In file_get_conten variabele plaatsen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sven  php

Sven php

01/10/2010 15:23:52
Quote Anchor link
Ik heb eigenlijk twee vraagjes. ik wil achter from= een variabele die de gebruiker zelf in moet voeren. Ik wil dit doen via de functie GET maar ik krijg dat niet voor elkaar. en bij $tijden moet het als er storingen zijn $new[2] zijn en als er geen storingen zijn $new[1] Hoe pak ik dat aan.



Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
<?php

$bron
= file_get_contents('http://mobiel.ns.nl/actvertrektijden.action?from=delft');
// gegevens worden opgevraagd mobiel.ns.nl

$new0 = explode("<table>", $bron) ;
//table wordt uit bron gefilterd

$tijden = $new0[1] ;

//alle tijden

$new1 = explode("</tr>", $tijden)    ;
// elke trein krijgt eigen regel

$vertrek1     = $new1[0]    ;


$tijdvertrek1     = $new1[3]    ;
$tijdvertrek2     = $new1[6]    ;
$tijdvertrek3     = $new1[9]    ;
$tijdvertrek4     = $new1[12]    ;
$tijdvertrek5     = $new1[15]    ;
$tijdvertrek6     = $new1[18]    ;
$tijdvertrek7     = $new1[21]    ;
$tijdvertrek8     = $new1[24]    ;
$tijdvertrek9     = $new1[27]    ;
$tijdvertrek10     = $new1[30]    ;
$tijdvertrek11     = $new1[33]    ;
$tijdvertrek12     = $new1[36]    ;
$tijdvertrek13     = $new1[39]    ;
$tijdvertrek14     = $new1[42]    ;
$tijdvertrek15     = $new1[45]    ;

$tv1 = explode("<td>", $tijdvertrek1)    ;
$tv2 = explode("<td>", $tijdvertrek2)    ;
$tv3 = explode("<td>", $tijdvertrek3)    ;
$tv4 = explode("<td>", $tijdvertrek4)    ;
$tv5 = explode("<td>", $tijdvertrek5)    ;
$tv6 = explode("<td>", $tijdvertrek6)    ;
$tv7 = explode("<td>", $tijdvertrek7)    ;
$tv8 = explode("<td>", $tijdvertrek8)    ;
$tv9 = explode("<td>", $tijdvertrek9)    ;
$tv10 = explode("<td>", $tijdvertrek10)    ;
$tv11 = explode("<td>", $tijdvertrek11)    ;
$tv12 = explode("<td>", $tijdvertrek12)    ;
$tv13 = explode("<td>", $tijdvertrek13)    ;
$tv14 = explode("<td>", $tijdvertrek14)    ;
$tv15 = explode("<td>", $tijdvertrek15)    ;


$tijd1            = $tv1[1]    ; // vertrektijd
$bestemver1        = $tv1[2]    ; // bestemming + vertraging

$tijd2            = $tv2[1]    ; // vertrektijd
$bestemver2        = $tv2[2]    ; // bestemming + vertraging

$tijd3            = $tv3[1]    ; // vertrektijd
$bestemver3        = $tv3[2]    ; // bestemming + vertraging

$tijd4            = $tv4[1]    ; // vertrektijd
$bestemver4        = $tv4[2]    ; // bestemming + vertraging

$tijd5            = $tv5[1]    ; // vertrektijd
$bestemver5        = $tv5[2]    ; // bestemming + vertraging

$tijd6            = $tv6[1]    ; // vertrektijd
$bestemver6        = $tv6[2]    ; // bestemming + vertraging

$tijd7            = $tv7[1]    ; // vertrektijd
$bestemver7        = $tv7[2]    ; // bestemming + vertraging

$tijd8            = $tv8[1]    ; // vertrektijd
$bestemver8        = $tv8[2]    ; // bestemming + vertraging

$tijd9            = $tv9[1]    ; // vertrektijd
$bestemver9        = $tv9[2]    ; // bestemming + vertraging

$tijd10            = $tv10[1]    ; // vertrektijd
$bestemver10    = $tv10[2]    ; // bestemming + vertraging

$tijd11            = $tv11[1]    ; // vertrektijd
$bestemver11    = $tv11[2]    ; // bestemming + vertraging

$tijd12            = $tv12[1]    ; // vertrektijd
$bestemver12    = $tv12[2]    ; // bestemming + vertraging

$tijd13            = $tv13[1]    ; // vertrektijd
$bestemver13    = $tv13[2]    ; // bestemming + vertraging

$tijd14            = $tv14[1]    ; // vertrektijd
$bestemver14    = $tv14[2]    ; // bestemming + vertraging

$tijd15            = $tv15[1]    ; // vertrektijd
$bestemver15    = $tv15[2]    ; // bestemming + vertraging

