Telt het aantal errors

    if(isset($_COOKIE['mailform']))    
    {
$show = true;     
    echo 'Vanwege veiligheids redenen kunt u maar eens in de '.$spam.' seconden een e-mail versturen!';     
    }

    
    else {
    
    if(strlen($_POST['naam']) < 2)
    {
$error .= "- U heeft u naam niet ingevuld! <BR />";
        $aantal++;
    }

    if(strlen($_POST['email']) < 6 || preg_match('~^(?=[^a-z]*[a-z])(?=[^A-Z]*[A-Z])(?=\D*\d)(?=[A-Za-z0-9]*[^A-Za-z0-9])\S{6,}$~', $_POST['email']))
    {
$error .= "- U heeft geen geldig e-mailadres ingevuld! <BR />";
        $aantal++;
    }

    if(strlen($_POST['telefoon']) > 1 && !preg_match('/^[0-9]{10}$/', $_POST['telefoon']))
    {
$error .= "- Uw telefoonnummer bestaat niet uit 10 cijfers! <BR />";
        $aantal++;
    }

    if (strlen($_POST['tekst']) < 10 )
    {
$error .= "- U heeft geen geldige bericht ingevuld. <BR />";
        $aantal++;
    }

        if (!empty($error))                     // Als er fouten zijn
        {
        
        echo ($aantal == 1) ? 'De volgende fout is opgetreden: <BR />' : 'De volgende fouten zijn opgetreden <BR />';  //Controllen enkelfout of meervoud.
        echo "".$error."<BR />";
        }

        
        else { // Het mailen
                
        //Headers    

        $header = "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
         $header .= "MIME-Version: 1.0\r\n";  
        $header .= "To: ".$naar." <".ontvanger.">\r\n";
        $header .= "From: ".$_POST['naam']." <".$_POST['email'].">\r\n";
        $header .= "Reply-To: ".$naar." <".$ontvanger.">\r\n";
  
        //Het daadwerkelijke bericht

        $bericht = '
        <html>
        <head>
          <title>Some title</title>
        </head>
        <body>
        
        <table style="margin:auto; width: 640px; background-color: #FBFBEF; border-color:black; border:1px; border-style:solid;">

        <tr style="width:640px; height:149px; background-image:('
.$afbeelding.');"><td>
        </td></tr>

        <tr style="min-height:30px; width:640px;"><td>
        <p style="margin-top: 5px; margin-left:5px;">Geachte '
.$_POST['naam'].', <br /></p>

        <p style="margin-left:5px;">Hierbij ontvangt u een kopie van de door u verstuurde e-mail:</p>

        <p style="margin-left:30px;">
        Afzender:             '
.$_POST['naam'].'<br />
        E-mailadres:         '
.$_POST['email'].'<br />
        Telefoonnummer:        '
.$_POST['telefoon'].'<br />
        Onderwerp:            '
.$_POST['subject'].'<br />
        Bericht:              '
.$_POST['tekst'].'"<br /></p>
        
        <p style="margin-left: 5px;">
        Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u gerust nogmaals contact opnemen.</p>

        <p style="margin-left: 5px;">
        Met vriendelijke groet,</p>

        <p style="margin-left: 5px; margin-bottom: 5px;">
        Robbert Bruin</p>


        </td></tr>
        <tr style="width:580px; margin-left: auto; margin-right: auto;"><td>
        </td></tr>
        </table>
        </body>
        </html>
        '
;
                
        //De mail
        
        mail($ontvanger, $onderwerp, $bericht, $header);
        
        //Bevestigingsbericht

        echo "Uw bericht is verzonden, u ontvangt zo spoedig mogelijk reactie.";
        setcookie('mailform',1,time()+($spam*1));                         // cookie zetten tegen spammen
        $show = true; // foutmelding wordt weergeven
        
        //Als het copy is aangevinkt


        if(isset($_POST['mailmij'])) {
        mail($_POST['email'], "Kopie emailbericht", $bericht, $header);
        
        echo "Tevens is er een copy van deze email toegestuurd.";
        }
        }
        
    }
    }

    
?>
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

05/06/2013 18:45:59
Quote Anchor link
Een beetje zelf nadenken kan ook geen kwaad, zoals in mijn eerdere reactie al verteld:
Je hebt een inline css in de html van de mail, dus zal de url van de achtergrond dus een http://yoursite.com/images/someimg.jpg of zo iets moeten zijn.
 
