in_array geeft geen waarde weer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »
Ronny Jansen

Ronny Jansen

18/04/2020 11:29:27
Quote Anchor link
Beste php ers

volgende probeem
Ik haal een waarde uit mijn database
die kan ik ook gewoon echoen

als ik een array maak dan geeft deze ook gewoon de waarde weer met print_r
als ik echter vraag wat is in_array dan geeft deze geen waarde terug.
Kan iemand mij even op weg helpen.
Mijn script met daarachter de uitkomsten en beeldweergave in de browser
-------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
echo $row["catnr"]; //vazen
$ar_new =array($row["catnr"]);
print_r($ar_new); // array([0]=>vazen)


if (in_array(vazen, $ar_new)){ echo "dit is waar vazen zit erin"; }else{ echo "no match";}  // zou vazen moeten weergeven maar dat gebeurd niet
?>

-------------------------

bij voorbaat dank
Gewijzigd op 18/04/2020 11:39:31 door Ronny Jansen
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:16:42
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

18/04/2020 11:47:50
Quote Anchor link
En je krijgt geen warning/foutmelding!? Probeer het eens met quootjes om 'vazen' ;-)
 
Ronny Jansen

Ronny Jansen

18/04/2020 11:55:22
Quote Anchor link
Hoi Rob,
Bedankt voor je snelle reactie.
Ik krijg geen foutmelding en ik heb ' geprobeerd en " en zonder en $row[0] etc
Maar ik krijg geen resultaat terwijl het toch duidelijk is dat de categorie vazen in de array zit

Ik heb ook geprobeerd met een nieuw array
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $ar_new=array(); ?>

Maar ook dat werkt niet.
Ik ben erg benieuwd wat er hier aan de hand is omdat volgens mij het script goed is.
Overigens werkt het wel als ik de string catnr inde browserbalk ingeef en vervolgens $_GET['catnr'] gebruik.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/04/2020 12:06:23
Quote Anchor link
if (in_array('vazen', $ar_new)){

Dit zou moeten werken.
Gewijzigd op 18/04/2020 12:07:57 door - Ariën -
 
Ronny Jansen

Ronny Jansen

18/04/2020 12:18:24
Quote Anchor link
- Ariën - op 18/04/2020 12:06:23:
if (in_array('vazen', $ar_new)){

Dit zou moeten werken.


toch werkt het niet en dat is dus wat mij ook verbaasd
Gewijzigd op 18/04/2020 12:19:01 door Ronny Jansen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/04/2020 12:43:43
Quote Anchor link
Wat zit er volgens print_r() nu in $ar_new?
Gewijzigd op 18/04/2020 12:44:20 door - Ariën -
 
Ronny Jansen

Ronny Jansen

18/04/2020 13:44:21
Quote Anchor link
Hetzelfde
array([0]=>vazen)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/04/2020 13:48:39
Quote Anchor link
Is dat überhaupt wel een string?
Ik vind de constructie een beetje vreemd?
 
Ronny Jansen

Ronny Jansen

18/04/2020 14:07:42
Quote Anchor link
Ik ga nu eerst alles weghalen uit mijn script en neem alleen de database output en de array
Misschien is er een statement die dwars ligt
Wordt vervolgd
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/04/2020 14:12:03
Quote Anchor link
Kijk anders eens met var_dump(). Dan zie je wat er voor datatype gebruikt wordt.
 
Ronny Jansen

Ronny Jansen

18/04/2020 14:58:54
Quote Anchor link
Goed idee,

output
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
array(1) { [0]=> string(6) "vazen " }
?>





Toevoeging op 18/04/2020 15:02:34:

En dat was de oplossing:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if (in_array("vazen ", $ar_new)){ echo "dit is waar vazen zit erin"; }else{ echo "no match";}  // zou vazen moeten weergeven maar dat gebeurd niet
?>

Een spatie achter de 2e "

Maar dat zou niet moeten dus waarschijnlijk wordt het niet goed in de database gezet??
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/04/2020 15:04:09
Quote Anchor link
Dat vermoed ik.
 
Ronny Jansen

Ronny Jansen

18/04/2020 15:05:12
Quote Anchor link
In ieder geval heel erg bedankt voor de hulp
De logica was even weg maar is nu weer helder
Ik kijk de input naar de database even na

Toevoeging op 18/04/2020 15:07:58:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
VALUES ('$naar_database', '$catnr ', '$naar_database','$naar_database')";
?>


dit was de boosdoener een spatie
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? '$catnr '  ?>
bij de input naar de database

Pfff
opgelost
Gewijzigd op 18/04/2020 15:08:54 door Ronny Jansen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/04/2020 15:12:00
Quote Anchor link
Ik hoop je die die variabelen in je VALUES wel netjes escaped?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/04/2020 15:19:50
Quote Anchor link
Op zich is het ook wel opmerkelijk dat in een kolom catnr (categorie nummer?) een tekst zit. Zou het niet veel handiger zijn om categorieën (intern) te identificeren met nummers? Of op zijn minst een minder misleidende naam te gebruiken?
 
Ronny Jansen

Ronny Jansen

18/04/2020 18:34:44
Quote Anchor link
- Ariën - op 18/04/2020 15:12:00:
Ik hoop je die die variabelen in je VALUES wel netjes escaped?


Daar ga ik zeker aan denken




Toevoeging op 18/04/2020 18:36:14:

Thomas van den Heuvel op 18/04/2020 15:19:50:
Op zich is het ook wel opmerkelijk dat in een kolom catnr (categorie nummer?) een tekst zit. Zou het niet veel handiger zijn om categorieën (intern) te identificeren met nummers? Of op zijn minst een minder misleidende naam te gebruiken?


Dat is inderdaad geen handige naam.
Maar dat ga ik nu aanpassen ik heb het alleen even gebruikt als werknaam
iig bedankt voor de opmerking
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.