implode in functie gebruiken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bryan De Baar

Bryan De Baar

17/03/2019 17:04:18
Quote Anchor link
Implode wil ik in een functie gebruiken maar krijg een error terug WARNING implode(): Invalid arguments passed on line number 3

Dit is wat ik probeer
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
function test($test = array()){
    echo implode(", ", $test);
}

test('Hallo', 'world');
?>


Werk ik zonder de functie dan gaat het wel

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
function test($test = array()){
    implode(", ", $test);
}



test('Hallo', 'world');
$arr = array('Hello','World!','Beautiful','Day!');
echo implode(", ",$arr);
[
/code]

Moet ik de invoer veranderen als ik de functie aanroep?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 12:24:38
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/03/2019 17:41:08
Quote Anchor link
> test('Hallo', 'world');

Daar voer je twee strings aan de functie. Je roept em dus verkeerd aan. De functie verwacht één parameter (niet twee) van het type array (geen string).

Dit werkt wel:
test(array('Hallo', 'world'));
Gewijzigd op 17/03/2019 17:44:20 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.