Robbert B

Robbert B

05/06/2013 18:47:31
Quote Anchor link
Ja maar dat is het toch al

$afbeelding = url("http://robbert.uphero.com/images/erasmusbrug.jpg");

Het loopt gewoon ergens fout dat is het probleem

Of de connectie werkt niet
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/06/2013 18:54:04
Quote Anchor link
Dit slaat nergens op:

$afbeelding = url("http://robbert.uphero.com/images/erasmusbrug.jpg");

Zo dus:

background-image:url('http://robbert.uphero.com/images/erasmusbrug.jpg');
Gewijzigd op 05/06/2013 18:55:17 door Ozzie PHP
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

05/06/2013 18:56:17
Quote Anchor link
De kleine details:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$afbeelding
= url("http://robbert.uphero.com/images/erasmusbrug.jpg");
// of
$afbeelding = 'url("http://robbert.uphero.com/images/erasmusbrug.jpg")';
?>

Ontdek de verschillen!
Gewijzigd op 05/06/2013 18:56:55 door Ger van Steenderen
 
Robbert B

Robbert B

05/06/2013 22:40:42
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 05/06/2013 18:54:04:
Dit slaat nergens op:

$afbeelding = url("http://robbert.uphero.com/images/erasmusbrug.jpg");

Zo dus:

background-image:url('http://robbert.uphero.com/images/erasmusbrug.jpg');


Ozzie wat jij zegt klopt niet helaas bij het plaatsen van deze

background-image:url('http://robbert.uphero.com/images/erasmusbrug.jpg');

Ontstaat de volgende fout

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/a4596531/public_html/beta/action.php on line 78



Toevoeging op 05/06/2013 22:48:18:

Ger van Steenderen op 05/06/2013 18:56:17:
De kleine details:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$afbeelding
= url("http://robbert.uphero.com/images/erasmusbrug.jpg");
// of
$afbeelding = 'url("http://robbert.uphero.com/images/erasmusbrug.jpg")';
?>

Ontdek de verschillen!


Fout is eruit enkel afbeelding doet het nog niet.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
<?php

////////////////////////////////////////////////
//////// robbert.uphero.com ////////////////////
//////// Door Robbert B ////////////////////////
////////////////////////////////////////////////



//Kijken of er op de submit button is gedrukt.

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"){


// Definiëren variablen
// Vaste variablen


$ontvanger = 'x.com';         //Email van de ontvanger
$naar = 'Robbert B';                             //Naam
$onderwerp = "Ingevuld contactformulier";         //Onderwerp van de mail
$spam = 30;                                      //Anti Spam, in seconden
$afbeelding = 'url("http://robbert.uphero.com/erasmusbrug.jpg")';

//Controle of de waarden zijn ingevuld!

$error = '';                                     // Begint met het aantal aanwezige errors
$aantal = 0;                                     // Telt het aantal errors

    if(isset($_COOKIE['mailform']))    
    {
$show = true;     
    echo 'Vanwege veiligheids redenen kunt u maar eens in de '.$spam.' seconden een e-mail versturen!';     
    }

    
    else {
    
    if(strlen($_POST['naam']) < 2)
    {
$error .= "- U heeft u naam niet ingevuld! <BR />";
        $aantal++;
    }

