In een for een foreach

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Billy

Billy

04/12/2007 11:16:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik ben al een tijdje bezig met het maken van dit loopje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$a_images
= array('image1','thumb1','image2','thumb2','spotlightimg','banner','overview');

$countimages = count($a_uploadname['image'])-1;
                for($i=0; $i <= $countimages; $i++){
                    foreach($a_images as $value){
                        if($a_uploadname['image'][$i] != 'noimage'){
                            $images[$i] = $value." = '".$a_uploadname['image'][$i]."'";
                        }
                    }
                }

?>


Maar er is 1 probleem, hij laat alleen de laatste $value zien. Dus de uitkomst is nu: overview = '764spongebob.jpg' [1] => overview = '582neverminddog.jpg' [2] => overview = '43iqaedaib7.gif' [3] ect.

Nu zet hij dus voor elke overview wat niet de bedoeling is. Weet iemand hier een oplossing voor?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 01:34:45
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2007 11:35:00
Quote Anchor link
Je gebruikt $images[$i] dus elke keer wordt die waarde overschreven in je foreach loop.

Wat wil je nu precies bereiken, want dit zit niet echt logisch in elkaar...
 
Frank -

Frank -

04/12/2007 11:40:00
Quote Anchor link
Logisch, binnen de foreach-lus zal $i nog steeds dezelfde waarde hebben. Die wordt binnen deze lus niet opgehoogd. Het ophogen van $i gebeurt pas wanneer de foreach klaar is. Vervolgens wordt de foreach nogmaals doorlopen, maar dan met een nieuwe waarde voor $i.

Rare constructie, ik heb geen idee wat je hiermee probeert te bereiken.
 
Billy

Billy

04/12/2007 13:11:00
Quote Anchor link
ik heb een upload functie deze geeft elke geuploade image naam zo door:

$a_uploadname['image'][0]
$a_uploadname['image'][1]
ect.

nu moeten de inhoud van deze array:
$a_images = array('image1','thumb1','image2','thumb2','spotlightimg','banner','overview');

voor elke image naam komen om deze in de DB te zetten, bijv.

image1 = $a_uploadname['image'][0];
image2 = $a_uploadname['image'][1];
ect

ik kom er zelf echt niet uit...
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2007 13:17:00
Quote Anchor link
Ik snap nog steeds niet precies wat je nu wilt, maar bedoel je zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$i
= 0;
foreach($a_images as $image)
{

    $result[] = $image.' = '.$a_uploadname['image'][$i];
    $i++;
}

?>

Bovendien zie ik er het nu niet van in om de gegeven op deze manier in de database op te slaan. Je kunt er op die manier helemaal niets meer mee...
 
Billy

Billy

04/12/2007 13:37:00
Quote Anchor link
Thanks! Dit is precies wat ik nodig heb.

Ik gebruik de result in/als een query.

Op deze manier zet hij de naam van het geüploade image in de juiste rij.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.