Include echo

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

29/06/2016 12:37:35
Quote Anchor link
Waarom kan ik niet includen op de volgende manier?
Admin.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$id = $row['id'];
$var = include('display_image.php?id=3');
$result = mysqli_query($conn,$sql) or die ("Error in query: $query. ".mysqli_error($conn));
if (mysqli_num_rows($result) > 0) {  
    echo "<table class='bart' height=100px width=500px>";    
    while($row = mysqli_fetch_array($result))      {
echo "<tr>";
echo $var;


display_image.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
 include "conf.php";
 // just so we know it is broken
 error_reporting(E_ALL);
 // some basic sanity checks
 if(isset($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id'])) {
     //connect to the db
     $link = mysql_connect("$host", "$user", "$pass")
     or die("Could not connect: " . mysql_error());

     // select our database
     mysql_select_db("$db") or die(mysql_error());

     // get the image from the db
     $sql = "SELECT image FROM test_image WHERE id=" .$_GET['id'] . ";";

     // the result of the query
     $result = mysql_query("$sql") or die("Invalid query: " . mysql_error());

     // set the header for the image
     header("Content-type: image/jpeg");
     echo mysql_result($result, 0);

     // close the db link
     mysql_close($link);
 }

 else {
     echo 'Please use a real id number';
 }

?>


Toevoeging op 29/06/2016 12:38:16:

HIj geeft dan de error:

Warning: include(display_image.php?id=3) [function.include]: failed to open stream: No error in C:\xampp\htdocs\PHProject\admin.php on line 108

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'display_image.php?id=3' for inclusion (include_path='.;C:\xampp\php\PEAR') in C:\xampp\htdocs\PHProject\admin.php on line 108
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:53:39
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/06/2016 12:40:58
Quote Anchor link
Je geeft een GET parameter mee. Dat gaat niet op die manier.

?id=3 moet je dus weglaten.

Toevoeging op 29/06/2016 12:41:36:

Een GET parameter verkrijg je via de browser en niet intern.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

29/06/2016 12:42:24
Quote Anchor link
Wat moet ik er dan van maken dat hij wel gewoon de ID kent (zonder id vind Display_image de foto niet)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/06/2016 12:47:26
Quote Anchor link
Waar komt die ID vandaan?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

29/06/2016 12:51:25
Quote Anchor link
Je kunt dit script niet gebruiken door deze te includen in je huidige script. Volgens mij had ik dit in een ander topic al duidelijk gemaakt: deze moet verwerkt worden in een img tag.
 
- SanThe -

- SanThe -

29/06/2016 12:59:44
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$id
= $row['id'];
$var = include('display_image.php?id=3');
$result = mysqli_query($conn,$sql) or die ("Error in query: $query. ".mysqli_error($conn));
if (mysqli_num_rows($result) > 0) {  
    echo "<table class='bart' height=100px width=500px>";    
    while($row = mysqli_fetch_array($result))      {
echo "<tr>";
echo $var;
?>

De toevoeging ?id=3 bij de include() moet weg.
In de include() kan je gewoon $id gebruiken, die bestaat daar omdat je die voor de include() hebt aangemaakt.
Als je include() in een $var wilt zetten moet de include eindigen met: return $inhoud (= wat de include als output heeft)
Gewijzigd op 29/06/2016 13:02:36 door - SanThe -
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

29/06/2016 13:06:26
Quote Anchor link
Ben, dat had ik eerst. Eerst had ik dat display_image.... in een imgtag maar een van de mensen waarmee ik dit project doe zei dat dat niet werkte, ik kreeg namelijk toen ook al verscheidene errors.
SSanthe is zal is kijken of het werkt.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

29/06/2016 13:08:05
Quote Anchor link
Je probeert nu dus opnieuw binaire data te echoën in je HTML. Dat is iets dat gegarandeerd niet werkt. De img tag is de oplossing, en andere errors die er eventueel uit voortvloeien los je daarna op.

