include en doorverwijzing....

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

John van der Linden

John van der Linden

12/06/2010 12:31:59
Quote Anchor link
Hoi,


Ik heb een index.php, hierin wordt een include gemaakt van week1.php

Nu wil ik graan een "next" knop, maar wel zo dat index.php opnieuw wordt gebruikt maar dat de include verwijst naar week2.php

Is dat mogelijk ???

Gr John
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:01:33
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/06/2010 12:35:02
Quote Anchor link
"Is dat mogelijk ???"
Antwoord: Ja
 
Yea Rupie

Yea Rupie

12/06/2010 12:36:21
Quote Anchor link
Javascript gebruiken :)
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/06/2010 12:43:12
Quote Anchor link
Nee geen javascript
 
Joost van der Meijden

Joost van der Meijden

12/06/2010 13:39:16
Quote Anchor link
Wat nou JavaScript? :s
Dan moet je via $_GET["week"] het huidige weeknummer doorgeven.
Dan doe je $_GET["week"] +1
Dan maak je een next knop me de verwijzing naar week$_GET["week"].php

p.s. vergeet niet te checken of de file wel bestaat :)
Gewijzigd op 12/06/2010 13:40:09 door Joost van der Meijden
 
John van der Linden

John van der Linden

12/06/2010 16:24:27
Quote Anchor link
oke..maar op deze manier wordt mijn hele pagina toch vervangen door bv week2.php ?

Waardoor wordt de bestaande include in index.php dan door vervangen....
Gaarne iets meer uitleg op sesamstraat niveau....iets met bos en bomen :-)
 
Joost van der Meijden

Joost van der Meijden

12/06/2010 17:33:42
Quote Anchor link
Hahah, ik zal het proberen :)
In de url balk kan je dingen meegeven.
Bijvoorbeeld: www.jewebsite.nl/index.php?week=1
Dan zit je gewoon op index.php maar dan kan je (via $_GET["week"]) het getal 1 ophalen (of wat er ook achter het =teken staat).

Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$standaard_waarde
= 1;
if (!isset($_GET["week"])) {
    $week = $standaard_waarde;
    // als er niets inde browserbalk word meegegeven is het week 1, dit is de standaard waarde dus.
}
else {
    $week = $_GET["week"];
    // nu word er wel iets in de browserbalk meegegeven, dit gebruiken we dus als onze week, wel even checken of het een intiger (getal) is :)
    if (!is_int($week)) {
        // de variabel $week is geen getal! je kan nu een error laten weergeven, of $week veranderen naar de standaard waarde 1.
        $week = $standaard_waarde;
    }
}

if (file_exists("week".$week.".php")) {
    include "week".$week.".php";
}

else {
    include "week".$standaard_waarde.".php"
    // de file bestaat niet, include de standaard waarde.
}
?>


Dit heb ik uit de losse pols gedaan, ik weet dus niet of het werkt :)
Ik hoop dat je het nu een beetje snapt :)

Edit::
Woeps, ik vergeet helemaal het knopje, 1 moment, het knopje komt eraan :D

Edit2::
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$standaard_waarde
= 1;
if (!isset($_GET["week"])) {
    $week = $standaard_waarde;
    // als er niets inde browserbalk word meegegeven is het week 1, dit is de standaard waarde dus.
}
else {
    $week = $_GET["week"];
    // nu word er wel iets in de browserbalk meegegeven, dit gebruiken we dus als onze week, wel even checken of het een intiger (getal) is :)
    if (!is_int($week)) {
        // de variabel $week is geen getal! je kan nu een error laten weergeven, of $week veranderen naar de standaard waarde 1.
        $week = $standaard_waarde;
    }
}

if (file_exists("week".$week.".php")) {
    include "week".$week.".php";
    if ($week != 1) {
        $prev = $week - 1;
        echo '<a href="index.php?week="'.prev.'">vorige</a> |';
    }
    
    if ($week != 52) {
        $next = $week + 1;
        echo '<a href="index.php?week="'.$next.'">volgende</a>';
    }
}

else {
    // de file bestaat niet, include de standaard waarde.
    include "week".$standaard_waarde.".php";
}

?>

Zoiets? :)
Gewijzigd op 12/06/2010 17:45:09 door Joost van der Meijden
 
Joost van der Meijden

Joost van der Meijden

12/06/2010 17:38:21
Quote Anchor link
*knip*
Gewijzigd op 12/06/2010 17:38:46 door Joost van der Meijden
 
John van der Linden

John van der Linden

13/06/2010 09:40:12
Quote Anchor link
Hoi Joost,

Super ! Bijna dan :-)
Ik zie wat je wilt doen, alleen zit er nog een foutje in...en ik krijg hem er zelf nog niet uit ! De linkjes worden bij mij niet zichtbaar, wordt er niet aan de voorwaarden voldaan ??? Ik heb week1.php t/m 3 aangemaakt, en week1.php zie ik in mijn mijn browser dmv de include !

Bedankt zover !!!
 
John van der Linden

John van der Linden

13/06/2010 10:11:16
Quote Anchor link
Ik heb hem !!! Bedankt !

Effe kijken of ik hem nu in mijn pagina kan verwerken :-)
 
John van der Linden

John van der Linden

13/06/2010 10:22:28
Quote Anchor link
damm...toch niet... kan je me nog even iets verder opweg helpen joost ?

De linkjes zijn nu goed zichtbaar, ze werken alleen nog niet....ik zie even niet waar dit nu inzit..... tippie ???
 
Ivo K

Ivo K

13/06/2010 10:25:27
Quote Anchor link
Wat is nu precies je code? Want aan de posts hierboven te lezen heb je wat veranderd.

Edit:

Let op het bumpen ;-)
Gewijzigd op 13/06/2010 10:30:28 door Ivo K
 
John van der Linden

John van der Linden

13/06/2010 11:24:37
Quote Anchor link
dat klopt, maar ik ben weer terug gegaan op eerst het "basis" script aan de gang te krijgen.

Dus wat ik nu heb : een pagina met zichtbare links, alleen kan ik niet terug of verder gaan. De onderliggende documenten zijn er wel. week1.php, etc

oja, heb bij de eerste link alleen een $ bij de variable prev toegevoegd.
 
Ivo K

Ivo K

13/06/2010 11:32:55
Quote Anchor link
Dat komt omdat de links verkeerd zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<a href="index.php?week="'.$prev.'">vorige</a>  |';
?>


Dit gaat niet werken omdat er nu voor week = 2 dit staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<a href="index.php?week="1">vorige</a>  |';
?>

Dus wat gaat er fout? Ten eerste heeft Joost quotes om een integer gezet, wat niet nodig is en ten tweede heeft hij vergeten de href af te sluiten. Correct:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<a href="index.php?week='.$prev.'">vorige</a>  |';
?>

Dit dus ook even doen bij next.

Tip:
Gaat er de volgende keer iets fout in je HTML, kijk dan even in je broncode. Als je goed script dan is deze overzichtelijk en vindt je doorgaans heel snel de fout.
Gewijzigd op 13/06/2010 11:56:03 door Ivo K
 
John van der Linden

John van der Linden

13/06/2010 11:53:25
Quote Anchor link
werkt !!!! Mijn dank is groot :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.