Image upload werkt offline wel, online niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »
Femke van Gemert

Femke van Gemert

15/07/2010 20:18:41
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben bezig met een site waarbij in het CMS een image upload functie zit. Deze werkte tot een paar weken geleden goed, maar opeens nu niet meer. Wat nog raarder is, is dat precies dezelfde code offline wel goed werkt, maar online niet.

Ik heb zelf al van alles geprobeerd, maar hij lijkt heel het script niet uit te voeren online.. kan dat liggen aan de server waarop de site staat?

Mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
<?php
                
include ('include/connection.php');
session_start();
error_reporting(E_ALL);

$id = $_SESSION['id']; //zelfde als personeelsnummer
$ingelogdnaam = $_SESSION['ingelogdnaam']; //zelfde als naam

if (!$_SESSION['login_oke'])
{

header("Location: index.php");
exit;
}


if (isset($_GET['uitloggen']))
{

session_destroy();
//$_SESSION['login_oke'] = FALSE;
header("Location: index.php");
exit;
}

?>



<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>
    <title>Innplate CMS - Apparatuur toevoegen</title>
        <!-- informatie voor zoekmachines -->
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
    <meta name="description" content="Multivalent: plating, etching and more" />
    <meta name="keywords" content="multivalent, plating, etching, reel-to-reel, conversion, anodizing, pickling" />
    <meta name="author" content="Femke van Gemert" />
    <!-- roep de stylesheet aan -->
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="mystyle.css" media="screen" />
    
<!-- TinyMCE -->
<script type="text/javascript" src="jscripts/tiny_mce/tiny_mce.js"></script>
<script type="text/javascript">
    tinyMCE.init({
        mode : "textareas",
        theme : "simple"
    });
</script>
<!-- /TinyMCE -->

</head>

<body>

    <!-- header -->
    <div id="header">
    </div>
        
    <div id="contentcontainer">
    
    <!-- menu -->
    <div id="menu">
        <?php include("include/menu.php"); ?>
    </div>
    
    <!-- begin content div -->
    <div id="content">        
            
            <h1>Nieuw apparatuur toevoegen</h1>
            
            <form action="<?php $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" enctype="multipart/form-data" method="post">
            <table border="0">
            <tr>
                <td>
                    <label for="titel">Titel:</label>
                </td>
                <td>
                    <input name="titel" type="text" value="<?php echo $titeltekst; ?>" />
                </td>
            </tr>
            <tr>
                <td>
                    <label for="inhoud">Tekst:</label>
                </td>
                <td>
                    <textarea name="inhoud" rows="10" cols="85"><?php echo $inhoudtekst; ?></textarea>
                </td>
            </tr>
            <tr>
                <td>
                    <label for="foto">Foto</label>
                </td>
                <td>
                    <p>Mag leeg gelaten worden!</p>
                </td>
            </tr>
            <tr>
                <td>
                    
                </td>
                <td>
                    <input type="file" name="foto">
                </td>
            </tr>
            <tr>
                <td>
                    <label for="zoekindex">Zoekindex:</label>
                </td>
                <td>
                    <select id="zoekindex" name="zoekindex">
                        <option value="1">Mag wel gevonden worden door een zoekopdracht</option>
                        <option value="0">Mag niet gevonden worden door een zoekopdracht</option>
                    </select>
                </td>
            </tr>
            <tr>
                <td>
                    <label for="taal">Taal:</label>
                </td>
                <td>
                    <select id="taal" name="taal">
                        <option value="nederlands">Nederlands</option>
                        <option value="engels">Engels</option>
                    </select>
                </td>
            </tr>
            
            <tr>
                <td colspan="2" align="right">
                    <input type="submit" name="toevoegen" value="Toevoegen" />
                </td>
            </tr>
            
            </table>
            </form>
        
            <?php
            
            if(isset($_POST['toevoegen']) && ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"))
            {
                    
                if(!empty($_POST['titel']))
                {

                    $titelpost=$_POST['titel'];
                    $inhoudpost=$_POST['inhoud'];
                    $zoekindexpost=$_POST['zoekindex'];
                    $categoriepost="apparatuur";
                    $taalpost=$_POST['taal'];
                    $datumtoegevoegd=date("Y-m-d H:i:s");
                    
                    $path = "images/fotoapparatuur/";
                    
                    if (is_uploaded_file($HTTP_POST_FILES['foto']['tmp_name']))
                    {
                