Daarnaast: een van de mensen zei het. Zei diegene ook waarom niet? Wat er fout aan is? Of een foutmelding die diegene kreeg? Of was het gewoon ongehinderd door enige kennis van zaken?
Gewijzigd op 29/06/2016 13:09:12 door Ben van Velzen
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

29/06/2016 13:08:29
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$id = $row['id'];
$var = include('display_image.php?id=$id');
$result = mysqli_query($conn,$sql) or die ("Error in query: $query. ".mysqli_error($conn));
if (mysqli_num_rows($result) > 0) {  
    echo "<table class='bart' height=100px width=500px>";    
    while($row = mysqli_fetch_array($result))      {
echo "<tr>";
return $var;
echo "<td><b>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Warning: include(display_image.php?id=$id) [function.include]: failed to open stream: No error in C:\xampp\htdocs\PHProject\admin.php on line 109

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'display_image.php?id=$id' for inclusion (include_path='.;C:\xampp\php\PEAR') in C:\xampp\htdocs\PHProject\admin.php on line 109


Toevoeging op 29/06/2016 13:13:10:

whut. Vanochtend werkte display_image in image tag niet. Nu ineens wel.
Wat ik dan vanochtend fout deed weet ik ook niet. But it works.

Een tweede vraag: Hoe fix ik een Headers Already Sent error?
 
- SanThe -

- SanThe -

29/06/2016 13:14:22
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$id
= $row['id'];
$var = include('display_image.php');
$result = mysqli_query($conn,$sql) or die ("Error in query: $query. ".mysqli_error($conn));
if (mysqli_num_rows($result) > 0) {  
    echo "<table class='bart' height=100px width=500px>";    
    while($row = mysqli_fetch_array($result))      {
echo "<tr>";
echo $var;
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
 include "conf.php";
 // just so we know it is broken
 error_reporting(E_ALL);
 // some basic sanity checks
 if(isset($id) && is_numeric($id)) {
     //connect to the db
     $link = mysql_connect("$host", "$user", "$pass")
     or die("Could not connect: " . mysql_error());

     // select our database
     mysql_select_db("$db") or die(mysql_error());

     // get the image from the db
     $sql = "SELECT image FROM test_image WHERE id=" .$id . ";";

     // the result of the query
     $result = mysql_query("$sql") or die("Invalid query: " . mysql_error());

     // set the header for the image
     header("Content-type: image/jpeg");
     return mysql_result($result, 0);

     // close the db link
     mysql_close($link);
 }

 else {
     return 'Please use a real id number';
 }

?>

Gaat waarschijnlijk niet werken doordat er een header() in zit.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

29/06/2016 13:48:37
Quote Anchor link
wijzigen.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
<!doctype html>
<?php
// Start the session
session_start();?>

<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Naamloos document</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="Wijzigen.css" />
</head>

<body>
<?php
$host
        =    'localhost';
$user        =    'root';
$password    =    'superbart';
$database    =    'phpopdracht';
$conn        =    mysqli_connect($host,$user,$password, $database) or die('Server Information is not Correct');

if (!$conn) {
        echo "<div>";
        echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
        echo "</div>";
}

?>


<header>
        <div id="logoWrapper">
        
            <img src="images/logo.png" id="logo" />
            <h1 id="headerTitle">adresboek</h1>
            
        </div>
        
        <div id="beamWrapper">
        
            <div id="beam"></div>
            
        </div>
    </header>
    
    <main>
<?php
{
    echo"<form action='Updatequery.php' method='post'>";
echo "<table width='690' border='0'>";
echo "<tbody>";

echo "<tr>";
echo "<td>Voornaam:</td>";
echo "<td> <input type='text' name='Vnaam' style='width:300px;' value='";
echo $_SESSION["Voornaam"];
echo "'> </td>";
echo "</tr>";

echo "<td>Achternaam:</td>";
echo "<td> <input type='text' name='Anaam' style='width:300px;' value='";
echo $_SESSION["Achternaam"];
echo "'> </td>";
echo "</tr>";