    if(strlen($_POST['email']) < 6 || preg_match('~^(?=[^a-z]*[a-z])(?=[^A-Z]*[A-Z])(?=\D*\d)(?=[A-Za-z0-9]*[^A-Za-z0-9])\S{6,}$~', $_POST['email']))
    {
$error .= "- U heeft geen geldig e-mailadres ingevuld! <BR />";
        $aantal++;
    }

    if(strlen($_POST['telefoon']) > 1 && !preg_match('/^[0-9]{10}$/', $_POST['telefoon']))
    {
$error .= "- Uw telefoonnummer bestaat niet uit 10 cijfers! <BR />";
        $aantal++;
    }

    if (strlen($_POST['tekst']) < 10 )
    {
$error .= "- U heeft geen geldige bericht ingevuld. <BR />";
        $aantal++;
    }

        if (!empty($error))                     // Als er fouten zijn
        {
        
        echo ($aantal == 1) ? 'De volgende fout is opgetreden: <BR />' : 'De volgende fouten zijn opgetreden <BR />';  //Controllen enkelfout of meervoud.
        echo "".$error."<BR />";
        }

        
        else { // Het mailen
                
        //Headers    

        $header = "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
         $header .= "MIME-Version: 1.0\r\n";  
        $header .= "To: ".$naar." <".ontvanger.">\r\n";
        $header .= "From: ".$_POST['naam']." <".$_POST['email'].">\r\n";
        $header .= "Reply-To: ".$naar." <".$ontvanger.">\r\n";
  
        //Het daadwerkelijke bericht

        $bericht = '
        <html>
        <head>
          <title>Some title</title>
        </head>
        <body>
        
        <table style="margin:auto; width: 640px; background-color: #FBFBEF; border-color:black; border:1px; border-style:solid;">

        <tr style="width:640px; height:149px; background-image:url('
.$afbeelding.');"><td>
        </td></tr>

        <tr style="min-height:30px; width:640px;"><td>
        <p style="margin-top: 5px; margin-left:5px;">Geachte '
.$_POST['naam'].', <br /></p>

        <p style="margin-left:5px;">Hierbij ontvangt u een kopie van de door u verstuurde e-mail:</p>

        <p style="margin-left:30px;">
        Afzender:             '
.$_POST['naam'].'<br />
        E-mailadres:         '
.$_POST['email'].'<br />
        Telefoonnummer:        '
.$_POST['telefoon'].'<br />
        Onderwerp:            '
.$_POST['subject'].'<br />
        Bericht:              '
.$_POST['tekst'].'"<br /></p>
        
        <p style="margin-left: 5px;">
        Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u gerust nogmaals contact opnemen.</p>

        <p style="margin-left: 5px;">
        Met vriendelijke groet,</p>

        <p style="margin-left: 5px; margin-bottom: 5px;">
        Robbert Bruin</p>


        </td></tr>
        <tr style="width:580px; margin-left: auto; margin-right: auto;"><td>
        </td></tr>
        </table>
        </body>
        </html>
        '
;
                
        //De mail
        
        mail($ontvanger, $onderwerp, $bericht, $header);
        
        //Bevestigingsbericht

        echo "Uw bericht is verzonden, u ontvangt zo spoedig mogelijk reactie.";
        setcookie('mailform',1,time()+($spam*1));                         // cookie zetten tegen spammen
        $show = true; // foutmelding wordt weergeven
        
        //Als het copy is aangevinkt


        if(isset($_POST['mailmij'])) {
        mail($_POST['email'], "Kopie emailbericht", $bericht, $header);
        
        echo "Tevens is er een copy van deze email toegestuurd.";
        }
        }
        
    }
    }

    
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/06/2013 22:59:24
Quote Anchor link
Deze fout: "Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/a4596531/public_html/beta/action.php on line 78" heeft te maken met PHP. Mijn voorbeeldje gaat over CSS. Ik denk dat je eerst de basis eens moet gaan leren, want die lijk je niet bepaald onder controle te hebben.

