ImageMagick en PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tim

Tim

05/09/2008 19:06:00
Quote Anchor link
Mijn host heeft vandaag ImageMagick voor mij geinstaleerd, maar ik krijg bij het resizen van een foto steeds de error,

Call to undefined function ImageCreateFromJpeg()

Dit is het resize script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
    function resizeimage( $image, $output, $newWidth, $newHeight = 0, $quality = 100)
    {

        // Figure out the filetype
        $typeArray = getimagesize($image);
        if ($typeArray == FALSE) return;
        
        $srcImage = "";
        switch ($typeArray[2])
        {
            case
1: // gif
                $srcImage = ImageCreateFromGif( $image );
                break;
            case
2: // jpg
                $srcImage = ImageCreateFromJpeg( $image );
                break;
            case
3: // png
                $srcImage = ImageCreateFromPng( $image );
                break;
        };

        if ($srcImage == "") return; // failed
        
        // Obtain the original image height and width

        $srcWidth  = ImageSX( $srcImage );
        $srcHeight = ImageSY( $srcImage );
    
        $destWidth = $newWidth;
        $destHeight = $newHeight;

        // preserve aspect ratio if $newHeight = 0
        if ($newHeight == 0)
        {

            $destHeight = $srcHeight * ($newWidth / $srcWidth);
        }


        $geometry = $destWidth . "x" . $destHeight;
        global $DOCUMENT_ROOT;
        $convert_prog = "/usr/local/bin/convert";
        @
unlink($f_output);
        $system = "$convert_prog -size $geometry $image -resize $geometry -quality $quality $output";
        #print($system."<br>");
        system($system);
    }

?>


Iemand een sugestie?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:46:33
 

05/09/2008 19:12:00
Quote Anchor link
'T is een gd functie, zoals je op ref.image en ImageCreateFromJpeg kunt zien.
 
Tim

Tim

05/09/2008 19:28:00
Quote Anchor link
Is er een manier om te kijken of ImageMagick goed geinstaleerd is?
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

05/09/2008 19:30:00
Quote Anchor link
phpinfo()?
 

05/09/2008 19:30:00
Quote Anchor link
Tim schreef op 05.09.2008 19:28:
Is er een manier om te kijken of ImageMagick goed geinstaleerd is?

Staan wel voorbeeldjes op php.net dacht ik, gewoon daar eentje van testen.
 
Tim

Tim

05/09/2008 19:34:00
Quote Anchor link
Ja die had ik idd gevonden, geen van de testjes doet iets, en ik had al gezocht in de phpinfo, (weet niet goed waar naar ik moet zoeken) maar in iedergeval geen IM of iets wat er op lijkt.
 
Tim

Tim

08/09/2008 12:34:00
Quote Anchor link
Hej allemaal,

Ik heb nu dit gebruikt voor het aanmaken van een verkleind plaatje.:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
header('Content-type: image/jpeg');

$image = new Imagick('image.jpg');
$image->resizeImage(500,333,Imagick::FILTER_LANCZOS,1);
$image->writeImage('image2.jpg');

?>


Alleen nu blijven de proportions niet goed, is er een mogelijkheid te verkleinen met behoud van formaat? Ik kan dit nergens vinden.

Gr Tim
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.