imagecolloralocate() bij gif loopt mis (kleur)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom Beuckelaere

Tom Beuckelaere

15/09/2007 19:54:00
Quote Anchor link
Beste leden,

Ik heb al met succes een prachtige werkende captcha gemaakt, nu maak ik een buttongenerator op basis van bestaande gifs, echter duikt een raar fenomeen op. Als ik tekst toevoeg aan de bestaande gif dan gebeurt het (niet altijd, soms is het correct) dat de kleur van de tekst niet de kleur is die ik heb opgegeven. Ik wil vb zwarte tekst op een rood plaatje dan krijg ik tekst in bijna hetzelfde rood dan dat van op het plaatje. Iemand bekend met dit probleem? Het is allicht vrij vervelend,

hartelijk bedankt voor de hulp,

Tom
ps. ik heb nog geen online demo daar mijn host sinds deze namiddag is weggevallen :s

Een stukje uit de class waar het allemaal gebeurd(e)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

class Generate {
    
    private $button;
    
    public function __construct($font,$size,$image,$color,$text){
        
        $this->constructImage($font,$size,$image,$color,$text);
        return $this->button;
    }

    
    private function constructImage($font,$size,$image,$color,$text){
                        
        $button = imagecreatefromgif($image);
        $x = 15;        
        $y = imagesy($button) - (imagesy($button)-$size)/2;
        $col = imagecolorallocate($button,hexdec($color[1]).hexdec($color[2]),hexdec($color[3]).hexdec($color[4]),hexdec($color[5]).hexdec($color[6]));
                
        imagettftext($button,$size,0,$x,$y,$col,$font,$text);
        header("Content-type: image/gif");
        $this->button = imagegif($button);
        imagedestroy($button);        
    }
}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tom Beuckelaere
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:11:00
 
Tom Beuckelaere

Tom Beuckelaere

16/09/2007 20:31:00
Quote Anchor link
bump :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.