Image size in een ImageCreateFromJpeg functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Allard Keij

Allard Keij

02/06/2010 20:44:12
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben nu bezig met text over een image, ik heb HEEL VEEL gezocht en gevonden, maar kan nergens een goeie combo vinden die aansluit op mijn script.

Dit script werkt perfect, alleen ik wil graag een grootte meegeven aan de afbeelding.

Huidige script:
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
// Create a blank image and add some text
$im = @ImageCreateFromJpeg("58914.jpg");
$textcolor = imagecolorallocate($im, 0, 0, 0);

// Write the string at the top left
imagestring($im, 20, 20, 20, 'Sold!', $textcolor);



// Set the content type header - in this case image/jpeg
header('Content-type: image/jpeg');

// Output the image
imagejpeg($im);

// Free up memory
imagedestroy($im);
?>


Ik wil bijv. dat de image 100x100 word. Hoe geef ik dit mee?

Mijn grote dank!
A.Keij,
Gewijzigd op 02/06/2010 20:44:40 door Allard Keij
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 21:55:34
 
Martijn B

Martijn B

02/06/2010 21:00:49
 
Allard Keij

Allard Keij

02/06/2010 21:08:04
Quote Anchor link
Deze heb ik ook gevonden, alleen moet nu de tekst er nog over ge-create worden.. En ik krijg de combinatie van dat en mijn script niet samen..

Wel bedankt alvast!
 
Martijn B

Martijn B

02/06/2010 21:14:33
Quote Anchor link
Ik heb niet zoveel ervaring net GD maar volgens mij kun je de tekst en het plaatje samenvoegen met deze functie:

http://nl.php.net/manual/en/function.imagecopymerge.php

Deze gebruik ik bijvoorbeeld voor een watermerk.

Anders zou ik het ook niet weten.
Wat jij wil zal vast wel kunnen met GD...

Edit:


Volgens mij heb ik het:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
// Create a blank image and add some text
$im = @ImageCreateFromJpeg('image.jpg');
$textcolor = imagecolorallocate($im, 255, 0, 0);

list($width, $height) = getimagesize('image.jpg');

$new_width = 100;
$new_height = 100;

$im2 = imagecreatetruecolor($new_width, $new_height);
imagecopyresampled($im2, $im, 0, 0, 0, 0, $new_width, $new_height, $width, $height);

// Write the string at the top left

imagestring($im2, 20, 20, 20, 'Sold!', $textcolor);


imagedestroy($im);

// Set the content type header - in this case image/jpeg
header('Content-type: image/jpeg');

// Output the image
imagejpeg($im2);

// Free up memory
imagedestroy($im2);
?>


Gewijzigd op 02/06/2010 21:27:25 door Martijn B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.