in plaats van ?id= naar ?naam=

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jaap evidor

Jaap evidor

12/03/2012 13:55:27
Quote Anchor link
ik heb nu het volgende als er op een database record word geklikt word je doorwervezen naar de pagina door middel van een id(index.php?id=1)
nu wil ik dat het word index?naam=gebruiker

ik heb het volgende

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
if(isset($_GET['id'])){
$result = mysql_query"SELECT * FROM persoon where id=".$_GET['id']."")
or die(mysql_error());  

?>


dit werkt nu dacht ik zelf enkelt alles aanpassen naar naam

if(isset($_GET['naam'])){
$result = mysql_query"SELECT * FROM persoon where naam=".$_GET['naam']."")
or die(mysql_error());

het lijkt me dat die nu dan gewoon zoekt naar de naam van de $_GET['naam']

ik krijg enkelt een foutmelding
Unknown column 'nick' in 'where clause' in dit geval de gebruiker nick maar zoek ik naar jasper dan krijg ik het zelfde
terwijl ze wel dergelijk in de database staan

hoe los ik dit op
 
PHP hulp

PHP hulp

17/04/2024 00:31:26
 
Rolf -

Rolf -

12/03/2012 14:11:11
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
if(isset($_GET['naam']))
{

 $result = mysql_query"SELECT * FROM persoon where naam=".mysql_real_escape_string($_GET['naam'])."")
or die(mysql_error());
}

?>


Het is belangrijk om al je user input te controleren om sql injectie tegen te gaan (mysql_real_escape_string).

De link waar nu op geklikt wordt moet er nu als volgt uitzien: www.mijnsite.nl/pagina.php?naam=PietjePuk
Gewijzigd op 12/03/2012 14:11:29 door Rolf -
 
Maichel van Roessel

Maichel van Roessel

12/03/2012 14:13:44
Quote Anchor link
$result = mysql_query"SELECT * FROM persoon where naam='".$_GET['naam']."'") zal het wel doen.

Let op de enkele quotes om de $_GET waarde

Ik vraag me alleen wel af waarom je het wilt veranderen, want een id is uniek en een naam niet, dus je zult meerdere resultaten krijgen. Namelijk iedereen waar de naam gelijk is aan 'tom' <- om maar een voorbeeld te noemen. dus je zult allen mensen genaamd tom uit de database krijgen.
 
- SanThe -

- SanThe -

12/03/2012 14:14:15
Quote Anchor link
Jullie missen beiden de enkele quotes om de tekst (naam) heen.

Edit: Geldt niet voor Maichel.
Gewijzigd op 12/03/2012 14:15:07 door - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.