Maak van

$afbeelding = 'url("http://robbert.uphero.com/erasmusbrug.jpg")';

dit:

$afbeelding = 'http://robbert.uphero.com/erasmusbrug.jpg';

Doet ie het dan wel?
 
Robbert B

Robbert B

05/06/2013 23:05:46
Quote Anchor link
Nee doet het nog niet:(


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
<?php

////////////////////////////////////////////////
//////// robbert.uphero.com ////////////////////
//////// Door Robbert B ////////////////////////
////////////////////////////////////////////////



//Kijken of er op de submit button is gedrukt.

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"){


// Definiëren variablen
// Vaste variablen


$ontvanger = '[email protected]';         //Email van de ontvanger
$naar = 'Robbert B';                             //Naam
$onderwerp = "Ingevuld contactformulier";         //Onderwerp van de mail
$spam = 30;                                      //Anti Spam, in seconden
$afbeelding = 'http://robbert.uphero.com/erasmusbrug.jpg';

//Controle of de waarden zijn ingevuld!

$error = '';                                     // Begint met het aantal aanwezige errors
$aantal = 0;                                     // Telt het aantal errors

    if(isset($_COOKIE['mailform']))    
    {
$show = true;     
    echo 'Vanwege veiligheids redenen kunt u maar eens in de '.$spam.' seconden een e-mail versturen!';     
    }

    
    else {
    
    if(strlen($_POST['naam']) < 2)
    {
$error .= "- U heeft u naam niet ingevuld! <BR />";
        $aantal++;
    }

    if(strlen($_POST['email']) < 6 || preg_match('~^(?=[^a-z]*[a-z])(?=[^A-Z]*[A-Z])(?=\D*\d)(?=[A-Za-z0-9]*[^A-Za-z0-9])\S{6,}$~', $_POST['email']))
    {
$error .= "- U heeft geen geldig e-mailadres ingevuld! <BR />";
        $aantal++;
    }

    if(strlen($_POST['telefoon']) > 1 && !preg_match('/^[0-9]{10}$/', $_POST['telefoon']))
    {
$error .= "- Uw telefoonnummer bestaat niet uit 10 cijfers! <BR />";
        $aantal++;
    }

    if (strlen($_POST['tekst']) < 10 )
    {
$error .= "- U heeft geen geldige bericht ingevuld. <BR />";
        $aantal++;
    }

        if (!empty($error))                     // Als er fouten zijn
        {
        
        echo ($aantal == 1) ? 'De volgende fout is opgetreden: <BR />' : 'De volgende fouten zijn opgetreden <BR />';  //Controllen enkelfout of meervoud.
        echo "".$error."<BR />";
        }

        
        else { // Het mailen
                
        //Headers    

        $header = "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
         $header .= "MIME-Version: 1.0\r\n";  
        $header .= "To: ".$naar." <".ontvanger.">\r\n";
        $header .= "From: ".$_POST['naam']." <".$_POST['email'].">\r\n";
        $header .= "Reply-To: ".$naar." <".$ontvanger.">\r\n";
  
        //Het daadwerkelijke bericht

        $bericht = '
        <html>
        <head>
          <title>Some title</title>
        </head>
        <body>
        
        <table style="margin:auto; width: 640px; background-color: #FBFBEF; border-color:black; border:1px; border-style:solid;">

        <tr style="width:640px; height:149px; background-image:url('
.$afbeelding.');"><td>
        </td></tr>

        <tr style="min-height:30px; width:640px;"><td>
        <p style="margin-top: 5px; margin-left:5px;">Geachte '
.$_POST['naam'].', <br /></p>

        <p style="margin-left:5px;">Hierbij ontvangt u een kopie van de door u verstuurde e-mail:</p>

        <p style="margin-left:30px;">
        Afzender:             '
.$_POST['naam'].'<br />
        E-mailadres:         '
.$_POST['email'].'<br />
        Telefoonnummer:        '
.$_POST['telefoon'].'<br />
        Onderwerp:            '
.$_POST['subject'].'<br />
        Bericht:              '
.$_POST['tekst'].'"<br /></p>
        
