[img] wordt niet goed geplaatst

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris

Chris

24/08/2007 13:03:00
Quote Anchor link
Goedemiddag,,

Ik wil in mijn layout waar ik weer mee verder ben gegaan onderin van die plaatjes zetten, zoals php-powered en dergelijke.

hoe dan ook, in de footer van mijn layout wil ik alle tekst en plaatjes ongeveer op dezelfde lijn, zie dit plaatje.

Mijn vraag dus, moet ik dit nou via css doen? (zoja, zal ik hier dan wat code plaatsen?)

Ik hoop dat jullie me kunnen/willen helpen..

Alvast bedankt,
Chris
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 16:37:35
 
Winston Smith

Winston Smith

24/08/2007 13:08:00
Quote Anchor link
Ja, met CSS kan dat. Beetje met padding en margin spelen :)
 
Chris

Chris

24/08/2007 13:10:00
Quote Anchor link
Het probleem alleen is, is dat als ik dat doe, de tekst en het plaatje niet gelijk lopen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
                 Plaatje hier
tekst hier

en anders

                 Tekst hier
plaatje hier
                  of hier :S


Edit:
in code tags gezet
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Chris
 
Winston Smith

Winston Smith

24/08/2007 13:15:00
Quote Anchor link
Dan doe je het niet goed? :P

Je kan de tekst ook in een span stoppen, dat werkt misschien makkelijker?

Hoe heb je de code nu, incl. css?
 
Chris

Chris

24/08/2007 13:17:00
Quote Anchor link
HTML :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
                <div id="footer">
                    
                    <div id="copyleft"><p>&copy; 2007 <a href="http://hosting.scriptersdomein.nl/">Zeeuwse-Hosting</a></div>
                    <div id="copyright"><p><a href="?p=5">Disclaimer</a> <img src="images/php.png" width="80" height="15" alt="PHP-Powered"></div>
                
                </div>


CSS :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
#copyright {
    float:right;
    width:278px;
    background-color:#2D65FF;
    height:27px;
    padding-top:5px;
}

#copyright p{
    font-family:"Trebuchet MS";
    font-size:11px;
    color:#fff;
    font-weight:normal;
    text-decoration:none;
    text-align:right;
    padding-right:35px;
}

#copyright a{
    font-family:"Trebuchet MS";
    font-size:11px;
    color:#fff;
    font-weight:normal;
    text-decoration:underline;
}

#copyright a:hover{
    font-family:"Trebuchet MS";
    font-size:11px;
    color:#fff;
    font-weight:normal;
    text-decoration:none;
}

#copyright img{
    padding-top:5px;

}


Het kan heel goed dat ik iets fouts doe, ik ben geen css expert :P

Bedankt voor je hulp Kasper!
 
Niek Ha

Niek Ha

24/08/2007 14:53:00
Quote Anchor link
Edit:
Srry las niet goed :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niek Ha
 
Chris

Chris

24/08/2007 15:26:00
Quote Anchor link
:( weet niemand wat ik kan doen?
 
Wouter K

Wouter K

24/08/2007 17:10:00
Quote Anchor link
#copyright p{
font-family:"Trebuchet MS";
font-size:11px;
color:#fff;
font-weight:normal;
text-decoration:none;
text-align:right;
padding-right:35px;
height:20px;

Probeer het zo eens..
Pas dan ook overal in die balk die height aan..
(Stel het af op gewenste hoogte)

MVG
Edit:

(en ??)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Chris

Chris

24/08/2007 17:35:00
Quote Anchor link
Nee, precies hetzelfde :(
 
Wouter K

Wouter K

24/08/2007 17:38:00
Quote Anchor link
font-height: 20px;
Laatste gok voeg dit toe..
aan de copyright p.

als het toch aan de tekst ligt..
Anders ga ik een gok wagen op de plaatjes maar zet mss beter je tekst gelijk met img en niet de img met tekst


heb je al met deze padding en margin gespeelt
daar bedoel ik mee..als je er mee speelt geef dan eens een overdreven px op