                        if (($HTTP_POST_FILES['foto']['type']=="image/gif") || ($HTTP_POST_FILES['foto']['type']=="image/pjpeg") || ($HTTP_POST_FILES['foto']['type']=="image/bmp") || ($HTTP_POST_FILES['foto']['type']=="image/jpeg") || ($HTTP_POST_FILES['foto']['type']=="image/png"))
                        {
    
                            $res = copy($HTTP_POST_FILES['foto']['tmp_name'],$path.$HTTP_POST_FILES['foto']['name']);

                            if (!$res)
                            {

                                $aFout[] = "Het uploaden van de foto ging fout";
                            }

                            else
                            {
                                $fotopost = "images/fotoapparatuur/" .$HTTP_POST_FILES['foto']['name'];
                            }
                        }

                        else
                        {
                            $aFout[] = "U mag alleen afbeeldingen uploaden";
                        }
                    }

                    else
                    {
                        $fotopost = "geenfoto";
                    }

                    
                    if(!empty($aFout))
                    {

                        $errors = '<ul class="fout">';
                        foreach($aFout as $sFout)
                        {

                            $errors .= "<li>".$sFout."</li>\n";
                        }

                        $errors .= '</ul>';
                        echo '<p>Het volgende ging mis:</p>';
                        echo $errors;
                    }

                    else
                    {
                        $toevoegen="INSERT INTO teksten (titel, inhoud, foto, datum, categorie, zoekindex, taal) VALUES ('$titelpost', '$inhoudpost', '$fotopost', '$datumtoegevoegd', '$categoriepost', '$zoekindexpost', '$taalpost')";
                        $resulttoevoegen = mysql_query($toevoegen);
                        
                        if(!$resulttoevoegen)
                        {

                            echo "Er is iets misgegaan. Mysql error: " . mysql_error();
                        }

                        else
                        {
                            echo '<br />Apparatuur toegevoegd, je wordt nu door gelinkt naar het apparatuur overzicht.';
                            echo "<meta http-equiv='refresh' content='3; URL=apparatuurbeheer.php'>";
                        }
                    }
                }

                else
                {
                    echo 'Je bent vergeten iets in te vullen!';
                }
            }

            
            ?>

            
    <!-- einde content div -->    
    </div>

    <!-- einde content container -->
    </div>
    
    <!-- even de floats clearen -->
    <div style="clear:both;"></div>
    
    <!-- footer -->
    <div id="footer">
        <?php include("include/footer.php"); ?>
    </div>

</body>

</html>
</html>


Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen!
Gewijzigd op 15/07/2010 20:19:31 door Femke van Gemert
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:31:58
 
- SanThe -

- SanThe -

15/07/2010 20:38:23
Quote Anchor link
Gebruik $_FILES['..'] in plaats van $HTTP_POST_FILES['..'].
Script is gevoelig voor SQL-Injection.
 
Femke van Gemert

Femke van Gemert

16/07/2010 12:03:06
Quote Anchor link
Het werkt! Maar waarom werkt $HTTP_POST_FILES['..'] in eens niet meer en $_FILES['..'] wel?

En ja dat weet ik, dat moet ik nog veilig maken, dat moet eigenlijk eerst, maar ik wilde eerst een upload functie werkend hebben :)
 
Mick ForSure

Mick ForSure

16/07/2010 12:09:09
Quote Anchor link
is de juiste map gechmod?
 
- Mark -

- Mark -

16/07/2010 12:11:35
Quote Anchor link
$HTTP_POST_FILES['..'] is verouderd en word uitgefaseerd.
 
Niels K

Niels K

16/07/2010 12:27:41
Quote Anchor link
"Maar waarom werkt $HTTP_POST_FILES['..'] in eens niet meer en $_FILES['..'] wel?
"

Heb je localhost een verouderde versie van php. of heb je in php.ini aanstaan dat $HTTP_POST_FILES mogelijk is?

Ik gok zo maar wat, maar ik denk dat het probleem daar ligt.
 
Femke van Gemert

Femke van Gemert

16/07/2010 13:33:05
Quote Anchor link
Oh, oke. Dan zal ik mijn MAMP maar update. Dan zal het ook daardoor wel gekomen zijn dat het bedrijf waar de website staat laatst een update hebben uitgevoerd en daarom hij het een paar weken geleden nog wel deed en sinds een paar dagen niet meer.

Maar dan weet ik dat voortaan! Bedankt voor de hulp & uitleg.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.