img in e-mail gmail en outlook

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan R

Jan R

13/08/2019 10:47:40
Quote Anchor link
Hi,

Ik probeer een afbeelding toe te voegen aan html mail. Ik werk met PHPMailer
hieronder de bodytext in outlook.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
Toernooileider,<br><br>Jan laat weten dat Jan niet kan komen op dinsdag  3 september 2019<br>Opmerking: <b></b>
<br>Tegenstander: <b>niet opgegeven</b>

<br><br>De website<br><hr><img src="https://www.janr.be/logo.php?id=0">
<br><b>info</b> IP: x.x.x.x
<br>


In gmail heb ik perfect mijn logo echter in outlook staat er een kruis ook als ik de afbeeldingen download. Moet er iets speciaal gedaan worden voor outlook?

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:47:16
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/08/2019 10:51:13
Quote Anchor link
Ik meen dat daar een knopje is om externe afbeeldingen toestaan. Als het statische afbeeldingen zijn, kan je die ook wel embedden via een BLOB-veld.
Gewijzigd op 13/08/2019 10:51:34 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

13/08/2019 10:59:00
Quote Anchor link
Sorry maar plots vond ik onderstaande link en dat was de oplossing

https://answers.microsoft.com/nl-nl/office/forum/office_2010-outlook/outlook-geeft-geen-afbeeldingen-in-e-mails/c0a5c050-d05b-48da-b8c7-6882e3abbc7c?auth=1

Toevoeging op 13/08/2019 10:59:52:

- Ariën - op 13/08/2019 10:51:13:
Ik meen dat daar een knopje is om externe afbeeldingen toestaan. Als het statische afbeeldingen zijn, kan je die ook wel embedden via een BLOB-veld.


Dat knopje is nu een lijn met tekst en hielp niet.

toch bedankt
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

13/08/2019 12:07:02
Quote Anchor link
Als je met dat "?id=0" iets ala tracking wilt doen ("is de mail gelezen?") dan kan het niet anders, maar zelf embed ik afbeeldingen altijd in de mail (CID bijlage). Dan wordt ie gewoon altijd weergegeven (je mail wordt wel wat groter omdat de afbeelding elke keer als bijlage wordt meegestuurd - dus afbeelding klein houden).
 
Jan R

Jan R

13/08/2019 13:12:21
Quote Anchor link
het logo is altijd 30X30. het id is een idee voor de toekomst om meerdere andere logo's te hebben.

Nu is het niet meer dan JR maar met 2 kleuren :)
 
Michael -

Michael -

13/08/2019 13:46:22
Quote Anchor link
Ik ben het eens met Rob.
Afbeeldingen in je mail kun je het beste embedden. Dit is het meest compatible en zo werkt het offline ook gewoon. Mocht je ooit afbeeldingen van je server verwijderen/verplaatsen/hernoemen etc, dan heeft dat geen invloed.

Edit:
Zie ook deze link

$mail->AddEmbeddedImage('img/logo.jpg', 'logo');
<img src="cid:logo" alt="JR">
Gewijzigd op 13/08/2019 13:51:01 door Michael -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.