Image uploaden in form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pol Demol

Pol Demol

25/05/2011 19:53:39
Quote Anchor link
Hallo iedereen!

Ik sukkel een beetje met een formuliertje.

Op mijn website is het dus de bedoeling dat een persoon zich kan registreren en een afbeelding kan uploaden als profielfoto.
Ik zou dat graag zien gebeuren in één en hetzelfde formulier.

Dus iets in de aard van:
-------------------------------
Naam: <input>
Voornaam: <input>

Foto: <BLADER> <UPLOADEN>

<VERZENDEN>
-------------------------------

Dus je vult je naam en voornaam in, dan moet je een foto aanduiden, die wordt geüpload en dan kan je drukken op Verzenden. "Verzenden" betekent dan dat de naam en voornaam in een database worden gestoken en uiteraard ook in dezelfde tabel een link naar de foto zodat ik deze nadien kan linken.

Hoe kan ik dit aanpakken?

Thx!
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 12:23:55
 
- SanThe -

- SanThe -

25/05/2011 20:24:34
Quote Anchor link
Dit is ontzettend standaard. Kijk eens rond naar tutorials en reeds bestaande scriptjes.
 
Pol Demol

Pol Demol

25/05/2011 20:27:12
Quote Anchor link
- SanThe - op 25/05/2011 20:24:34:
Dit is ontzettend standaard. Kijk eens rond naar tutorials en reeds bestaande scriptjes.


Ik vond niet meteen wat ik vond, dus misschien kan je me dan een link geven naar het correcte script/tutorial. Dank je!
 
Uiid -

Uiid -

25/05/2011 20:29:11
Quote Anchor link
Je hebt een DB tabel nodig, daarin zet je de geposte : naam en voornaam.
dan controleer je de file en verplaats je die. (ikzelf ben een heel eind gekomen met deze tut http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/uploadsysteem/705/uploaden-php/1859/%5d/
je verplaatse de foto bijvoorbeeld zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php  move_uploaded_file($Foto['tmp_name'],  "fotomap/"  .$Foto['name']);?>


en dan plaats je de link in de database:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$Fotonaam
= "fotomap/" $Foto['name'];
mysql_query ( "UPDATE login SET foto = '$Fotonaam' WHERE ...='...'") or die (mysql_error());
oke in mijn geval moest ik dus updaten ik neem aan dat jij dat zelf wel kan veranderen
?>

(geen rekening met injectie gehouden)


hier moet je een eind mee komen.
Gewijzigd op 25/05/2011 20:33:07 door Uiid -
 
Roel -

Roel -

25/05/2011 20:33:37
Quote Anchor link
move_uploaded_file() is zelden veilig!
 
Pol Demol

Pol Demol

25/05/2011 20:36:31
Quote Anchor link
- -- op 25/05/2011 20:29:11:
Je hebt een DB tabel nodig, daarin zet je de geposte : naam en voornaam.
dan controleer je de file en verplaats je die. (ikzelf ben een heel eind gekomen met deze tut http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/uploadsysteem/705/uploaden-php/1859/%5d/
je verplaatse de foto bijvoorbeeld zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php  move_uploaded_file($Foto['tmp_name'],  "fotomap/"  .$Foto['name']);?>


en dan plaats je de link in de database:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$Fotonaam
= "fotomap/" $Foto['name'];
mysql_query ( "UPDATE login SET foto = '$Fotonaam' WHERE ...='...'") or die (mysql_error());
oke in mijn geval moest ik dus updaten ik neem aan dat jij dat zelf wel kan veranderen
?>

(geen rekening met injectie gehouden)


hier moet je een eind mee komen.





Het gaat me nu net om die integratie van het uploaden in het formuliertje :) Dat weet ik niet hoe dat moet...
 
Roel -

Roel -

25/05/2011 20:36:55
Quote Anchor link
move_uploaded_file() is zelden veilig!
 
Dennis meijer

dennis meijer

25/05/2011 21:20:04
Quote Anchor link
@Roel

hoe upload jij bestanden naar de server dan? Wat wel veilig is?
 
- SanThe -

- SanThe -

25/05/2011 21:24:59
Quote Anchor link
Roel van de Water op 25/05/2011 20:33:37:
move_uploaded_file() is zelden veilig!


Leg eens uit.
 
Anny php

anny php

26/05/2011 05:36:29
Quote Anchor link
Heb je een aantal gratis php image gallery scripts?
Check de site voor meer info.
http://www.phpkode.com/scripts/category/php-image-galleries/
 
Rick van Riel

Rick van Riel

26/05/2011 09:23:27
Quote Anchor link
Kijk hier is naar jongens dit is een hele uitleg van hoe je een upload script in elkaar zet.

http://www.pfz.nl/wiki/uploaden/
Gewijzigd op 26/05/2011 09:24:42 door Rick van Riel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.