In een waas...!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

14/10/2005 18:47:00
Quote Anchor link
Daar bevind ik me nu in.
En ik kom er totaal niet meer uit :p

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
$msg_check
= mysql_query("SELECT * FROM pm WHERE to_user = '".$_SESSION['user']."',read=0");
        
$count = mysql_num_rows($msg_check);
    if($count > 1) {
      $string = "Je hebt ".$count." nieuwe berichten ";
      }
elseif($count == 1){
 $string = "Je hebt één nieuw bericht.";
}
else{
    $string = "Je hebt geen nieuwe berichten";
}

echo $string;
?>


In mijn waas ben ik kwijt hoe die selectie ook al weer werk :s...
Dus hoe je iets selecteerd op 2 kenmerken: Where a = '1', b = '2' of Where a = '1' AND b = '2' of Where a = '1' && b = '2'

...
Gewijzigd op 14/10/2005 18:48:00 door Pieter van Linschoten
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 14:20:01
 
Roy Bongers

Roy Bongers

14/10/2005 18:50:00
Quote Anchor link
AND ?
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

14/10/2005 18:54:00
Quote Anchor link
hmm
het werkt niet met "AND", het werkt niet met "," en het werkt niet met && :(
 
Barman V

Barman V

14/10/2005 18:55:00
Quote Anchor link
Dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$msg_check
= mysql_query("SELECT * FROM pm WHERE to_user = '".$_SESSION['user']."' AND read=0");
?>
 
Barman V

Barman V

14/10/2005 18:55:00
Quote Anchor link
Wat is de foutmelding?

Probeer eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$msg_check
= mysql_query("SELECT * FROM pm WHERE to_user = '".$_SESSION['user']."' AND read=0") or die(mysql_error());
?>
Gewijzigd op 14/10/2005 18:56:00 door Barman V
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

14/10/2005 18:58:00
Quote Anchor link
You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'read=0' at line 1
 
Han eev

Han eev

14/10/2005 19:14:00
Quote Anchor link
$msg_check = mysql_query("SELECT * FROM pm WHERE to_user = '".$_SESSION['user']."' AND read='0'") or die(mysql_error());
 
Barman V

Barman V

14/10/2005 19:32:00
Quote Anchor link
Heb je de kolom read als (var)char ipv tinyint?
 
Roy Bongers

Roy Bongers

14/10/2005 19:54:00
Quote Anchor link
query is syntax gezien correct. 't zal dan wel ergens aan je DB liggen die er iets anders uit ziet :) .
 
- SanThe -

- SanThe -

14/10/2005 20:52:00
Quote Anchor link
echo $_SESSION['user'] eens. Volgens mij is ie leeg. Staat er wel session_start() bovenin het script.
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

14/10/2005 20:56:00
Quote Anchor link
id date read from_user to_user title message
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

14/10/2005 20:58:00
Quote Anchor link
$_SESSION['user'] kan niet leeg zijn :p
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

14/10/2005 21:00:00
Quote Anchor link
read int(1)
...
Moet ik die veranderen naar een char om te selecteren?
Gewijzigd op 14/10/2005 21:01:00 door Pieter van Linschoten
 
- SanThe -

- SanThe -

14/10/2005 21:04:00
Quote Anchor link
Lapidi:
$_SESSION['user'] kan niet leeg zijn :p


Heb je dat gechecked? Alles is mogelijk.
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

14/10/2005 21:07:00
Quote Anchor link
Nee, maar op $_SESSION['user'] draait het hele inlog systeem...
En dat heeft toch niets met een Syntax error te maken?
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

14/10/2005 21:16:00
Quote Anchor link
Je wil het antwoord gewoon niet weten :@:@:@

Dit is het was het begin:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$msg_check
= mysql_query("SELECT * FROM pm WHERE to_user = '".$_SESSION['user']."' AND read = '0'");
?>

En dit is dus goed:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$msg_check
= mysql_query("SELECT * FROM pm WHERE `to_user`  = '".$_SESSION['user']."' AND `read` = '0'");
?>


Zoek de verschillen :|
 

14/10/2005 22:34:00
Quote Anchor link
best wel wazig ja als je de weg in je eigen script kwijt bent ( niet zo gek eigelijk in super grote scrippies)
 
Thijs X

Thijs X

14/10/2005 23:12:00
Quote Anchor link
zover ik weet maakt het helemaal niks uit of je nou `to_user` of to_user doet ?
 
PurpleMadness -

PurpleMadness -

15/10/2005 08:22:00
Quote Anchor link
Zo te zien wel dus..
Ik dacht ook da et niks uitmaakte..
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

15/10/2005 08:47:00
Quote Anchor link
Daarom doe ik altijd de // comments erbij.
Wanneer je helemaal in een script zit dan voila je hebt het maar wil je na verloop van tijd wat wijzigen of ....

Dan phewwwwww is het zoeken hoor zonder // comments ;-)

Suc6!!
Groet, lissy
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

15/10/2005 09:32:00
Quote Anchor link
'read' is een gereserveerd woord in MySQL, zie ook deze link.

Zo slecht als MySQL nou eenmaal is, kun je dit OMZEILEN door backticks eromheen te zetten....slim hoor, ik stel voor dat je je kolom gewoon renamed naar "gelezen" o.i.d.

Verder is het trouwens nogal erg FOUT om een SELECT * te doen als je alleen maar rijen gaat tellen, al je records staan namelijk al wel in het geheugen!!!

Je kunt dit aanzienlijk versnellen door gewoon gebruik te maken van de SQL-functie COUNT:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$qryCount
= "SELECT COUNT(1) AS aantal WHERE to_user='".$_SESSION['user']."' AND gelezen=0";

if(!$resCount = mysql_query($qryCount) )
{

    echo 'Query mislukte '.mysql_error();
}

else
{
    // Haal record op
    $rs = mysql_fetch_assoc($resCount);
    echo $rs['aantal'];
}

?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.