In en uitklappen van tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Aron K

Aron K

19/08/2008 13:35:00
Quote Anchor link
Ik heb een pagina met daarin 5 (verschillende) tabellen onder elkaar, echter wordt dit een beetje te veel info op 1 pagina na mate dit allemaal gevuld wordt.

Daarom wil ik graag dat elke tabel kan inklappen, zodat alleen de <th> regel blijft staan, door gewoon een een + of een - in de <th> toe te voegen.

Ik weet dat ik met display: none; moet gaan werken en een javascript functie moet aanroepen die de css class gaat veranderen, maar moet ik nu 5 functies(voor elke tabel 1) gaan schrijven, of kan dit makkelijker?

En wat moet precies deze classes krijgen? de <tr>'s?

Bij voorbaat dank aan de gene die mij hulp kan bieden.
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 20:55:37
 
Crispijn -

Crispijn -

19/08/2008 13:38:00
Quote Anchor link
dit kan makkelijker. je kan bijvoorbeeld een variabelen meenemen in je javascript functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
function hideTable(table_id){
//en dan hier gaan kijken hoe je de tr's van de table de visibility none kunt meegeven...
}
 
Aron K

Aron K

19/08/2008 13:40:00
Quote Anchor link
ok, dankje ik zal het eens even proberen.
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

19/08/2008 13:53:00
Quote Anchor link
Classes hoeft niet he;)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
function hideTable(table_id)
{
    document.getElementById(table_id).style.display = 'none';
}


Heel simpel:D
 
Aron K

Aron K

19/08/2008 13:55:00
Quote Anchor link
Maar dan is mijn hele tabel toch weg?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Aron K
 
Jacco Engel

Jacco Engel

19/08/2008 13:57:00
Quote Anchor link
Quote:
Classes hoeft niet he;)


Iemand moet even terug naar school denk ik.

met js de class veranderen is makkelijk:

document.getElementById(element).className = "class".

Verder kun je jou probleem oplossen met :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
function showhide(verzender)
{
if(verzender.className == "visible")
{
verzender.className = "invisible" ;
}
else
{
verzender.className = "visible" ;
}
}


En dan gewoon met :
showhide(this) ;
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

19/08/2008 13:59:00
Quote Anchor link
Ja goed, als je meerdere CSS dingen tegelijkertijd wilt gaan veranderen is dat handig, maar als je enkel de display wilt veranderen ga je toch niet lopen klooien met classes?
 
Aron K

Aron K

19/08/2008 14:25:00
Quote Anchor link
Die manier van Jacco werkt perfect, dankjullie allen hartelijk.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.