Image upload werkt offline wel, online niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »
Femke van Gemert

Femke van Gemert

15/07/2010 20:18:41
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben bezig met een site waarbij in het CMS een image upload functie zit. Deze werkte tot een paar weken geleden goed, maar opeens nu niet meer. Wat nog raarder is, is dat precies dezelfde code offline wel goed werkt, maar online niet.

Ik heb zelf al van alles geprobeerd, maar hij lijkt heel het script niet uit te voeren online.. kan dat liggen aan de server waarop de site staat?

Mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
<?php
                
include ('include/connection.php');
session_start();
error_reporting(E_ALL);

$id = $_SESSION['id']; //zelfde als personeelsnummer
$ingelogdnaam = $_SESSION['ingelogdnaam']; //zelfde als naam

if (!$_SESSION['login_oke'])
{

header("Location: index.php");
exit;
}


if (isset($_GET['uitloggen']))
{

session_destroy();
//$_SESSION['login_oke'] = FALSE;
header("Location: index.php");
exit;
}

?>



<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>
    <title>Innplate CMS - Apparatuur toevoegen</title>
        <!-- informatie voor zoekmachines -->
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
    <meta name="description" content="Multivalent: plating, etching and more" />
    <meta name="keywords" content="multivalent, plating, etching, reel-to-reel, conversion, anodizing, pickling" />
    <meta name="author" content="Femke van Gemert" />
    <!-- roep de stylesheet aan -->
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="mystyle.css" media="screen" />
    
<!-- TinyMCE -->
<script type="text/javascript" src="jscripts/tiny_mce/tiny_mce.js"></script>
<script type="text/javascript">
    tinyMCE.init({
        mode : "textareas",
        theme : "simple"
    });
</script>
<!-- /TinyMCE -->

</head>

<body>

    <!-- header -->
    <div id="header">
    </div>
        
    <div id="contentcontainer">
    
    <!-- menu -->
    <div id="menu">
        <?php include("include/menu.php"); ?>
    </div>
    
    <!-- begin content div -->
    <div id="content">        
            
            <h1>Nieuw apparatuur toevoegen</h1>
            
            <form action="<?php $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" enctype="multipart/form-data" method="post">
            <table border="0">
            <tr>
                <td>
                    <label for="titel">Titel:</label>
                </td>
                <td>
                    <input name="titel" type="text" value="<?php echo $titeltekst; ?>" />
                </td>
            </tr>
            <tr>
                <td>
                    <label for="inhoud">Tekst:</label>
                </td>
                <td>
                    <textarea name="inhoud" rows="10" cols="85"><?php echo $inhoudtekst; ?></textarea>
                </td>
            </tr>
            <tr>
                <td>
                    <label for="foto">Foto</label>
                </td>
                <td>
                    <p>Mag leeg gelaten worden!</p>
                </td>
            </tr>
            <tr>
                <td>
                    
                </td>
                <td>
                    <input type="file" name="foto">
                </td>
            </tr>
            <tr>
                <td>
                    <label for="zoekindex">Zoekindex:</label>
                </td>
                <td>
                    <select id="zoekindex" name="zoekindex">
                        <option value="1">Mag wel gevonden worden door een zoekopdracht</option>
                        <option value="0">Mag niet gevonden worden door een zoekopdracht</option>
                    </select>
                </td>
            </tr>
            <tr>
                <td>
                    <label for="taal">Taal:</label>
                </td>
                <td>
                    <select id="taal" name="taal">
                        <option value="nederlands">Nederlands</option>
                        <option value="engels">Engels</option>
                    </select>
                </td>
            </tr>
            
            <tr>
                <td colspan="2" align="right">
                    <input type="submit" name="toevoegen" value="Toevoegen" />
                </td>
            </tr>
            
            </table>
            </form>
        
            <?php
            
            if(isset($_POST['toevoegen']) && ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"))
            {
                    
                if(!empty($_POST['titel']))
                {

                    $titelpost=$_POST['titel'];
                    $inhoudpost=$_POST['inhoud'];
                    $zoekindexpost=$_POST['zoekindex'];
                    $categoriepost="apparatuur";
                    $taalpost=$_POST['taal'];
                    $datumtoegevoegd=date("Y-m-d H:i:s");
                    
                    $path = "images/fotoapparatuur/";
                    
                    if (is_uploaded_file($HTTP_POST_FILES['foto']['tmp_name']))
                    {
                