$t1 = explode("D", $tijd1)    ;
$t2 = explode("D", $tijd2)    ;
$t3 = explode("D", $tijd3)    ;
$t4 = explode("D", $tijd4)    ;
$t5 = explode("D", $tijd5)    ;
$t6 = explode("D", $tijd6)    ;
$t7 = explode("D", $tijd7)    ;
$t8 = explode("D", $tijd8)    ;
$t9 = explode("D", $tijd9)    ;
$t10 = explode("D", $tijd10)    ;
$t11 = explode("D", $tijd11)    ;
$t12 = explode("D", $tijd12)    ;
$t13 = explode("D", $tijd13)    ;
$t14 = explode("D", $tijd14)    ;
$t15 = explode("D", $tijd15)    ;




$tijd1            = $t1[1]    ; // vertrektijd

$tijd2            = $t2[1]    ; // vertrektijd

$tijd3            = $t3[1]    ; // vertrektijd

$tijd4            = $t4[1]    ; // vertrektijd

$tijd5            = $t5[1]    ; // vertrektijd

$tijd6            = $t6[1]    ; // vertrektijd

$tijd7            = $t7[1]    ; // vertrektijd

$tijd8            = $t8[1]    ; // vertrektijd

$tijd9            = $t9[1]    ; // vertrektijd

$tijd10            = $t10[1]    ; // vertrektijd

$tijd11            = $t11[1]    ; // vertrektijd

$tijd12            = $t12[1]    ; // vertrektijd

$tijd13            = $t13[1]    ; // vertrektijd

$tijd14            = $t14[1]    ; // vertrektijd

$tijd15            = $t15[1]    ; // vertrektijd



 echo $tijd1.="\n" .$bestemver1.=""  ;
 echo $tijd2.="\n" .$bestemver2.=""  ;
 echo $tijd3.="\n" .$bestemver3.=""  ;
 echo $tijd4.="\n" .$bestemver4.=""  ;
 echo $tijd5.="\n" .$bestemver5.=""  ;
 echo $tijd6.="\n" .$bestemver6.=""  ;
 echo $tijd7.="\n" .$bestemver7.=""  ;
 echo $tijd8.="\n" .$bestemver8.=""  ;
 echo $tijd9.="\n" .$bestemver9.=""  ;
 echo $tijd10.="\n" .$bestemver10.=""  ;
 echo $tijd11.="\n" .$bestemver11.=""  ;
 echo $tijd12.="\n" .$bestemver12.=""  ;
 echo $tijd13.="\n" .$bestemver13.=""  ;
 echo $tijd14.="\n" .$bestemver14.=""  ;
 echo $tijd15.="\n" .$bestemver15.=""  ;

 
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 00:51:07
 
Niek s

niek s

01/10/2010 15:58:25
Quote Anchor link
vraag 1 :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
controleer_of_de_get_oke_is($_GET['waar']); // je hebt vast wel een lijstje met stations, en anders kan je die van de NS site trekken. Doe je deze controle NIET, dan is je ding hackbaar.
file_get_contents('url' . $_GET['waar']);
?>



vraag 2 :
controleren of er storingen zijn?

FYI :
Dit is niet erg netjes. Waarom gebruik je geen loopje i.c.m. met een preg_match oid?
 
Sven  php

Sven php

01/10/2010 16:04:18
Quote Anchor link
thanx klopt dat het er slordig is. vond ik zelf ook maar dit is mijn eerste script.
 
Synaps Framework

Synaps Framework

01/10/2010 17:09:40
Quote Anchor link
Als je data van een website wilt kun je de daarvoor beschikbare API's gebruiken. Ik denk niet dat het is toegestaan die zooi op deze manier te jatten.
 
Sven  php

Sven php

06/10/2010 19:07:45
Quote Anchor link
Het enige jammere is dat NS geen officiële api beschikbaar stelt.
 

06/10/2010 19:28:53
Quote Anchor link
Klopt.
Daarom mag je dus ook niet de data van de ns site afsnoepen.
Iemand had ooit eens voor de iphone ofzo een app gemaakt (ik geloof dat die trein heette), die app maakte dus ook gebruik van mobile.ns.nl en kreeg een rechtszaak aan z'n broek omdat hij die gegevens illegaal gebruikte.
 
Sven  php

Sven php

06/10/2010 19:30:54
Quote Anchor link
Nee dat is onzin wat je nu uitkraamt ns heeft geen verdere stappen tegen hem genomen. De app is nog steeds te koop voor de iphone
 

06/10/2010 19:34:16
Quote Anchor link
Sven Boer op 06/10/2010 19:30:54:
Nee dat is onzin wat je nu uitkraamt ns heeft geen verdere stappen tegen hem genomen. De app is nog steeds te koop voor de iphone


Dat hij nog verkrijgbaar is betekend niet dat het mag.
 
Niek s

niek s

06/10/2010 21:05:01
Quote Anchor link
Sven Boer op 06/10/2010 19:07:45:
Het enige jammere is dat NS geen officiële api beschikbaar stelt.


Dat is onjuist.
De NS hebben een officiele API, maar die kost wel geld en is op aanvraag.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.