        <p style="margin-left: 5px;">
        Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u gerust nogmaals contact opnemen.</p>

        <p style="margin-left: 5px;">
        Met vriendelijke groet,</p>

        <p style="margin-left: 5px; margin-bottom: 5px;">
        Robbert Bruin</p>


        </td></tr>
        <tr style="width:580px; margin-left: auto; margin-right: auto;"><td>
        </td></tr>
        </table>
        </body>
        </html>
        '
;
                
        //De mail
        
        mail($ontvanger, $onderwerp, $bericht, $header);
        
        //Bevestigingsbericht

        echo "Uw bericht is verzonden, u ontvangt zo spoedig mogelijk reactie.";
        setcookie('mailform',1,time()+($spam*1));                         // cookie zetten tegen spammen
        $show = true; // foutmelding wordt weergeven
        
        //Als het copy is aangevinkt


        if(isset($_POST['mailmij'])) {
        mail($_POST['email'], "Kopie emailbericht", $bericht, $header);
        
        echo "Tevens is er een copy van deze email toegestuurd.";
        }
        }
        
    }
    }

    
?>
Gewijzigd op 05/06/2013 23:06:52 door Robbert B
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/06/2013 23:12:55
Quote Anchor link
Zet die afbeelding eens gewoon als een afbeelding in de td in plaats van als background-image in de tr.
 
Robbert B

Robbert B

05/06/2013 23:21:38
Quote Anchor link
<img src="http://robbert.uphero.com/erasmusbrug.jpg" width:640px; height:149px />

Door dit toe te voegen ontvang ik de mail met afbeelding enkel staat hij nu niet netjes meer veel ruimte tussen de tabel rand en de afbeelding

Zie hieronder



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
<?php

////////////////////////////////////////////////
//////// robbert.uphero.com ////////////////////
//////// Door Robbert B ////////////////////////
////////////////////////////////////////////////



//Kijken of er op de submit button is gedrukt.

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"){


// Definiëren variablen
// Vaste variablen


$ontvanger = '[email protected]';         //Email van de ontvanger
$naar = 'Robbert B';                             //Naam
$onderwerp = "Ingevuld contactformulier";         //Onderwerp van de mail
$spam = 30;                                      //Anti Spam, in seconden
$afbeelding = 'http://robbert.uphero.com/erasmusbrug.jpg';

//Controle of de waarden zijn ingevuld!

$error = '';                                     // Begint met het aantal aanwezige errors
$aantal = 0;                                     // Telt het aantal errors

    if(isset($_COOKIE['mailform']))    
    {
$show = true;     
    echo 'Vanwege veiligheids redenen kunt u maar eens in de '.$spam.' seconden een e-mail versturen!';     
    }

    
    else {
    
    if(strlen($_POST['naam']) < 2)
    {
$error .= "- U heeft u naam niet ingevuld! <BR />";
        $aantal++;
    }

    if(strlen($_POST['email']) < 6 || preg_match('~^(?=[^a-z]*[a-z])(?=[^A-Z]*[A-Z])(?=\D*\d)(?=[A-Za-z0-9]*[^A-Za-z0-9])\S{6,}$~', $_POST['email']))
    {
$error .= "- U heeft geen geldig e-mailadres ingevuld! <BR />";
        $aantal++;
    }

    if(strlen($_POST['telefoon']) > 1 && !preg_match('/^[0-9]{10}$/', $_POST['telefoon']))
    {
$error .= "- Uw telefoonnummer bestaat niet uit 10 cijfers! <BR />";
        $aantal++;
    }

    if (strlen($_POST['tekst']) < 10 )
    {
$error .= "- U heeft geen geldige bericht ingevuld. <BR />";
        $aantal++;
    }

