IMG tag controleren op grote

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Redmar

Redmar

16/03/2005 20:10:00
Quote Anchor link
Sorry als het onderwerp beetje onderduidelijk is.
Ik heb een forum, die de tag [*img] code [*/img] (zonder de *) heeft. Nu zag ik op got.tweakers.net dat die de img tag controleren op grote. En als ie groter is dan de lay out hem verkleinen en er een berichtje onderzetten. Ik heb me echt rot gezocht over hoe ik dat op me eigen forum zou kunnen doen.

Mischien weet een van jullie die code, of hoe je zo iets moet aanpakken.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:58:12
 

16/03/2005 21:18:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je de afbeelding moet opvragen in PHP, groote controleren en evt actie ondernemen.

of

Iets met CSS, max-weidth of max-height bestaan volgens mij in CSS
 
Redmar

Redmar

16/03/2005 22:59:00
Quote Anchor link
Oke.. ik zal eens onderzoek doen naar CSS. Natuurlijk hou ik phphulp op de hoogte, en post hier de oplossing. Als ik die vind :)
 
Tineau

tineau

16/03/2005 23:04:00
Quote Anchor link
http://nl2.php.net/getimagesize

edit voor luie mensen :D
Gewijzigd op 16/03/2005 23:04:00 door tineau
 

16/03/2005 23:06:00
Quote Anchor link
Kan iemand ffies mijn probleem checkuh met mommafuck enz.?
 

03/04/2005 19:23:00
Quote Anchor link
Afbeelding
 
Onbekend onbekend

onbekend onbekend

03/04/2005 19:26:00
Quote Anchor link
Volgens mij is er iets als maxwidht/maxheight of iets dergelijks (in css?)
 
Redmar

Redmar

03/04/2005 20:09:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
$artikel = preg_replace("/(\[img\])(.*)(\.gif|\.jpg]|\.png)(\[\/img\])/esiU", checkimage("\\1"), $artikel);

function checkimage($url){
  $size=GetImageSize($url);
   $sizey = $size[0];
   $sizex = $size[1];

   if ($sizey>200){
   $deel= $sizey/200;
   $height = $sizey/$deel;
   $width = $sizex/$deel;
   }else{
   $height = $sizey;
   $width = $sizex;
   }
   $url= "<img src=\"$grootte\" border=\"0\" height=\"$height\" width=\"$width\">";
   return $url;
   }

Mischien is dit wat voor sommige mensen? Bij mij werkt het jammer genoeg nog niet helemaal..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.