Img uploaden via url.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »
Matshofman

matshofman

10/02/2008 22:33:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil graag een plaatje kunnen uploaden door een url in te voeren. Ik heb nu al gewoon via <input type='file' blablabla> maar ik wil dat het ook met in url kan. Hoe doe ik dat?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:30:35
 
Naam Loos

Naam Loos

10/02/2008 22:34:00
Quote Anchor link
kun je iets speciefieker zijn, waar heen moet het plaatje: database of wat??
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/02/2008 08:19:00
Quote Anchor link
Mats, je bedoelt afbeeldingen van je eigen computer? Dat is niet mogelijk via een url, daar zul je altijd een <input type="file"> voor moeten gebruiken.

Als de betreffende afbeeldingen al online staan daarentegen is het wel weer mogelijk. Met PHP zou je dan het plaatje in kunnen lezen en opslaan op je eigen server. Waarschijnlijk moet je dat met file_get_contents() en de juiste headers wel lukken.

ps. @Bram: sla het liefst nooit afbeeldingen of bestanden direct in de database op. Zet ze gewoon op je server en plaats alleen de bestands of eventueel locatie in je database.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

11/02/2008 11:54:00
Quote Anchor link
Ik las laatst een artikel over de voor- en nadelen van afbeeldingen opslaan op de harddisk of in een database (blob's) en eigenlijk hebben ze allebei voor- en nadelen en is 't gewoon een persoonlijke keuze..
 
Frank -

Frank -

11/02/2008 12:06:00
Quote Anchor link
@Gerben: Plaatjes in de database opslaan heeft alleen voordelen wanneer je in de BLOB op bitniveau vergelijkingen wilt gaan doen. Wanneer je de plaatjes alleen maar gebruikt om ze later weer te kunnen geven, zijn er alleen maar nadelen verbonden aan het opslaan in een BLOB: Vreet database-ruimte, maakt de database langzamer en je zult altijd met extra headers aan de slag moeten. Er is niet 1 voordeel te vinden!

Zelfs het weggooien van het bestand kan via de database, in PostgreSQL kun je dat doen met een stored procedure in bv. PL/perl of PL/Python.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/02/2008 12:49:00
Quote Anchor link
phpbram schreef op 10.02.2008 22:34:
kun je iets speciefieker zijn, waar heen moet het plaatje: database of wat??

Lijkt me op het filesystem gewoon. Waarom in een databas opslaan?
 
Lode

Lode

11/02/2008 12:57:00
Quote Anchor link
Als het hebt over uploaden van images via een http:// adres.
Tja dat kan wel met fopen(); of curl o.i.d.

Misschien voor een admin een optie maar zou dit zeker niet door bezoekers toelaten! Gezien de nodige beveiligsrisico's.

Over het opslaan van afbeeldingen in een database als blob ben ik het volledig met Frank eens.
Afbeelding verandert toch niet meer meestal na upload?!
Beetje zonde om dan iedere keer ook nog eens een datbase verbindingen te moeten gaan maken... Buiten de eerder genoemde nadelen?

Waarom ze je bitwise een afbeelding willen vergelijken eigenlijk? Voor injectie met code ?
 
Frank -

Frank -

11/02/2008 13:31:00
Quote Anchor link
@Lode: Met dat soort vergelijkingen kun je patronen achterhalen en kun je dus achterhalen of je met een originele foto te maken zou kunnen hebben, of dat men aan het knippen en plakken is geweest (denk aan photoshop). Ook gezichtsherkenning en dat soort zaken zijn dan in de database af te handelen.

Maar goed, dat zijn zeer gespecialiseerde toepassingen die je niet even op een maandagochtend inelkaar draait.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/02/2008 15:47:00
Quote Anchor link
Quote:
Beetje zonde om dan iedere keer ook nog eens een datbase verbindingen te moeten gaan maken... Buiten de eerder genoemde nadelen?
Tja, de database verbinding zul je toch moeten maken aangezien je hoogstwaarschijnlijk de bestandsnaam wel in de database kwijt wilt, bovendien zal in de meeste gevallen de databaseverbinding toch al aanwezig zijn. Maar dat dit nadeel eigenlijk niet bestaat neemt natuurlijk nog niet weg dat je geen afbeeldingen in een database op moet slaan.
 
Matshofman

matshofman

12/02/2008 20:53:00
Quote Anchor link
Ik reageer een beetje laad en zie dat er veel mensen gereageerd hebben ik zal nog even precies zeggen wat ik bedoel.

Ik wil dat als je bijvoorbeeld het logo van PHPHulp zo willen uploaden dat je dan gewoon de URL van het plaatje kan intypen http://phphulp.nl/imgs/header/logo.gif en dus niet eerst op je eigen PC moet opslaan en dan uploaden.

@Blanche hoe doe ik dat dan met file_get_contents() ?
 
