image width en height echoen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marc

marc

15/10/2007 12:04:00
Quote Anchor link
Bestaat er een functie die hoogte en de breedte van een afbeelding uitleest
zoiets als dit:

echo image("plaatje.jpg","width");
output: 300

echo image("plaatje.jpg","height");
output: 240
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 12:15:37
 
TJVB tvb

TJVB tvb

15/10/2007 12:11:00
Quote Anchor link
Wat zegt google
 
Bo az

Bo az

15/10/2007 12:20:00
Quote Anchor link
Google is een beetje omslachtig als je iets voor php zoekt kan je beter meteen op php.net kijken.

Daar zie je dat je o.a. getimagesize() , imagesx() en imagesy() hebt afhankelijk van de situatie.
 
GaMer B

GaMer B

15/10/2007 12:24:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
function image($image,$whichOne)
{

    $value = null;
    $res = getimagesize($image);
    if(strtolower($whichOne) == "width")
    {

        $value = $res[0];
    }

    elseif(strtolower($whichOne) == "height")
    {

        $value = $res[1];
    }

    return $value;
}

echo image("plaatje.jpg","width"); // als voorbeeld
?>
 
TJVB tvb

TJVB tvb

15/10/2007 12:24:00
Quote Anchor link
Boaz ik weet dat php.net heel handig is als je de functies weet. Maar als je die niet weet is google (volgens mij) handiger. Vaak krijg je dan meteen een link naar de goede pagina op php.net (net zoals nu)
 
GaMer B

GaMer B

15/10/2007 12:28:00
Quote Anchor link
TJVB schreef op 15.10.2007 12:24:
Boaz ik weet dat php.net heel handig is als je de functies weet. Maar als je die niet weet is google (volgens mij) handiger. Vaak krijg je dan meteen een link naar de goede pagina op php.net (net zoals nu)

Klopt. Eerste hit op google met de link die je net gaf krijg je dit al:
Quote:
I made up this script that seems to do the trick.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php $image = "absolute/path/to/image/image.jpg"; $size = getimagesize("$image"); $height = $size[1]; ...[/quote]
Met als link naar php.net/getimagesize
 
Marc

marc

15/10/2007 14:20:00
Quote Anchor link
supper jongens dit zocht ik, bedankt!
 
PHP erik

PHP erik

15/10/2007 14:38:00
Quote Anchor link
Het is slimmer om gewoon zo te doen:

list($width, $height) = getimagesize('afbeelding.jpg');

Dan hoeft ie niet 2 keer het bestand aan te roepen.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

15/10/2007 14:38:00
Quote Anchor link
marc schreef op 15.10.2007 14:20:
supper jongens dit zocht ik, bedankt!


Graag gedaan! :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.