echo "<td>gebruikersnaam:</td>";
echo "<td> <input type='text' name='Anaam' style='width:300px;' value='";
echo $_SESSION["Gebruiker"];
echo "'> </td>";
echo "</tr>";
echo "<tr>";
echo"<td>Straat en huisnummer:</td>";
echo"<td><input type='text' name='Straat' style='width:300px;' value='";
echo $_SESSION["Straat"];
echo "'> <input type='text' name='Huisnummer' style='width:40px;' value='";
echo $_SESSION["Huisnummer"];
echo "'></td>";
echo "</tr>";

echo "<td>Postcode:</td>";
echo "<td> <input type='text' name='Postc' style='width:300px;' value='";
echo $_SESSION["Postcode"];
echo "'> </td>";
echo "</tr>";


echo "<td>Plaats:</td>";
echo "<td> <input type='text' name='Plaats' style='width:300px;' value='";
echo $_SESSION["Plaats"];
echo "'> </td>";
echo "</tr>";



echo "<td>Opmerking:</td>";
echo "<td> <textarea name='Opmerking' style='width:300px; height:150px; value='";
echo "'>". $_SESSION["Opmerking"]."</textarea>";
echo "</tr>";

echo "<tr>";
echo"<td></td>";
echo"<td><input type='submit' value='wijzigen' class='button'></td>";  
echo "</tr>";
echo "</tbody>";
echo "</table>";
echo "</form>";
}


?>


</main>

<footer>

    
    <p>Team naamloos &copy;</p>
    
    </footer>
    
<?php
$conn
->close();
?>

</body>
</html>


Je komt op de wijzigen pagina via de admin pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
<?php
session_start();
if(isset($_GET['id']))
{

  $id = intval($_GET['id']);
  // getting info from db
}
?>
<!DOCTYPE HTML>
<html lang="en-US">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <title></title>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="admin.css" />
    <script type="text/javascript" src="../totaal php/tinybox.js"></script>
</head>
<?php include 'style.css'?>
<body>
<?php
$host
        =    'localhost';
$user        =    'root';
$password    =    'superbart';
$database    =    'phpopdracht';
$conn        =    mysqli_connect($host,$user,$password, $database) or die('Server Information is not Correct');
?>

<header>
        <div id="logoWrapper">
        <img src="images/logo.png" id="logo" />
    <h1 id="headerTitle">adresboek</h1>
    </div>
    <div id="beamWrapper">
    <div id="beam"></div>    
        </div>
    </header>
    <main>
        <form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="POST">
        <table width="690" border="0">
  <tbody>
    <tr>
      <td>Voorletters, Voornaam:</td>
      <td><input type="text" name="txtVletters" id="txtVletters" style="width:75px;">
      <input type="text" name="txtVnaam" id="txtVnaam" style="width:300px;"></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>Achternaam:</td>
      <td><input type="text" name="txtAnaam" id="txtAnaam" style="width:383px;"></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>Straat, Huisnummer:</td>
      <td><input type="text" name="txtStraat" id="txtStraat" style="width:300px;">
      <input type="text" name="txtHuisnummer" id="txtHuisnummer" style="width:75px;"></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>Postcode:</td>
      <td><input type="text" name="txtPcode" id="txtPcode" style="width:150px;"></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>Plaats:</td>
      <td><input type="text" name="txtPlaats" id="txtPlaats" style="width:383px;"></td>
    </tr>
    <tr>
    <td>Zoeken op:</td>
    <td>
<select name="Names">
  <option value="Voornaam" name="Voornaam">Voornaam</option>
  <option value="Achternaam" name="Achternaam">Achternaam</option>
  <option value="Straat" name="Straat">Straat</option>
  <option value="Postcode" name="Postcode">Postcode</option>
  <option value="Plaats" name="Plaats">Plaats</option>
</select>
  </td></tr></tbody>
</table>
<button onclick="TINY.box.show({url:'GebruikerToevoegen.php',width:1000,height:500})" class="toevoegenButton" id="add">Toevoegen</button>
<button onClick="clearFields()" class="leegButton">Leegmaken</button>
<button class="zoekButton" id="zoek" name="zoek">Zoeken</button>
</form>
<script type="text/javascript">
function clearFields() {
    document.getElementById("Vnaam").value=""
    document.getElementById("Vvg").value=""
    document.getElementById("Anaam").value=""
    document.getElementById("Straat").value=""
    document.getElementById("Huisnummer").value=""
    document.getElementById("PCodeNummer").value=""
    document.getElementById("PCodeLetters").value=""
    document.getElementById("Plaats").value=""
}
            </script><?php
            if(isset($_POST['zoek']))
        {