                        if (($HTTP_POST_FILES['foto']['type']=="image/gif") || ($HTTP_POST_FILES['foto']['type']=="image/pjpeg") || ($HTTP_POST_FILES['foto']['type']=="image/bmp") || ($HTTP_POST_FILES['foto']['type']=="image/jpeg") || ($HTTP_POST_FILES['foto']['type']=="image/png"))
                        {
    
                            $res = copy($HTTP_POST_FILES['foto']['tmp_name'],$path.$HTTP_POST_FILES['foto']['name']);

                            if (!$res)
                            {

                                $aFout[] = "Het uploaden van de foto ging fout";
                            }

                            else
                            {
                                $fotopost = "images/fotoapparatuur/" .$HTTP_POST_FILES['foto']['name'];
                            }
                        }

                        else
                        {
                            $aFout[] = "U mag alleen afbeeldingen uploaden";
                        }
                    }

                    else
                    {
                        $fotopost = "geenfoto";
                    }

                    
                    if(!empty($aFout))
                    {

                        $errors = '<ul class="fout">';
                        foreach($aFout as $sFout)
                        {

                            $errors .= "<li>".$sFout."</li>\n";
                        }

                        $errors .= '</ul>';
                        echo '<p>Het volgende ging mis:</p>';
                        echo $errors;
                    }

                    else
                    {
                        $toevoegen="INSERT INTO teksten (titel, inhoud, foto, datum, categorie, zoekindex, taal) VALUES ('$titelpost', '$inhoudpost', '$fotopost', '$datumtoegevoegd', '$categoriepost', '$zoekindexpost', '$taalpost')";
                        $resulttoevoegen = mysql_query($toevoegen);
                        
                        if(!$resulttoevoegen)
                        {

                            echo "Er is iets misgegaan. Mysql error: " . mysql_error();
                        }

                        else
                        {
                            echo '<br />Apparatuur toegevoegd, je wordt nu door gelinkt naar het apparatuur overzicht.';
                            echo "<meta http-equiv='refresh' content='3; URL=apparatuurbeheer.php'>";
                        }
                    }
                }

                else
                {
                    echo 'Je bent vergeten iets in te vullen!';
                }
            }

            
            ?>

            
    <!-- einde content div -->    
    </div>

    <!-- einde content container -->
    </div>
    
    <!-- even de floats clearen -->
    <div style="clear:both;"></div>
    
    <!-- footer -->
    <div id="footer">
        <?php include("include/footer.php"); ?>
    </div>

</body>

</html>
</html>


Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen!
Gewijzigd op 15/07/2010 20:19:31 door Femke van Gemert
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 11:31:02
 
- SanThe -

- SanThe -

15/07/2010 20:38:23
Quote Anchor link
Gebruik $_FILES['..'] in plaats van $HTTP_POST_FILES['..'].
Script is gevoelig voor SQL-Injection.
 
Femke van Gemert

Femke van Gemert

16/07/2010 12:03:06
Quote Anchor link
Het werkt! Maar waarom werkt $HTTP_POST_FILES['..'] in eens niet meer en $_FILES['..'] wel?

En ja dat weet ik, dat moet ik nog veilig maken, dat moet eigenlijk eerst, maar ik wilde eerst een upload functie werkend hebben :)
 
Mick ForSure

Mick ForSure

16/07/2010 12:09:09
Quote Anchor link
is de juiste map gechmod?
 
- Mark -

- Mark -

16/07/2010 12:11:35
Quote Anchor link
$HTTP_POST_FILES['..'] is verouderd en word uitgefaseerd.
 
Niels K

Niels K

16/07/2010 12:27:41
Quote Anchor link
"Maar waarom werkt $HTTP_POST_FILES['..'] in eens niet meer en $_FILES['..'] wel?
"

Heb je localhost een verouderde versie van php. of heb je in php.ini aanstaan dat $HTTP_POST_FILES mogelijk is?

Ik gok zo maar wat, maar ik denk dat het probleem daar ligt.
 
Femke van Gemert

Femke van Gemert

16/07/2010 13:33:05
Quote Anchor link
Oh, oke. Dan zal ik mijn MAMP maar update. Dan zal het ook daardoor wel gekomen zijn dat het bedrijf waar de website staat laatst een update hebben uitgevoerd en daarom hij het een paar weken geleden nog wel deed en sinds een paar dagen niet meer.

Maar dan weet ik dat voortaan! Bedankt voor de hulp & uitleg.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.