Image resize extern en intern

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark

mark

27/10/2008 20:19:00
Quote Anchor link
Hallo leden,

Met het volgende stukje code heb ik een vreemd probleem.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
function afbeelding($url)
{

    $bestaat = @fopen($url, "r");

    $extensie = explode(".", $url);  
    $extensie = strtolower(end($extensie));
    $extensie = trim($extensie);

    if(($extensie == "jpg" || $extensie == "gif" || $extensie == "png" || $extensie == "jpeg") && !empty($bestaat))
    {

        list($breedte, $hoogte) = @getimagesize($url);

        if($breedte > 500)
        {

            $afbeeldingbreedte = 500;
            $deler = $breedte / 500;
            $afbeeldinghoogte = round($hoogte / $deler);

            return "<a href=\"".$url."\" target=\"_blank\"><img src=\"".$url."\" width=\"".$afbeeldingbreedte."\" height=\"".$afbeeldinghoogte."\" border=\"0\" style=\"border: 1px solid #000000\"></a>";
        }
    
        elseif($hoogte > 600)
        {

            $afbeeldinghoogte = 500;
            $deler = $hoogte / 500;
            $afbeeldingbreedte = round($breedte / $deler);

            return "<a href=\"".$url."\" target=\"_blank\"><img src=\"".$url."\" width=\"".$afbeeldingbreedte."\" height=\"".$afbeeldinghoogte."\" border=\"0\" style=\"border: 1px solid #000000\"></a>";
        }

        else
            return "<img src=\"".$url."\" style=\"border: 1px solid #000000\">";
    }

    else
        return "[Ongeldige afbeelding]";
}

?>


Dit stukje code zorgt ervoor dat een image automatisch word geresized. Dit werkt prima zolang de image van een ander adres komt dan mijn site.

Bijvoorbeeld:
http://www.google.nl/plaatje.jpg -> werkt wel
http://www.mijnsite.nl/plaatje.jpg -> resizen werkt niet

Ik hoop dat jullie iets aantreffen in het stukje code wat niet goed is. Het is eigenlijk de bedoeling dat images van mijn site worden geresized.

Alvast bedankt.

Conquer,
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mark
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:15:40
 
Eddy E

Eddy E

27/10/2008 20:30:00
Quote Anchor link
Hoe voer je gegevens in aan de functie afbeelding()?
Dus hoe roep je de functie aan?
 
Mark

mark

27/10/2008 20:39:00
Quote Anchor link
Heb even nagezocht, maar het is alleen doormiddel van include "functies.php";

En een images worden getoond in nieuwsberichten die aangestuurd worden door UBB codes.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door mark
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.