            $value = $_POST['Names'];
$sql = "SELECT id, Voornaam, Voorvoegsels, Achternaam, Straat, Huisnummer, Postcode, Opmerking, Leeftijd, Plaats FROM gebruikers ";
if($value == 'Achternaam') {
    $sql.= "WHERE Achternaam = '".$conn->real_escape_string($_POST['txtAnaam'])."' ";
}

if($value == 'Voornaam') {
    $sql.= "WHERE Voornaam = '".$conn->real_escape_string($_POST['txtVnaam'])."' ";
}

if($value == 'Straat') {
    $sql.= "WHERE Straat = '".$conn->real_escape_string($_POST['txtStraat'])."' ";
}

if($value == 'Postcode') {
    $sql.= "WHERE Postcode = '".$conn->real_escape_string($_POST['txtPcode'])."' ";
}

if($value == 'Plaats') {
    $sql.= "WHERE Plaats = '".$conn->real_escape_string($_POST['txtPlaats'])."' ";
}


$result = mysqli_query($conn,$sql) or die ("Error in query: $query. ".mysqli_error($conn));
if (mysqli_num_rows($result) > 0) {  
    echo "<table class='bart' height=100px>";    
    while($row = mysqli_fetch_array($result))      {
        $_SESSION["id"] = $row['id'];
$_SESSION["Voornaam"] = $row['Voornaam'];
$_SESSION["Leeftijd"] = $row['Leeftijd'];
$_SESSION["Achternaam"] = $row['Achternaam'];
$_SESSION["Opmerking"] = $row['Opmerking'];
$_SESSION["Straat"] = $row['Straat'];
$_SESSION["Huisnummer"] = $row['Huisnummer'];
$_SESSION["Postcode"] = $row['Postcode'];
$_SESSION["Plaats"] = $row['Plaats'];
$_SESSION["Gebruiker"] = $row['gebruikersnaam'];
$id = $row['id'];
echo "<tr  class='plaatje'>";
echo "<td><img src='display_image.php?id=3' height='250px' width='250px'/>";
echo "</tr><tr class='tabletd' >";
echo "<td ><b><center>" . $row['Voornaam'] . " " . $row['Achternaam'] . "</center></b></td>";
echo "</tr><tr>";
echo "<td><b><center>" . $row['Leeftijd'] . " Jaar</center></b></td>";
echo "</tr><tr>";
echo "<td><b><center>" . $row['Straat'] . " " . $row['Huisnummer'] . "</center></b></td>";
echo "</tr><tr>";
echo "<td><b><center>" . $row['Postcode'] . "</center></b></td>";
echo "</tr><tr>";
echo "<td><b><center>" . $row['Plaats'] . "</center></b></td>";
echo "</tr><tr>";
echo "<td><b><center><a href='VerwijderGebruiker.php?id=" . $row['id'] . "'><button class='verwijderButton' id='verwijderen' name='verwijderen'>Verwijderen</button></a></center></b></td>";
echo "</tr>";
echo "</tr><tr class='laatstetr'>";
echo "<td><b><center><a href='Wijzigen.php?id=" . $row['id'] . "'><button class='verwijderButton' id='verwijderen' name='verwijderen'>Wijzigen</button></a></center></b></td>";
echo "</tr>";
}

echo "</table>";
}

else {
    echo "De persoon die u zoekt is niet gevonden.";
}

$conn->close();
        }
?>
</main>
        <article></article>
        <footer><p>Team naamloos &copy;</p></footer>
    </body>
</html>
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

