Include functie werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

12/10/2003 13:51:00
Quote Anchor link
Jow,

Kwou dus mn layout bij al mn pagina's ineens doen veranderen, paar gevorderden raadden me aan om dit met php te doen via de include functie...

maar dees lukt niet goed, ik krijg foutmelding

Warning: main(): Failed opening '' for inclusion (include_path='.:/packages/php-4.3.2/lib/php') in /opt/www/deroos/web/www.lalecon.be/nl/home_nl.php on line 9

hoe komt dit?

www.lalecon.be/nl/home_nl.php is de index waarop ik de include wil toepassen

ciaow

Stijn
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:42:54
 
Witgatje

witgatje

12/10/2003 14:23:00
Quote Anchor link
hallo

includen van bestanden is inderdaad handig als je je pagina ineens compleet wilt veranderen. Je moet het zo doen:

<!-- dit komt in: top.php -->
<HTML>
<head><title>titel</title></head>
<body>

<!-- dit komt in bottom.php -->
</body>
</html>

<!-- dit komt in index.php -->
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
    include("top.php");
?>

Hier de tekst
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
   include("bottom.php");
?>


Als je index.php nu opend zie je dit in de source staan:

<HTML>
<head><title>titel</title></head>
<body>
Hier de tekst
</body>
</html>
 

12/10/2003 14:34:00
Quote Anchor link
Ok, het lukt al beter!! Nu zou ik nog graag weten hoe ik mn tekst juist krijg...

bekijk eens: http://www.lalecon.be/nl/home_nl.php
de tekst staat nu onderaan mn layout, hoe krijg ik die naar boven? op de juiste plaats?

ciaow
Still Dro
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.