Image upload werkt niet via cronjob

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »
Ferdi R

Ferdi R

11/08/2015 21:21:35
Quote Anchor link
Hoi, waar kan het aan liggen als de image niet via de cronjob upload? als ik de pagina handmatig aanroep werkt het wel.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:00:24
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/08/2015 21:33:41
Quote Anchor link
Ik zie niet hoe het uploaden van afbeeldingen via een cron zou moeten verlopen?

Via gesimuleerde browser-requests?
Via FTP?
?

Je hebt waarschijnlijk een script dat de upload afhandelt? Zit hier logging / debugging in?

Zorg dat je informatie hierover ontvangt, anders blijf je in het duister tasten.
 
Ferdi R

Ferdi R

11/08/2015 21:40:56
Quote Anchor link
Het zijn afbeeldingen met informatie die elke 5 minuten verandert. Ik maak gebruik van het pad:

/usr/local/bin/php -q -f /home/*uw gebruikersnaam*/domains/*uw domeinnaam*/public_html/cronjob_bestand.php >/dev/null 2>&1

Dit adviseert mijn hoster en adviseert ook om geen gebruik te maken van Wget.

Maar waar kan het meer aan liggen dat de image via de browser/handmatig wel werkt en via de cron niet? Cmod?
 
Bart V B

Bart V B

11/08/2015 21:50:16
Quote Anchor link
Code! Relevante code willem we zien. :)
Anders word het heel veel gokwerk.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

11/08/2015 21:51:42
Quote Anchor link
">/dev/null 2>&1"
En op die manier krijg je ook geen foutmeldingen te zien als er wat fout gaat. Anders worden deze heel netjes gemaild.
 
Ferdi R

Ferdi R

11/08/2015 21:59:01
Quote Anchor link
Dit is de code die ik gebruik, handmatig werkt het perfect en via de cron wordt allen de gegevens in de database toegevoegd alleen geen image geüpload.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
        $bui
= $src;  
        $naam = $dag.'-'.$tijd.'.png';
        $pad = '/home/gebruiker/domains/domein.nl/public_html/images/radarimg/'.$naam;
        $doel = $naam;
        
        $bui = imagecreatefrompng($bui);
        $back = imagecreatefrompng('ned-groot.png');

        imagecopyresampled($back, $bui, 0, 0, 565, 490, 1280, 720, 1380, 730); //1051

        imagepng($back, $pad);
        imagedestroy($back);

        $insert = "INSERT INTO regen_radar (doel, tijd, datum, datumtijd) VALUES
        ('"
.$doel."', '".$tijd."', '".$dag."', '".$datetime."')";
        mysqli_query($DBconn, $insert)or die(mysqli_error());
?>
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

11/08/2015 22:05:44
Quote Anchor link
Waar komt $src vandaan? Waar komt $tijd vandaan? Waar komt $DBconn vandaan? En zo verder.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/08/2015 22:09:11
Quote Anchor link
Roep dat ding eens via de shell aan als je shell access hebt? Mogelijk draait PHP dan onder een andere user en kan ie niet schrijven naar die directories (ofzo).

En ja, wat Ben zegt :s.

EDIT: en er zit totaal geen logging/debugging in... Schrijf eens wat informatie weg naar een logbestand... Als dit logbestand leeg blijft dan ben je wss al warm ;-).
Gewijzigd op 11/08/2015 22:10:59 door Thomas van den Heuvel
 
Ferdi R

Ferdi R

11/08/2015 22:18:58
Quote Anchor link
Ik heb geen toegang tot de shell, hier de hele code.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
<?php
ini_set( 'display_errors', 1 );
error_reporting( E_ALL | E_STRICT );

include 'config.php';

    $sql = "SELECT tijd, datum, datumtijd FROM regen_radar ORDER by datumtijd DESC";

    if(!$res = mysqli_query($DBconn, $sql))
    {

        trigger_error(mysqli_error().'<br />In query: '.$sql);
    }

    elseif(mysqli_num_rows($res) == 0)
    {

        $hoogstetijd = 0;
    }

    else
    {
        $row = mysqli_fetch_assoc($res);
        
        if($row['tijd'] == '')
        {

            $hoogstetijd = 0;
        }

        else
        {
            $hoogstetijd = $row['tijd'];
        }
    }


    $json = file_get_contents('http://api.bron.nl/?key=xxxxx');
    $obj = json_decode($json, true);
    
    $src = $obj['map_types']['actueel']['Images'][10]['Src'];
    $tij = $obj['map_types']['actueel']['Images'][10]['Label'];
    $dat = $obj['map_types']['actueel']['Images'][10]['Time'];
    

    
    $datetime = date('Y-m-d H:i:s', strtotime($dat));
    $dag = date('Y-m-d', strtotime($dat));
    $tijd = str_replace(':', '', $tij);

    //echo $tijd;
    
    if($tijd > $hoogstetijd)
    {

        $bui = $src;
        $naam = $dag.'-'.$tijd.'.png';
        $pad = '/home/gebruiker/domains/domein.nl/public_html/images/radarimg/'.$naam;
        $doel = $naam;
        
        $bui = imagecreatefrompng($bui);
        $back = imagecreatefrompng('ned-groot.png');

        imagecopyresampled($back, $bui, 0, 0, 565, 490, 1280, 720, 1380, 730); //1051

        imagepng($back, $pad);
        imagedestroy($back);

        $insert = "INSERT INTO regen_radar (doel, tijd, datum, datumtijd) VALUES
        ('"
.$doel."', '".$tijd."', '".$dag."', '".$datetime."')";
        mysqli_query($DBconn, $insert)or die(mysqli_error());
    }

    else
    {
        //echo 'nog niet';
    }
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/08/2015 22:23:46
Quote Anchor link
/usr/local/bin/php -q -f /home/*uw gebruikersnaam*/domains/*uw domeinnaam*/public_html/cronjob_bestand.php >> /home/*uw gebruikersnaam*/domains/*uw domeinnaam*/public_html/log.txt

Even je output loggn, en dus niet in het /dev/null/ 'zwarte gat' gooien.
 
- SanThe -

- SanThe -

11/08/2015 22:23:48
Quote Anchor link
De include gaat waarschijnlijk niet werken omdat het volledige path mist.
Hierdoor zal $DBconn niet bestaan.
De trigger_error() wordt niet gezien door dit: >/dev/null 2>&1
 
Ferdi R

Ferdi R

11/08/2015 22:34:29
Quote Anchor link
De include gaat wel goed omdat het bestand in de public map staat. Als je het bestand weer in een map verder zet moet je meestal het gehele pad gebruiken maar nu gaat het wel goed want de gegevens worden gewoon in de database gevoerd, alleen de image wordt niet geüpload naar de map.

Ik zal een proberen om het te uploaden naar de map images.
 
- SanThe -

- SanThe -

11/08/2015 22:37:37
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 11/08/2015 22:09:11:
Mogelijk draait PHP dan onder een andere user en kan ie niet schrijven naar die directories (ofzo).
 
Ferdi R

Ferdi R

11/08/2015 22:44:56
Quote Anchor link
Dankje Aar,

Ik heb gedaan wat je zei met de log.txt en er stond in dat hij de file ned-groot.png niet kon vinden, nu heb ik deze afbeelding het hele pad meegegeven en het werkt nu.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.