#copyright img{
padding-top:150px;

}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Vincent

Vincent

24/08/2007 17:47:00
Quote Anchor link
probeer is met line-height: (hoogte van div)px; gewoon in de div zetten
 
Chris

Chris

24/08/2007 18:13:00
Quote Anchor link
Maakt ook niets uit, de tekst blijft lager dan dat plaatje :S
 
Erik Rijk

Erik Rijk

24/08/2007 18:19:00
Quote Anchor link
Stop het allebei in een <span> en geef de ene een float: left; mee en de andere een float: right;

Misschien nog gebruik maken van text-align.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

24/08/2007 18:20:00
Quote Anchor link
Je kan het plaatje dan wel omlaag krijgen denk ik, geef het plaatje eens als id "footerimg" en zet dan onderstaande in je css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
img #footerimg{
   margin-top:2px;
   }

beetje met de margin-top spelen (1px, 3px enz.) en je moet hem goed kunnen krijgen.
 
Barry

Barry

24/08/2007 19:48:00
Quote Anchor link
Volgens mij zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
#copyleft {
     float: left;
}



Groet, Barry
 
Chris

Chris

24/08/2007 19:51:00
Quote Anchor link
float: left staat hij al, de pic beweegt niet en de tekst ook niet. (bij allemaal geprobeerd :S)
 
Hein van der Wal

Hein van der Wal

25/08/2007 13:17:00
Quote Anchor link
Img, oeps, te vlug weggestuurd...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hein van der Wal
 
Hein van der Wal

Hein van der Wal

25/08/2007 13:20:00
Quote Anchor link
Chris,
Heb je hier wat aan?

CSS:

#footer {
width: 750px;
height: 40px;
border: solid 3px;
border-color: #FF0000;
background-color: #2D65FF;
}

#color {
height: 10px;
background-color: #FFFFFF
}

#copyleft{
width: 415px;
height: 20px;
border: solid 0px; border-color: #FFCC00;
padding-top: 20px;
padding-left:35px;
font-family: Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size:11px;
color:#FFFFFF;
font-weight:normal;
}

#copymiddle {
position: relative;
top: -43px;
left: 450px;
width: 100px;
height: 20px;
border: solid 0px; border-color: #000000;
padding-top: 22px;
font-family: Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size:11px;
color:#FFFFFF;
font-weight:normal;
}

#copyright {
position: relative;
top: -86px;
left: 550px;
width: 100px;
height: 20px;
border: solid 0px; border-color: #33CC00;
padding-top: 23px;
padding-left:35px;
font-family: Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size:11px;
color:#FFFFFF;
font-weight:normal;
}

a:link {
padding-left: 35px;
font-family: Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size:11px;
color:#FFFFFF;
font-weight:normal;
text-decoration: underline;
}
a:visited {
padding-left: 35px;
font-family: Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size:11px;
color:#FFFFFF;
font-weight:normal;
text-decoration: underline;
}
a:active{
padding-left: 35px;
font-family: Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size:11px;
color:#FFFFFF;
font-weight:normal;
text-decoration: underline;
}
a:hover {
padding-left: 35px;
font-family: Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size:11px;
color:#FFFFFF;
font-weight:normal;
text-decoration: underline;
}

HTML:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>PHP forum</title>
<link href="chris.css" rel="stylesheet" type="text/css">
</head>
<body>
<div id="footer">
<div id="color">
<div id="copyleft">&copy; 2007<a href="http://hosting.scriptersdomein.nl/">Zeeuwse-Hosting</a></div>
<div id="copymiddle"><a href="">Disclaimer</a></div>
<div id="copyright"><img src="php.png" width="80" height="15" alt="PHP-Powered"></div>
</div>
</div>
</body>
</html>

Werkt goed in IE. FF en Opera. Bij vergroten van het beeld geeft IE problemen. Is het daarom niet handiger zo'n footer in Phtoshop te maken?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.