Img link CSS

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Baken

Baken

01/07/2007 23:34:00
Quote Anchor link
Mensen,

Ik gebruik de volgende CSS om een "linkback" button te maken:

a.img_linkback {
background-image: url(../img/paginaterug.jpg);
}

a:hover.img_linkback {
background-image: url(../img/paginaterug_over.jpg);
}

Echter hoe roep ik deze in HTML aan zodat je de img zie?

Werkt niet goed: <a href='' class='img_linkback' alt=''></a>

Bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Baken
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 10:35:40
 
B a s
Beheerder

B a s

01/07/2007 23:46:00
Quote Anchor link
Hoi Baken,

Zoals je het hier schrijft klopt het, alleen is dit niet de manier om dit te doen. Want als je een linkje hebt zoals jij dat hier als voorbeeld gebruikt:

<a href="" class="img_linkback" alt=""></a> dan zie je dus niets. Waar moet de achtergrond afbeelding dan getoond worden?

Wanneer je er een 'width' en een 'height' bijgeeft (bij de class .img_linkback) dan zul je meer resultaat zien denk ik.
 
Baken

Baken

01/07/2007 23:52:00
Quote Anchor link
Ja dat zou je zeggen hè? Maar dat is niet zo...het enige wat helpt is wat tekst te zetten in de link, maarre dat is natuurlijk niet de bedoeling, en zie je het plaatje niet meer...

Bedankt.
 
Thijs X

Thijs X

02/07/2007 01:00:00
Quote Anchor link
Als je display:block toevoegd zou het moeten werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
a.img_linkback {
    background-image: url(../img/paginaterug.jpg);
    width: px;
    height: px;
    display: block;
}

<a href="" class="img_linkback" alt="">&nbsp;</a>


Wel even de width en height van je afbeelding gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.