Image tag in variabele stoppen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

21/12/2010 14:01:36
Quote Anchor link
Hallo,

Dit is mijn eerste post en ik ben nog een PHP beginner.

Ik heb een MySQL database achter mijn website, nu wil ik uit een tabel van die database alle berichten laten zien, dit werkt al prima.

Echter komt er ook een naam in de database van een plaatje dat met het bericht wordt geupload. Als er een plaatje bij het bericht zit laat hij deze ook prima zien.

Echter wanneer er geen plaatje wordt geupload staat er een lege <img> tag in de code. Ik wilde dit oplossen door de image tag in een variabele te stoppen. Ik weet alleen niet hoe dit moet.

$image = ('<img src=\"images/artikelen/$imageid\" width=\"$width\" height=\"$height\" alt=\"$imageid\" />');

echo "$image";

Dit heb ik geprobeerd maar als ik dat upload krijg ik direct een wit scherm dus geen goed teken.

Kan iemand mij uitleggen hoe ik een image tag in een variabele stop zodat deze alleen wordt getoond als de image tag ook gevuld is?

Bedankt alvast!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:56:37
 
Niels K

Niels K

21/12/2010 14:06:54
Quote Anchor link
Quote:
Dit is mijn eerste post en ik ben nog een PHP beginner.

Welcome, welcome

Maar goed jouw vraag.
Je wilt dus controleren of het plaatje gezet is ja of te nee?

probeer dit eens?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?
echo isset( $imageid ) && $imageid != '' ? '<img src="images/artikelen/' .$imageid. '" />': '';
 
Mick ForSure

Mick ForSure

21/12/2010 14:07:38
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$image = '<img src="images/artikelen/'.$imageid.'" width="'.$width.'" height="'.$height.'" alt="'.$imageid.'" />';

print $image;


Alleen het path naar de afbeelding moet je ff controleren
 

21/12/2010 15:23:00
Quote Anchor link
Bedankt Niels Kieviet, werkt perfect, nu is mijn code eindelijk weer valid & geen broken image in Chrome en Safari :-).

Thanks!
 
Wouter J

Wouter J

21/12/2010 15:43:04
Quote Anchor link
isset( $imageid ) && $imageid != ''
Is dit niet hetzelfde en dus dubbelop?

Daarnaast zou je ook nog een file_exists kunnen inbouwen. Dan weet je zeker dat de image bestaat.
Gewijzigd op 21/12/2010 15:43:25 door Wouter J
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.