        if (!empty($error))                     // Als er fouten zijn
        {
        
        echo ($aantal == 1) ? 'De volgende fout is opgetreden: <BR />' : 'De volgende fouten zijn opgetreden <BR />';  //Controllen enkelfout of meervoud.
        echo "".$error."<BR />";
        }

        
        else { // Het mailen
                
        //Headers    

        $header = "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
         $header .= "MIME-Version: 1.0\r\n";  
        $header .= "To: ".$naar." <".ontvanger.">\r\n";
        $header .= "From: ".$_POST['naam']." <".$_POST['email'].">\r\n";
        $header .= "Reply-To: ".$naar." <".$ontvanger.">\r\n";
  
        //Het daadwerkelijke bericht

        $bericht = '
        <html>
        <head>
          <title>Some title</title>
        </head>
        <body>
        
        <table style="margin:auto; width: 640px; background-color: #FBFBEF; border-color:black; border:1px; border-style:solid;">

        <tr style="width:640px; height:149px; background-image:url('
.$afbeelding.');"><td>
                <img src="http://robbert.uphero.com/erasmusbrug.jpg" width:640px; height:149px />
        </td></tr>

        <tr style="min-height:30px; width:640px;"><td>
        <p style="margin-top: 5px; margin-left:5px;">Geachte '
.$_POST['naam'].', <br /></p>

        <p style="margin-left:5px;">Hierbij ontvangt u een kopie van de door u verstuurde e-mail:</p>

        <p style="margin-left:30px;">
        Afzender:             '
.$_POST['naam'].'<br />
        E-mailadres:         '
.$_POST['email'].'<br />
        Telefoonnummer:        '
.$_POST['telefoon'].'<br />
        Onderwerp:            '
.$_POST['subject'].'<br />
        Bericht:              '
.$_POST['tekst'].'"<br /></p>
        
        <p style="margin-left: 5px;">
        Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u gerust nogmaals contact opnemen.</p>

        <p style="margin-left: 5px;">
        Met vriendelijke groet,</p>

        <p style="margin-left: 5px; margin-bottom: 5px;">
        Robbert Bruin</p>


        </td></tr>
        <tr style="width:580px; margin-left: auto; margin-right: auto;"><td>
        </td></tr>
        </table>
        </body>
        </html>
        '
;
                
        //De mail
        
        mail($ontvanger, $onderwerp, $bericht, $header);
        
        //Bevestigingsbericht

        echo "Uw bericht is verzonden, u ontvangt zo spoedig mogelijk reactie.";
        setcookie('mailform',1,time()+($spam*1));                         // cookie zetten tegen spammen
        $show = true; // foutmelding wordt weergeven
        
        //Als het copy is aangevinkt


        if(isset($_POST['mailmij'])) {
        mail($_POST['email'], "Kopie emailbericht", $bericht, $header);
        
        echo "Tevens is er een copy van deze email toegestuurd.";
        }
        }
        
    }
    }

    
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/06/2013 23:24:52
Quote Anchor link
Dan moet je de cellpadding en cellspacing aanpassen. En ik zou ook die stijl van je tr afhalen. Lijkt me dubbelop.
 
Robbert B

Robbert B

05/06/2013 23:33:17
Quote Anchor link
Het is gelukt

<table style="margin:auto; width: 640px; background-color: #FBFBEF; border-color:black; border:1px; border-style:solid;border-spacing:0; border-collapse:collapse; padding: 0;">

:):)

Laatste korte vraag

Als ik een mail van phphulp ontvang staat er in de afbeelding voordat hij hem download

Quote:
Klik hier met de rechtermuisknop als u afbeeldingen wilt downloaden. Ter bescherming van uw privacy is deze afbeelding niet automatisch


Hoe hebben ze dit gedaan
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/06/2013 23:53:35
Quote Anchor link
Dit hebben "ze" niet gedaan. Dat doet je e-mailprogramma.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.