include een js bestand

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

John Cena

John Cena

16/06/2010 22:48:45
Quote Anchor link
Goedenavond.

Ik heb dit scriptje voor het checken van een form (van internet geplukt (A))
Quote:
function checkform ( form )
{
if (form.email.value == "") {
form.email.focus();
return false ;
}

if (form.surname.value == "") {
form.surname.focus();
return false ;
}

if (form.name.value == "") {
form.name.focus();
return false ;
}

if (form.phone.value == "") {
form.phone.focus();
return false ;
}

return true ;
}


Als ik dat script in de pagina zelf neer zet werkt het perfect.
Wanneer ik hem wil includen om het wat overzichtelijker te houden niet meer:
Quote:
' <script type="text/javascript" src="inc/js/formcheck.js"></script>
<form action="index.php?id=98&send=send" method="post" onsubmit="return checkform(this);">';


Hoe kan dat? Het pad is gewoon goed.

Groeten,
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:15:13
 

16/06/2010 22:50:08
Quote Anchor link
Die manier van form.email.value is best wel achterhaald. Gebruik liever document.getelementbyid o.i.d.
 
John Cena

John Cena

16/06/2010 22:55:12
Quote Anchor link
Hmm, zal er eens naar kijken. Dan houdt ik alsnog het probleem van het includen wat ik dus kwijt wil... :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/06/2010 22:58:57
Quote Anchor link
Laad het externe JS bestand in binnen de <head> van je pagina...
 
John Cena

John Cena

16/06/2010 23:12:15
Quote Anchor link
Nope, werkt het ook niet.
De pagina waar het op moet werken is wel een include trouwens...
Maar dat maakt niet uit neem ik aan?
 
John Cena

John Cena

16/06/2010 23:14:53
Quote Anchor link
Kheb nu op de ge-include pagina even een stelletje head tags toegevoegd. Niet echt netjes, maar het werkt voor nu even.

Tnx maar weer.

Graag niet bumpen; twee berichten van jezelf na elkaar binnen 24 uur. Heb je een toevoeging aan je vorige bericht, gebruik dan het 'wijzigen' icoontje.[/modedit]
Gewijzigd op 16/06/2010 23:18:11 door Bas IJzelendoorn
 

16/06/2010 23:16:06
Quote Anchor link
Leer alsjeblieft even een javascript tutorial.
En volgens mij maakt het sowieso niet uit wat die functie returnt in de onsubmit.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/06/2010 23:17:07
Quote Anchor link
Dat is geen nette oplossing en zo wil je volgens mij echt niet verder werken. Je zegt het zelf al: het werkt voor even...

Externe javascript laad je in de <head> van je pagina en die kan maar op 1 plaats voorkomen, namelijk voor de <body>. Elke JS functie die je nodig hebt, zul je dus ook vooraf in je pagina moeten inladen...
 
Jovank vank

jovank vank

19/06/2010 20:21:32
Quote Anchor link
draai je checkform en formcheck niet om?
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

19/06/2010 21:26:51
Quote Anchor link
Houd er rekening mee dat het js bestand relatief van het pad wordt included (dus het bestand zonder een rewrite)
Gebruik bij voorkeur absolute paden.
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

19/06/2010 23:36:42
Quote Anchor link
Lijkt me dat je er eens slach voor moet zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/inc/js/formcheck.js

Zoals Peter datwiljenietwetenhe zegt.
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

20/06/2010 00:54:18
Quote Anchor link
Blanche PHP op 16/06/2010 23:17:07:
Dat is geen nette oplossing en zo wil je volgens mij echt niet verder werken. Je zegt het zelf al: het werkt voor even...

Externe javascript laad je in de <head> van je pagina en die kan maar op 1 plaats voorkomen, namelijk voor de <body>. Elke JS functie die je nodig hebt, zul je dus ook vooraf in je pagina moeten inladen...

Dat is flink achterhaald... Externe scripts laad je bij voorkeur in vlak voor je </body>, zo wordt het laden van je pagina verder niet geblokkeerd. En aangezien JavaScript bedoeld is om de gebruikerservaring op te fleuren is er niks mis mee.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.