Importeren van .csv of .xls naar Database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

T B

T B

17/10/2010 14:43:22
Quote Anchor link
Hey allemaal,

Zojuist ben ik op zoek gegaan naar een script waarmee ik
een .cvs of .xls kan importeren naar mijn database d.m.v.
een upload formulier. Echter heb ik dit nog niet kunnen
vinden, de script die er zijn werken niet.

Heeft iemand toevallig ergens zo'n script gevonden?

Ik hoor het graag even, bedankt alvast!

Groeten,

Tychon
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 13:54:01
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

17/10/2010 14:50:42
Quote Anchor link
zie mijn eerdere post

Is zonder upload, maar dat is wel temaken
Gewijzigd op 17/10/2010 14:51:08 door Tobias Tobias
 
Niek s

niek s

17/10/2010 15:25:18
Quote Anchor link
voor een csv kan je natuurlijk iets bouwen met fgetcsv
 
T B

T B

17/10/2010 15:40:28
Quote Anchor link
@Tobies: Bedankt voor de tip, het is een perfect script!
Ik ga dit verder uitbouwen.
Gewijzigd op 17/10/2010 15:40:46 door T B
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

17/10/2010 15:59:15
Quote Anchor link
Niek s op 17/10/2010 15:25:18:
voor een csv kan je natuurlijk iets bouwen met fgetcsv


En dat doet je alleen als je niet met LOAD DATA uit de voeten kunt zeker?
 
T B

T B

17/10/2010 16:06:59
Quote Anchor link
Ik heb nu de volgende SQL query, waarmee ik de data in mijn db wil toevoegen.
Alleen wordt het 1e resultaat niet toegevoegd, kunnen jullie zien wat er fout is in o.a. code:

<code>
// Query
for ($row=1;$row<=$xls->rowcount();$row++) {
$names = $xls->val($row,1);
$address = $xls->val($row,2);

$query = "INSERT INTO locations SET name='$names', address='$address'";
$result = mysql_query($query);
}
</code>
Gewijzigd op 17/10/2010 16:49:48 door T B
 
Aad B

Aad B

17/10/2010 17:01:30
Quote Anchor link
beginnen met for ($row=0 ipv 1 ??
 
T B

T B

17/10/2010 17:05:51
Quote Anchor link
@Aad: Ik krijg dan wel 2 resultaten, maar het 1e resultaat is blanco. Het 2e resultaat wordt wel ingevuld.
Gewijzigd op 17/10/2010 17:06:02 door T B
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

17/10/2010 17:23:24
Quote Anchor link
Mogelijke problemen (waar ik zelf vaak tegenaan loop)
- Duplicate Entry - Wat je wil invoeren bestaat al in de database
- Regel 1 in het excel-bestand is leeg of bevat de kolom-namen. Dit geeft problemen als een kolom bv INT is

verander:
$result = mysql_query($query);
in:
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error());
dan kun je zien of er foutmeldingen zijn
 
T B

T B

17/10/2010 17:43:56
Quote Anchor link
@Tobias: Bedankt voor je reactie. Ik heb de code veranderd en nu krijg ik deze melding:

----
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 't Y', address='Buikslotermeerplein 52'' at line 1
----

Het excel-bestand moet verder in orde zijn.
Gewijzigd op 17/10/2010 17:44:11 door T B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.