29/06/2016 14:00:37
Quote Anchor link
in wijzingen.php heb je output voor je de sessie start. Dat mag niet. Verplaats de inhoud van regel 1 naar onder de start van de sessie.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/06/2016 14:02:33
Quote Anchor link
offtopic: is dit hoe PHP tegenwoordig onderwezen wordt? :/
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

29/06/2016 14:05:48
Quote Anchor link
@Thomas: ik mag echt hopen van niet. Dit is een inconsistente warboel met op willekeurige plaatsen output, en dat is hoe ik me kan herinneren dat het eind jaren '90 vaak werd gedaan. Maar het is niet alleen de PHP waar ik kriebels van krijg. Wat door moet gaan voor javascript is niet veel beter. Ook zie ik een include van een css??? Alsof include gewoon gebruikt wordt "omdat het kan".
Gewijzigd op 29/06/2016 14:06:37 door Ben van Velzen
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/06/2016 14:24:04
Quote Anchor link
Ben van Velzen op 29/06/2016 14:05:48:
Ook zie ik een include van een css???

Dankzij bijvoorbeeld AMP HTML is dat wel weer helemaal hip.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

29/06/2016 14:27:35
Quote Anchor link
Ja, maar niet als een "gewone" included css a la
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include 'style.css';
?>

Niet zoals het in de code staat, althans.
Gewijzigd op 29/06/2016 14:27:58 door Ben van Velzen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/06/2016 14:52:00
Quote Anchor link
Wow, wat een echooooooooooooooo's.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

30/06/2016 19:23:04
Quote Anchor link
Het kan met die echo's inderdaad wat efficiënter.
Het projectje is zo goed als afgerond.
het enige waar ik mee zit is het volgende.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"<a href='VoegGebruikerToe.php?id=$id'><button class='zoekButton'>Toevoegen</button></a>";

Laat ik het als html staan, dus zonder de echo.. dan doet de knop het.
De knop deed het ook toen het nog als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"<a href='admin.php?id=$id'><button class='TerugButton' id='admin' name='admin'>Keer terug naar de Adminpagina</button></a>"


Toevoeging op 30/06/2016 19:25:05:


in php-echo stond
Maar nu ik bovenstaande code (met voegGebruikertoe.php?id....) in php (echo) heb staan, werkt ie ineens niet en lijkt hij de admin-pagina, waar hij op dat moment is, alleen maar te herladen.

Hoe kan dit?
Gewijzigd op 30/06/2016 19:24:56 door bart de kinkelaar
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

03/07/2016 15:30:32
Quote Anchor link
Anyone?

Toevoeging op 03/07/2016 15:46:46:

Al opgelost.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/07/2016 15:47:59
Quote Anchor link
Gebruik als het even kan dubbele " in HTML en enkele ' in PHP.
En zet je PHP-variabelen buiten de strings:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<a href="admin.php?id=' . $id . '"><button class="TerugButton" id="admin" name="admin">Keer terug naar de Adminpagina</button></a>';
?>


Met een goede editor kom je verder ook een heel eind: die toont verschillende onderdelen in standaardkleuren. Een onderdeel met een afwijkende kleur staat dan meestal op de verkeerde plaats of tussen de verkeerde aanhalingstekens.
Gewijzigd op 03/07/2016 15:48:22 door Ward van der Put
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/07/2016 15:48:38
Quote Anchor link
Het zou mij logischer lijken dat VoegGebruikerToe.php?id=$id de action van een form is, en je button binnen de form-tags staat met action="submit".

Een hyperlink navigeert naar een pagina.
Een button doet standaard niets, tenzij deze geïnstrueerd wordt door JavaScript code of het type "submit" heeft, in welk geval deze een formulier submit.

Het is onzinnig (zoniet regelrecht fout) om een button en een hyperlink (op deze manier) te combineren.

Vraag je ook eens af waarom je statische plakken HTML aan het echo'en bent. Dit dient geen enkel doel.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.