Image not found script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

ScrapZz nl

ScrapZz nl

09/05/2012 18:31:43
Quote Anchor link
hey,

Ik wilde dat als een plaatje niet bestaat dit te zien is niet dat je dan zoon klein vierkant je krijg
ik wil dit ook werkent maken op andere sites dus wilde dat via php en .htaccessdoen
en heb nu dit in me php bestandje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$ex
= $_GET["ex"];
$image = $_GET["plaatje"].'.'.$ex;
if(!file_exists($image)) {
    $my_img = imagecreate( 200, 40 );
    $background = imagecolorallocate( $my_img, 247, 238, 211 );
    $text_colour = imagecolorallocate( $my_img, 0, 0, 0 );
    imagestring( $my_img, 2, 10, 10, 'plaatje niet gevonden!' ,$text_colour);
    imagestring( $my_img, 2, 10, 20, 'image not found!' ,$text_colour);
    imagesetthickness ( $my_img, 5 );
    header( "Content-type: image/".$ex );
    imagepng( $my_img );
    imagecolordeallocate( $text_color );
    imagecolordeallocate( $background );
    imagedestroy( $my_img );
}
else{
        header("Content-type: image/".$ex);
        $im = imagecreatefrompng($image);
        imagepng($im);
        imagedestroy($im);
}

?>


alleen op het moment als ik wat mooiere foto's wil laten zien komen ze er raar uit
hoe kom dit en hoe verhelp ik dit dan??
Gewijzigd op 09/05/2012 18:32:38 door ScrapZz nl
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:25:40
 
Bram  I

Bram I

09/05/2012 19:48:42
Quote Anchor link
Waarom moet je perse via PHP een afbeelding maken? Je kan toch ook vooraf een afbeelding maken met de tekst 'Afbeelding niet gevonden' en dan deze laten zien?

Lijkt mij ook een stuk gemakkelijker voor de server..
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

09/05/2012 20:24:46
Quote Anchor link
dat kan ja maar daar ligt het probleem niet als de afbeelding bestaat dan word hij opgerekt of lijkt het net als of je langzame pc heeft die de afbeelding wilt verschuiven
Gewijzigd op 09/05/2012 20:34:40 door ScrapZz nl
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.