Jimmy Arts

jimmy Arts

12/02/2008 21:04:00
Quote Anchor link
Dus je wilt een bestand op een externe locatie verplaatsen naar je server?
misschien heb je hier iets aan: http://nl.php.net/manual/nl/function.copy.php
 
Matshofman

matshofman

12/02/2008 21:26:00
Quote Anchor link
het plaatje moet ook nog door een resize script heen en ik denk niet dat dat kan met copy. Dit is dat resize script

http://www.white-hat-web-design.co.uk/articles/php-image-resizing.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php
 
class SimpleImage {
  
   var
$image;
   var
$image_type;
 
   function
load($filename) {
      $image_info = getimagesize($filename);
      $this->image_type = $image_info[2];
      if( $this->image_type == IMAGETYPE_JPEG ) {
         $this->image = imagecreatefromjpeg($filename);
      }
elseif( $this->image_type == IMAGETYPE_GIF ) {
         $this->image = imagecreatefromgif($filename);
      }
elseif( $this->image_type == IMAGETYPE_PNG ) {
         $this->image = imagecreatefrompng($filename);
      }
   }
   function
save($filename, $image_type=IMAGETYPE_JPEG, $compression=75, $permissions=null) {
      if( $image_type == IMAGETYPE_JPEG ) {
         imagejpeg($this->image,$filename,$compression);
      }
elseif( $image_type == IMAGETYPE_GIF ) {
         imagegif($this->image,$filename);        
      }
elseif( $image_type == IMAGETYPE_PNG ) {
         imagepng($this->image,$filename);
      }
  
      if( $permissions != null) {
         chmod($filename,$permissions);
      }
   }
   function
output($image_type=IMAGETYPE_JPEG) {
      if( $image_type == IMAGETYPE_JPEG ) {
         imagejpeg($this->image);
      }
elseif( $image_type == IMAGETYPE_GIF ) {
         imagegif($this->image);        
      }
elseif( $image_type == IMAGETYPE_PNG ) {
         imagepng($this->image);
      }  
   }
   function
getWidth() {
      return imagesx($this->image);
   }
   function
getHeight() {
      return imagesy($this->image);
   }
   function
resizeToHeight($height) {
      $ratio = $height / $this->getHeight();
      $width = $this->getWidth() * $ratio;
      $this->resize($width,$height);
   }
   function
resizeToWidth($width) {
      $ratio = $width / $this->getWidth();
      $height = $this->getheight() * $ratio;
      $this->resize($width,$height);
   }
   function
scale($scale) {
      $width = $this->getWidth() * $scale/100;
      $height = $this->getheight() * $scale/100;
      $this->resize($width,$height);
   }
   function
resize($width,$height) {
      $new_image = imagecreatetruecolor($width, $height);
      imagecopyresampled($new_image, $this->image, 0, 0, 0, 0, $width, $height, $this->getWidth(), $this->getHeight());
      $this->image = $new_image;  
   }      
}

?>
 
Jimmy Arts

jimmy Arts

12/02/2008 21:31:00
Quote Anchor link
dan moet je de afbeelding denk ik in een http://nl.php.net/manual/nl/function.tmpfile.php
zetten en dan kopieeren
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/02/2008 21:36:00
Quote Anchor link
Ik zie het probleem eigenlijk niet. Plaatje uploaden, resizen en de naam in je DB zetten en klaar ben je.
 
Matshofman

matshofman

12/02/2008 22:07:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 12.02.2008 21:36:
Ik zie het probleem eigenlijk niet. Plaatje uploaden, resizen en de naam in je DB zetten en klaar ben je.


Het uploaden via url (http://example.com/plaajte.jpg) en dan nog resizen is het probleem.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/02/2008 22:10:00
Quote Anchor link
De url http://example.com/plaatje.jpg is gewoon een rechstreekse link naar een jpg bestand. Op die manier kun je niets uploaden. Je hebt een upload script nodig, naast dat resize script dat je al hebt. Kijk eens naar dit upload script van mij.
 
Matshofman

matshofman

13/02/2008 16:29:00
Quote Anchor link
maar hoe zou ik dat dan kunnen combineren?
 
- wes  -

- wes -

13/02/2008 16:38:00
Quote Anchor link
wat wil je nou precies? een url invoeren en dat automatisch iets wordt geupload oid?
 
Matshofman

matshofman

13/02/2008 16:54:00
Quote Anchor link
ja én dat hij door mijn resize script heen gaat
 
Leon Kunst

Leon Kunst

11/04/2008 12:17:00
Quote Anchor link
Ikzelf heb ook gewoon alleen de url in de database,

opvragen is dan gewoon zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
print '<img src="'.$ploatje.'"  .....
?>


en als ik het plaatje wil verwijderen, is het gewoon;

record verwijderen uit database
en
Unlink(); gebruiken om plaatje uit een map te verwijderen.

werkt snel en makkelijk!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.